. .. .. .. .. .. .
. .

Gaštanové pyré - po domácky - RECEPT 23294

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 114156 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Gaštanové pyré - po domácky


[ recept č. 23294 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg jedlých gaštanov, 6 dl mlieka, 2 dl vody, 30 dg cukor - polovicu dávam vanilkový, polovicu práškový, 0,5 dl rum. Ťažko napísať presné množstvá, pretože je viac odrôd gaštanov a každé z nich si vyžaduje "iný" prístup, tak berte tieto množstvá ako cca odhad, prilievajte opatrne, hmota musí byť kompaktná, vláčna, ale nie riedka.

POSTUP PRÍPRAVY

Gaštany si poriadne umyjeme. Na každý jeden - na tej plochej strane spravíme rez ostrým nožíkom - cca 1 cm, zalejeme horúcou vodou a dáme variť na 45-60 min (záleží od druhu gaštanov) - jednoducho varíme, kým nebudú gaštany mäkké. Potom z nich zlejeme vodu, na 15 min zalej vlažným mliekom (tak aby boli všetky zaliate) - mlieko zjemní ich chuť. Potom gaštany zlejeme z mlieka, očistíme a prepasírujeme. Uvaríme si sirup z vody a cukru - tzv "na nitku"". Necháme vychladnúť a spolu z cca 0,5 dl rumu pridáme do prepasírovanej zmesi. Všetko spolu zmiešame - najlepšie rukami - aby vznikla jemná kompaktná masa...a gaštanové pyré je hotové (roboty síce ako na kostole, ale stojí to za to).
Ak ho chceme konzumovať hneď - tak ho môžeme pretlačiť cez lis na cesnak, alebo zemiakový "pučič". To, čo hneď nezjeme, z toho si vytvarujeme tehličky, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme zmraziť.
<< karemelové řezy | Gaštanové pyré - po domácky | Rukolový šalát s jahodami a parmezánom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Milica K. (margoa) ID 23592 (10.8.2010, 21:00)
no milujem taketo zakladne recepty..uz len kravu, gastan v zahrade, cukrovu trstinu a nejakeho dobreho suseda, co robi rum a nemusim ani do obchodu :D |:o)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (4.3.2010, 21:36)
To som vždy chcela vedieť robiť. (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (8.2.2010, 20:22)
Evka, ty si zlata (L) (L) (L) Dakujem krasne a verim, ze nie len za seba (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (8.2.2010, 21:01)
Bolo mi potešením, Aďka...keď budeš robiť a podarí sa, daj určite vedieť... držím palce (F)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.2.2010, 19:58)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (8.2.2010, 18:19)
Milá Aďka, tak teda reagujem na Tvoju prosbu a píšem recept na gaštanové pyré. Obrázkový postup bohužiaľ nemám, takže bude musieť stačiť aj bez neho. Dúfam, že je aj bez obrázkov recept dostatočne zrozumiteľný.
Ale treba počítať s tým, že z 1 kg gaštanov nebude 1 kg pyré, ony tie potvory šupky tiež niečo zavážia :^)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu