končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,62 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥* Zemiakový chlieb *♥*POTREBNÉ PRÍSADY 400 ml vody, 30 g oleja, 1 čL octu, 2 čL soli, 1a1/2 čL cukru, 35 g čerstvého droždia, 200 - 300 g prelisovaných zemiakov (uvarených v šupke), 780 g hladkej pšeničnej múky T650 POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie dáme do DP a ak treba, pridávame niektorú zložku, aby konzistencia cesta bola správna. Dosť záleží, aký druh zemiakov máme. Po vymiesení cesta ho vyklopíme na pomúčenú dosku, trocha premiesime a rozvaľkáme. Potom ho stočíme a vytvarujeme, uložíme ho na plech s PNP a urobíme doň pár zárezov nožom. Necháme ho ešte kysnúť na teplom mieste (aspoň pol hodky ale i viac, podľa toho, ako mu to ide). Pred pečením ho potrieme slanou vodou a posypeme ľubovolnými semienkami. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 220°C a po 15 minútach teplotu znížime na cca 180°C. Celkový čas pečenia bol 45 minút. Po vybratí z rúry ho ešte trocha potrieme slanou vodou a dáme ho vychladnúť na mriežku. Chcem sa ešte poďakovať Martuške - Egreske, ktorá ma nakriatla na pečenie zemiakového chlebíka. Ona je už zdatná pekárka a chlebov upiekla habadej, takže sa vyzná :) Marti, vďaka :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (55) posledné: 6.4.2010, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
KOKOSOVE VENČEKYPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 250g polohr.muky,1 dcl mlieka,40 g kr.cukru, sol,5 g droždia,1 vajičko,25g makkeho masla PLNKA:100 g kokosu,100 g pr.cukru,30 g makkeho masla,1 vajce POSTUP PRÍPRAVY Do pekarne dame všetky prisady na cesto okrem masla,to pridame az ked sa nam všetko spojí.(Ja som potom ešte musela pridat trošku muky,lebo sa mi lepilo).Vymiesime a nechame 45 min kysnut.Prisady na plnku len zmiešame.Potom si cesto rozdelime na 6 rovnakych kuskov...a postupujeme takto... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (60) posledné: 5.1.2014, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Špaldové bagetyPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g hladkej múky T-650, 150 g špaldovej celozrnnej hladkej múky, 1 lyžička soli, 1,5 dl vody, 1 vajíčko, 50 g Hery, kvások: 1 dl mlieka, 1 lyžička cukru, 1/2 kocky droždia***na posypanie: hrubozrnná soľ, celá rasca, sezamové, ľanové semienka POSTUP PRÍPRAVY Z tohto cesta si môžete pripraviť aj žemle, sendvič, či toustový chlieb. Pečivko je vynikajúce a mäkkučké aj na ďalší deň. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 1.9.2014, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pšenično-ražný chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Niekde na internete som našla tento recept, trošku som si ho prispôsobila a toto je výsledok. Je vynikajúci, asi najlepší, aký sa mi kedy podarilo upiecť. POSTUP PRÍPRAVY Do pekárne si dáme suroviny v poradí, ako je napísané: 350 ml vody, 2 ČL soli, 1,5 ČL rasce, 1 PL octu, 1 PL medu, alebo cukru, 2 PL oleja, 300 g hladkej múky, 250 g ražnej hladkej tmavej chlebovej múky, 1/2 kocky droždia. Po zaznení zvukového signálu pridávam tekvicové, alebo slnečnicové semiačka. Pečiem na programe RÝCHLY, veľkosť stredná a kôrka tmavá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Jarmila P. (jatea) ID 106659 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (42) posledné: 9.1.2015, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
žemlePOTREBNÉ PRÍSADY recept nie je môj,,,je z inej stranky,,vyskušajte je vyborny ***ja som ich spravila pre detičky na zajtra na desiatu POTREBUJEME: 300ml mlieka 25g masla 1 čl soli 1 čl cukru 500g hladkej muky 1 čl sušeneho droždia POSTUP PRÍPRAVY ***všetko postupne pridame do DP a nastavime na program kysnutia ***po vykysnutí si cesto rozdelime na male bochničky ,,mne vyšlo 12 ks ***potom tvarujeme podla fantazie :)) ***nechame kysnuť este cca 30 minut ***potom potreme vajíčkom alebo mliekom,,a posypeme soľou alebo makom alebo sezamom ***pečieme pri 220° C cca 20 min ***dobruuuuuuu chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) zaneta o. (zanka5) ID 15627 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (38) posledné: 29.1.2014, 16:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Indický NAAN chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 dcl tepleho mlieka,1,5 dcl bieleho jogurtu,4 šalky hl.muky,2 PL oleja,2čl cukru,2 čl droždia,1 čl pr. do pečiva,1 čl soli,1 vajičko POSTUP PRÍPRAVY Všetko dame do pekarničky,vymiesit a vykysnut,potom tvarujeme placky,ktore pečieme na 220 st asi 10 min.Placky sa pekne nafuknu,takze sa daju plnit napr.šalatom s grilovanym maskom..atd..Po upečení mozeme povrch potriet maslom.Toto mnozstvo mi vyšlo z polovičnej davky.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 16.12.2014, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Sladký mramorový chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g polohr.muky,2 PL cukru,štipka soli,1/3 droždia,asi 150 ml tepleho mlieka,1 vajce,1 PL kakaa,20 g roztopeneho masla,hrozienka POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 20.7.2020, 13:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
♥Môj najlepší domáci chlebík♥POTREBNÉ PRÍSADY 400g hladkej múky, 100g celozrnnej múky, 350 ml vody, 2 ČL soli, 1 PL octu, 2 PL oleja, 1 ČL mletej rasce, 1 ČL slnečnice, 1 ČL ľanových semienok, 1 balíček sušeného droždia. POSTUP PRÍPRAVY Do pekárne si postupne dáme vodu, soľ, ocot, olej, rascu, múku, semienka a droždie. Nastavíme základný program, hmotnosť 1000 g a strednú kôrku. Môj syn tento chlebík miluje♥♥♥. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Zuzana P. (fialetta) ID 142286 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 29.12.2013, 12:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥*Pagáčiky oškvarkové *♥* - vynikajúcePOTREBNÉ PRÍSADY 75 dg polohrubej múky, 15 dg Hery, 1 čL soli, 2 celé vajíčka, 2,5 dl mlieka, troška cukru, kocka kvasníc, soľ, 1 čL vína alebo octu, 50 dg oškvarkov, na potretie vajíčko, 1 PL mlieka POSTUP PRÍPRAVY Ak robíme cesto v DP, všetky prísady (okrem posledných troch :)) dáme do pekárne a zvolíme program CESTO Ak robíme ručne, alebo hnetačom, postupujeme nasledovne: Pripravíme kvások - do vlažného mlieka dáme štipku cukru a rozdrobíme kvasnice. Prikryjeme a keď kvasnice vyjdú na povrch, vlejeme ich do misy, v ktorej máme pripravenú preosiatu a nahriatu múku. Pridáme vajíčka, roztopenú heru, soľ a víno. Vymiesime cesto a necháme ho na teplom mieste zakryté kysnúť na dvojnásobok. Vykysnuté rozvaľkáme na pomúčenej doske a na 2/3 cesta natrieme pomleté oškvarky. Osolíme (rátame s tým, že aj oškvarky sú slané) a nenatretú časť cesta preložíme na natretú. Taktiež preložíme cesto z druhej strany (máme na sebe 3 vrstvy) a ešte preklopíme zhora a zdola. Poskladané ho máme do tvaru kocky, prikryjeme ho utierkou a necháme odpočívať cca 15 - 20 min. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 2.11.2012, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Super vianočkaPOTREBNÉ PRÍSADY vianočka je upečená podľa ...Elena M (Eyka) ID 32399...ktorej za tento receptik posielam jedno veľké DAKUJEM... ...je fakt užasná - vrele všetkým odporúčam... POSTUP PRÍPRAVY Vkladám originál recept od pani Elenky Vianočka, ktorá zostane dlllllho mäkučká a vláčna.... Základný recept na vianočku som použila od Marta G. (Egreska) ID 53992 Ďakujem Martuška. Táto vianočka bola dobrá, ale len prvý deň po upečení, potom sa začala trúsiť a ostala suchá. Tak som ho trošku upravila a vyšla mi z toho super vláčna pravá francúzska brioška. A tu je nový recept: 200ml vlažného mlieka, 100g rozpusteného margarínu, pozor nie horúci (maslo, hera, palmarin...), 2 žĺtka, 90 g kryštál.cukru, pol ČL soli, 470g hladkej múky (na radu Estera L. (saxinka) ID 14692 som dala polovicu hladkej a polovicu polohrubej múky a bolo to oveľa lepšie), 1 sáčok sušených kvasníc (7g), hrozienka. (JA SOM DALA POL KOCKY CERSTVEHO DROZDIA) POSTUP PŘÍPRAVY Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do DP a zapneme program sladký chlieb, alebo niečo podobné, čo máte. Po zapípaní, teda počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka. Ak dáte pravé maslo, brioška bude mať skvelú maslovú chuť, ako originál z Francúzska, mňaaaam. (PIEKLA SOM BEZ HROZIENOK, LEBO DETI ICH NECHCU, V PEKARNICKE MOULINEX NA ZAKLADOM PROGRAME) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 3.6.2012, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,62 ďalšie >> |