Eva A. (Eviana) ID 114156 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)
Nátierka zo zvyškov z grilovaného kurčaťa
[ recept č. 25869 zo dňa 13.4.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
zvyšok mäsa z grilovaného kurčaťa, maslo, mäkký syr, majonéza, horčica, cibuľa, cibuľka, kečup, solčanka, korenie, soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Raz za čas si v práci robíme "KURČA PÁRTY". Vždy z nej zostanú nejaké nedojedené zvyšky mäska z kurčaťa - väčšinou prsia tak ako dnes, pretože o stehná sa vždy pobijeme ,o) Tak sa stalo dobrým zvykom, že na druhý deň máme kolektívne raňajky vo forme tejto nátierky, ktorá všetkým nesmierne chutí.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Pripravíme si suroviny |
![]() |
Oberieme mäsko. |
![]() |
Hodíme mäsko do mixéra. |
![]() |
Mäsko rozmixujeme takmer na "prach". Keď robím túto nátierku doma z menej surovín, tak si zvyknem mäsko len nakrájať, ale v tomto množstve som si prácu uľahčila mixérom. |
![]() |
Do rozmixovaného mäska pridáme syr Bambino, alebo Karička, alebo iný mäkký syr v črievku. Pridáme aj maslo - v našom prípade Ramu a majonézu. |
![]() |
Pridáme horčicu, kečup, solčanku, mleté korenie, soľ podľa potreby - opatrne s ňou ak nasolíte cibuľku tak ako ja. Ja som dnes pridala aj trošku sušenej bazalky. Keď mám petržlenovú vňať alebo pažítku, tak zvyknem dať. Mám rada, keď je v nátierke vidno zelené čiastočky. V tomto množstve sa to však dosť stráca. |
![]() |
Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu (tú som na chvíľočku posypala soľou, pustí si šťavu a už nebude tak dráždivá) a cibuľku spolu s cíbikmi. |
![]() |
Všetko spolu zmiešame na kompaktnú masu. |
![]() |
...a môžeme natierať na chlebíky. Tento chlebík na obrázku je "skúšobná vzorka" pre môjho syna, ktorý si išiel nohy polámať, keď zacítil vôňu nátierky až do detskej izby ,o) |
![]() |
...a zajtrajšie raňajky pre mojich milovaných kolegov. Dúfam, že im bude chutiť ,o) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Lenka W. (Slenky) ID 302403 (28.1.2015, 10:40) |
mnaaaaam dakujem za inspiraciu! A chcela by som sa spytat ci by to slo spravit z peceneho bravcoveho? To mi vzdy ostane a nakoniec to ide psovi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (28.6.2016, 9:10) |
Lenuška... po dlhokánskej dobe odpovedám... už ste isto skúsili, že to je výborné aj z bravčového pečeného... dokonca aj z mäska v polievke vareného sa dá spraviť... Ďakujem za milé slová uznania  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martin B. (matopb) ID 272414 (8.4.2013, 19:12) |
výborná,mňamozná,fantasticka....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (18.4.2013, 11:14) |
Martin... teeeeda toľko superlatívov... ďakujem, sa rumením  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (21.2.2013, 19:51) |
vyskúšam...tiež niekedy ostane z kuraťa....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (22.2.2013, 20:17) |
Budem rada, naozaj stojí za vyskúšanie...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka L. (jankalo) ID 108253 (21.2.2013, 19:29) |
Je fantastická, odteraz už budem vedieť ako chutne využiť zvyšky kurčaťa. Nátierka všetkým mimoriadne chutila, neviem či zostane na raňajky. Vďaka za uverejnenie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (22.2.2013, 20:18) |
Janka, ďakujem za skvelú správu, mám veľkú radosť, že tak veľmi chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | ADRIANA M. (ADULKA25) ID 32836 (15.2.2013, 20:23) |
Ja som sa tejto nátierky nevedela dojesť som ju vyjedala lyžičkami z misky ani pečivo nieje treba.Je výborná už sa mi nestane,že vyhodím,čo i len kúsok pečeného kurčaťa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (22.2.2013, 20:19) |
Adrianka... som sa aj narehnila pri predstave ako maškrtíš nátierku priamo z misy... ale spravila si mi radosť, že tak veľmi chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (18.5.2012, 19:53) |
...z núdze cnosť, ale stojí za vyskúšanie, nevieme sa jej dojesť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (20.4.2010, 8:09) |
Tak toto je perfektný nápad !!! Určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (20.4.2010, 17:31) |
Ivetka, ked sa podari, urcite daj vediet  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.4.2010, 20:15) |
Potešenie je na mojej strane Ivuška... som rada, že chutilo a nič sa vyhadzovať nebude, všetko sa popapalo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (20.4.2010, 7:26) |
Ivetka, ďakujem za uznanie... dúfam, že Vám bude chutiť, daj mi vedieť, keď ju spravíš či chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (13.4.2010, 21:47) |
Evi, toto je super napad. Moj tatino napriklad ma taku blbu zasadu ze pecene kura papa iba cerstve z truby. Zohriate jednoducho neje Sem tam sa teda stane ze zostane nedojedene maso a ja odidem do skoli na tyzden a na dalsi vikend ho potom vyhodim stare . Takto ho uz nikdy vyhadzovat nemusim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.4.2010, 21:34) |
ach,ti nasi ockovia,co? nas je tiez rozmaznany mamkinou uzasnou kuchynou a hocico uz nezje,ale ked som im spravila natierku z maska z polievky, velmi mu chutila. takze take zvyskomasove natierky asi u ockov budu mat uspech. treba skusit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (20.4.2010, 7:25) |
Treba vedieť ako na tých našich rozmaznaných ocinov ísť...treba si nájsť ten správny gríf. Asi najväčšiu radosť som mala, keď môj otec, milovník dobrého mäska a odporca sóje, zjedol hrniec sójového gulášu a nevedel si ho vynachváliť, že nič lepšie nejedol...on si fakt nevšimol, že to nie je z mäsa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.4.2010, 15:43) |
tak nasho by sme takto nikdy neoklamali, masiarov syn ale podarilo sa nam donho dostat tofu (sice v kombinacii s masom,ale aj tak dobre). este stastie, ze moj muz je otvoreny vsetkemu a aj ked ma maso rad, nema problem ani so zeleninou a mojim milovanym tofu. ale uz sa trosku pokazil, rozmaznala som si ho na dobrotkach z MMB  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (20.4.2010, 17:31) |
No teda Janielka... mame toho spolocneho viac ako som si myslela - nie moj dedo, ale moj otec kedysi bol masiar amater...a moj muz je tiez velmi vdacny stravnik, radost pre neho varit, zje vsetko co uvarim a vsetko pochvali /ale koprovu omacku by som do neho nedostala - trauma z vojny/ Este mam pocit, ze som niekde citala, ze Tvoj milovany vie pracovat s drevom, no a ten moj je stolar  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.4.2010, 17:37) |
no veruze, moj otec je tiez taky masiar-amater a muz ma strednu skolu Umelecko-remeselne spracovanie dreva, kedysi restauroval nabytok a vyrezaval. v poslednej robote vyrezaval drevene babky a tak a svagor je jeho spoluziak zo strednej, teraz robi stolara dobre to mame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (20.4.2010, 18:15) |
Janielka... môj chlap je vyučený stolár, ale ako ja hovorím taký s dušou umelca. Kedysi tiež reštauroval nábytok a keď je čas, tak sa pohrá rád s drevom, spravil mi ružu - mám ju v albume, spravil nejaké sošky, masky...aj atypický nábytok na mieru, ohýbané drevo, oblúky, vitráže...ale to nie domov, toho času je akosi málo voľného aj nie sme zrovna fanúšikovia načančaného štýlu, ale doma toho ešte máme toooooooooľko čo treba porobiť, veď to poznáš - obuvníkove deti behajú bosé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (14.4.2010, 9:32) |
Miško...mám podobného tatina, takže viem o čom hovoríš Som rada, že som Ťa trošku inšpirovala, keď budeš nátierku skúšať, daj mi vedieť ako chutila...môžeš si ju zabaliť a zobrať do školy, rýchla večera, prípadne raňajky to istia... a možno aj tatino z nej ochutná rád  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (13.4.2010, 21:38) |
nám tiež vždy zostávajú prsia /tiež ich nik nechce / - super receptík Evi - určite sa mi hodí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (14.4.2010, 9:35) |
Martinka, teší ma, že sa Ťa recept zaujal...od Teba to je veľká poklona Budem rada, ak nátierku spravíš a bude chutiť Tebe aj Tvojim žabkám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.4.2010, 20:32) |
a aby som nezabudla, ten chlebik vyzera nadherne, krasne ozdobeny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (13.4.2010, 21:00) |
Ďakujem Janielka... až ma jemný rumenec chytil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.4.2010, 20:22) |
vyzera super. aj ja robim natierku z maska z polievky, zboznujem ju v roznych obmenach chcela by som byt tvoja kolegyna |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (13.4.2010, 20:27) |
Treba sa naučiť využiť všetko...a v tejto podobe je to naozaj výborná bašta, aj mäsko z polievky v nátierke musí byť super...vidíš, skvelý nápad, vyskúšam. Ja ho väčšinou zvyknem použiť do rizota, ale nápad s nátierkou sa mi tiež veľmi páči, vďaka za tip  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.4.2010, 20:30) |
jasneee, ved sme zeny prakticke. neznasam vyhadzovat jedlo, tak ma doma ucili. a mali sme psiky a zverinu,tak ani nebol dovod. teraz musime pojest sami,lebo nemame nic,len vlastne zaludky a mrazak natierku mam aj v receptoch,ale je to jednoduche, ako vsetky natierky, najlepsia je improvizacia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (13.4.2010, 21:03) |
Presne tak ako vravíš, tiež ma vychovali tak aby som mala úctu aj ku krajcu chleba - veď koľkí dnes ani len ten krajec chleba nemajú... Tiež rada a často improvizujem čo sa jedla týka...ale rada sa nechám inšpirovať aj receptami z MMB, aj z tých Tvojich, stále sa je čo učiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |