končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 83 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Najlepšia polievka na svete - jarná zeleninkováPOTREBNÉ PRÍSADY Zelenina: mrkva, kaleráb, petržlen, zeler, hrášok, karfiol, brokolica, mladá cibuľka a zväzok petržlenovej vňate. Halušky: detská krupica, vajíčko Dochucovadlá: soľ, mleté korenie, solčanka (príp. bujón), troška masla, alebo kačacej masti POSTUP PRÍPRAVY Túto polievku všetci milujeme...je pre nás najlepšia na svete, je ako od maminky ,o) Vždy keď je niekto doma chorý - ale nielen vtedy - tak varíme túto polievku, ktorá u nás funguje ako elixír zdravia ,o) Najlepšia je z mladučkej sladučkej zeleninky, ktorá už začína byť v záhradkách či v obchode. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov) KOMENTÁRE (32) posledné: 22.6.2019, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Špargľa v kuracej kapsePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g špargle, 500 g kuracích pŕs, 150 g prosciutta (alebo iná dostupná údená šunka), korenie, solčanka, maslo. POSTUP PRÍPRAVY Dostala som krásnu špargľu, tak som trošku improvizovala, aby som ju pripravila tak, aby ju jedli aj moji "mäskofilní" chlapi ,o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 2.6.2012, 14:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie soté s cukinou, šampiňónmi a paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Prsia z jedneho kurčaťa – cca 300-400 g, 2 malé cukinky (milujem tie z Lidla, mávajú ich fakt mladučké, jemné a čerstvé), 2 paradajky, 200-250 g šampiňónov, 2 cibule, kyslá smotana, smotana na varenie, soľ, solčanka, mleté korenie, adžiga, 1 lyžica obyčajnej horčice, 4 lyžice oleja (alebo 2 lyžice oleja, kúsok masla ako ja dnes) POSTUP PRÍPRAVY Prišla som dnes z práce...a ťažká dilema, čo dnes variť...presnejšie čo uvariť svojim chlapom k zajtrajšiemu obedu. Prehrabala som chladničku a našla som suroviny na toto jedlo...takže ako na to: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 6.5.2010, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Karamelové kocky podľa Mata406, trošku inakPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY presne podľa Maťkinho receptu, ktorej týmto opäť vzdávam hold a veľmi ďakujem za inšpiráciu POSTUP PRÍPRAVY Inšpirovala som sa skvelým Maťkiným receptom http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25415 Ale nemala som doma bebe-keksy ale len piškóty a pretože mám nedočkavých chlapov, tak som ich namočila do griotky riedenej vodou (aby sa mi neopili ,o), aby bolo možné koláč hneď krájať. A ešte maličká zmena oproti Maťke, biskvit som ešte horúci potrela višňovo-marhuľovým džemom od mojej maminky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 4.5.2010, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Nátierka zo zvyškov z grilovaného kurčaťaPOTREBNÉ PRÍSADY zvyšok mäsa z grilovaného kurčaťa, maslo, mäkký syr, majonéza, horčica, cibuľa, cibuľka, kečup, solčanka, korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Raz za čas si v práci robíme "KURČA PÁRTY". Vždy z nej zostanú nejaké nedojedené zvyšky mäska z kurčaťa - väčšinou prsia tak ako dnes, pretože o stehná sa vždy pobijeme ,o) Tak sa stalo dobrým zvykom, že na druhý deň máme kolektívne raňajky vo forme tejto nátierky, ktorá všetkým nesmierne chutí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (36) posledné: 28.6.2016, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Šalát z "krabích" prstovPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 balík krabích prstov, 1 veľká konzerva kukurice, 1 fialová cibuľa veľkosti vajíčka, 2 vajcia na tvrdo, 3 PL majonézy, 3 - 4 PL kyslej smotany, 1 PL kečup, 1/2 PL horčica, soľ, vegeta, mleté korenie, petržlenova vňať, bazalka. POSTUP PRÍPRAVY Mrazené krabie prsty som chvíľku osmahla na panvici bez oleja, otočila ich a nechala ich v horúcej panvici, aby sa rozmrazili a zohriali. Zatiaľ som si dala variť vajíčka, na jemno nakrájala cibuľu a trošku ju osolla. Kukuricu som vysypala do misy, krabie tyčinky nakrájala na cca 1 cm kolieska, pridala cibuľu, vajíčka nakrájané na kocky (krájačom na zemiaky do šalátu), majonézu, smotanu, kečup, horčicu, štipku korenia, soľ a vegetu podľa chuti a na jemno nasekanú petržlenovú vňať a bazalkové lístočky. Všetko som spolu zmiešala a hotovo. Môže sa jesť s chlebom alebo pečivom. Spravila som ju pred chvíľkou chalanom na večeru, len sa tak po nej zaprášilo. Nabudúce ju budem robiť pikantnejšiu, pridám feferónovú pastu, dnes to chalani riešili štipľavou zelenou paprikou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.5.2010, 16:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
PizzovníkyPOTREBNÉ PRÍSADY starší sendvič, rohlíky alebo chlebík, maslo, syr v črievku, kečup, korenie na pizzu, šunka, saláma, slanina, kukurica, papriky, paradajky, cibuľa, syr... čo sa nájde v chladničke, prípadne čo má kto rád... POSTUP PRÍPRAVY Môj syn miluje pizzu, môže ju hocikedy a v neobmedzenom množstve. Dnes zahlásil, že by si dal pizzu a mne sa nechcelo babrať sa s cestom, tak som spravila - ako už veľa krát predtým - rýchlu verziu pizze - pizzovníky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 5.10.2012, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Výborný "alternatívny" guláš - 90 DD - škrobyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Fazuľa, 4 zemiaky, karfiol, veľká cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 dl paradajkový pretlak, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, štipľavá paprika - v mojom prípade "Erös Pista" (rozmixované feferónky), vegeta, majoránka. POSTUP PRÍPRAVY Fazuľu som si ráno namočila a keď som prišla z práce, tak som ju dala do tlakového hrnca na polhodinu povariť. Zatiaľ som si na drobno nakrájala cibuľu a cesnak a dala dusiť na 2 PL oleja a 1/2 dl vody, očistila som zemiaky - dva z nich som nakrájala na kocky a dva postrúhala na strúhadle na jemno (tie to celé zahustia). Na drobnučké ružičky som rozobrala asi 1/5 karfiólu. Uvarenú fazuľu som ocedila. Do udusenej cibule som pridala kocky zemiakov, kúsky karfiolu, fazuľu, strúhaný zemiak, zaliala paradajkovým pretlakom, pridala vegetu, mleté korenie a papriky - mletú sladkú aj štipľavú pastu "Pišta". Pridala som ešte asi 2 dl vody a nechala všetko variť. Keď boli zemiaky uvarené, guláš som vypla a na záver doň pridala za kávovú lyžičku majoránky, ktorú som pomrvila v dlani. Vyzerá to úžasne, vonia ako naozajstný guláš - manžel zdegustoval a povedal, že to je výborne a že si ani neuvedomil, že v tom nie je mäso. Ja ochutnám až zajtra - mám škrobový deň. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 2.6.2015, 16:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gaštanové pyré - po domáckyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg jedlých gaštanov, 6 dl mlieka, 2 dl vody, 30 dg cukor - polovicu dávam vanilkový, polovicu práškový, 0,5 dl rum. Ťažko napísať presné množstvá, pretože je viac odrôd gaštanov a každé z nich si vyžaduje "iný" prístup, tak berte tieto množstvá ako cca odhad, prilievajte opatrne, hmota musí byť kompaktná, vláčna, ale nie riedka. POSTUP PRÍPRAVY Gaštany si poriadne umyjeme. Na každý jeden - na tej plochej strane spravíme rez ostrým nožíkom - cca 1 cm, zalejeme horúcou vodou a dáme variť na 45-60 min (záleží od druhu gaštanov) - jednoducho varíme, kým nebudú gaštany mäkké. Potom z nich zlejeme vodu, na 15 min zalej vlažným mliekom (tak aby boli všetky zaliate) - mlieko zjemní ich chuť. Potom gaštany zlejeme z mlieka, očistíme a prepasírujeme. Uvaríme si sirup z vody a cukru - tzv "na nitku"". Necháme vychladnúť a spolu z cca 0,5 dl rumu pridáme do prepasírovanej zmesi. Všetko spolu zmiešame - najlepšie rukami - aby vznikla jemná kompaktná masa...a gaštanové pyré je hotové (roboty síce ako na kostole, ale stojí to za to). Ak ho chceme konzumovať hneď - tak ho môžeme pretlačiť cez lis na cesnak, alebo zemiakový "pučič". To, čo hneď nezjeme, z toho si vytvarujeme tehličky, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme zmraziť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 10.8.2010, 21:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Ribollita - krémová toskánska polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Rôzne druhy zeleniny, podmienkou je že súčasťou musí byť fazuľa, tá k Toskánsku patrí... Ja som mala fazuľu, hrášok, pór, brokolicu (použila som aj stonky), hrášok, mrkvu, kaleráb, petržlen, cibuľu, cesnak, kúsok kapusty a dala som aj jeden väčší zemiak. Na dochutenie - sušený tymián, bazalka, zeleninový bujón, paradajkový pretlak. Olivový olej + cesnak - na chrumkavce chlebikové Na záver možno pridať smotanu na varenie, prípradne lyžičku kyslej smotany - dľa chuti. POSTUP PRÍPRAVY Túto polievku vraj varievajú Toskánci už celé roky...pôvodne zrejme vznikla ako "z núdze cnosť"... vznikla z potreby chudobných, ktorí potrebovali zdravé, výživné a zároveň cenovo dostupné jedlo zo surovín, čo dom dal...tak nejak som sa k nej dopracovala dnes aj ja... tuho som dumala, akú polievku dnes uvarím, pozhŕňala som čo chladnička mala a dala a vznikla táto varianta toskánskej Ribollity...originál polievka má byť posypaná Parmezánom. Ten chladnička nemala, tak ani nedala ;o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 10.3.2012, 18:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 83 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |