končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Špaldové bagety[ recept č. 27235 zo dňa 19.5.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 350 g hladkej múky T-650, 150 g špaldovej celozrnnej hladkej múky, 1 lyžička soli, 1,5 dl vody, 1 vajíčko, 50 g Hery, kvások: 1 dl mlieka, 1 lyžička cukru, 1/2 kocky droždia***na posypanie: hrubozrnná soľ, celá rasca, sezamové, ľanové semienka POSTUP PRÍPRAVY Z tohto cesta si môžete pripraviť aj žemle, sendvič, či toustový chlieb. Pečivko je vynikajúce a mäkkučké aj na ďalší deň. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Jednotlivé múky preosejeme, otruby, ktoré ostanú v sitku pridáme tiež, pridáme rovnú lyžičku soli, premiešame, v prostriedku si urobíme priestor pre kvások, vajíčko, roztopené vlažné maslo, vodu, vypracujeme cesto - môžete si ho nechať vymiesiť aj v domácej pekárničke, vymiesené cesto poprášime hladkou múkou, zakryjeme a necháme kysnúť 1 a 1/2 hod. Cesto po vykysnutí preložíme na jemne pomúčenú dosku, rozdelíme ho zvisle na polovicu a ešte priečne na polovicu - z každej časti vytvarujeme bagetu každú časť prevrátime - tá časť, ktorá bola na spodku dosky, bude na vrchu, zatočíme ako rolku, cesto je pružné a nelepí, takže si nemusíte dosku veľmi múčiť, len podľa potreby takto zrolovanú časť ešte dlaňami vyšúľame na doske do požadovanej dĺžky, ja som ich urobila trošku bacuľatejšie a kratšie asi takéto - na šírku plechu, z každej časti takto vytvarujeme bagetku, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie nožnicami, alebo nožíkom urobíme zárezy (nožnicami to máte raz-dva) a necháme podkysnúť ešte 1 hodinu. Medzitým si rúru vyhrejeme na 200° C, bagetky tesne pred vložením potrieme vodou, posypeme hrubou soľou, rascou, sezamom - podľa chuti a pečieme ich asi 12-13 min. dozlatista. Pečivko po upečení necháme vychladnúť. striedka po rozlomení a po rozkrojení. Tieto žemličky som piekla už skôr, vyšlo mi z celej dávky 8 kúskov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (1.9.2014, 13:56) |
ODPOVEDAŤ |
Nikola K. (nikolak) ID 41946, mimibazar.sk/nikolak (31.8.2014, 20:09) |
vyskusala som, parada su uzasne!! |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (jansam) ID 243759 (28.1.2013, 12:56) | |
ODPOVEDAŤ |
jana s. (janka256) ID 66443 (24.10.2011, 16:02) | |
prave sa dopiekli a papame su perfektne lepsie ako z obchodu urcite budem robit casto | |
ODPOVEDAŤ |
Alena K. (EMALA) ID 11458 (15.2.2011, 15:56) | |
Ďakujem za super recept bagety sú upečene-sú vynikoš! Nabudúce budem musieť z dvojitej davky...Pa-pa Alena | |
ODPOVEDAŤ |
Silvia D. (silviadur) ID 44335 (2.10.2010, 18:27) |
Absolutne suprove....Vrelo odporucam. Akurat som ich dopiekla a velmi sa s nich tesime. Chutovo su mnamos.... . Budem ich pravidelne piect |
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (22.5.2010, 14:30) | |
Wau, tak tie sú brutalne jedlé, normálne mám chuť zahryznuť do monitoru, nič sa nedá robiť, budem musieť vyskúšať... | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.5.2010, 10:28) | ||
Darinka,ďakujem za pochvalu Vyskúšaj niekedy, sú ozaj dobručké | ||
ODPOVEDAŤ |
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (20.5.2010, 23:01) | |
Aďka supeeer vyzerajú bagety aj žemličky ty si buď profesionálka alebo si dostala od sudičiek do vienka nádherný dar | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.5.2010, 10:26) | ||
Želka, nie som profesionálka, ale mňa to veľmi baví Veľmi pekne ďakujem a teším sa, že sa Ti páčia | ||
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.5.2010, 11:10) | |
Aďka, aké sú krásne Asi sa niekedy inšpirujem, už som dávnejšie bagety nepiekla. Adi, vieš, že existuje špeci plech na pečenie (i kysnutie) bagetiek? Nevidela si to v obchode? Videla som na nete, ale je to drahé Ja tiež robievam len takto na rovnom plechu, ale z redšieho cesta bývajú také lepšie, (preto chcem ten bagetový plech). Tieto tvoje sú parááádne | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.5.2010, 10:23) | ||
Kristínka , o plechu na bagety tiež snívam, len neviem, či ich už nááááááhodou nemali niekedy v Lidl Ja si na klasické bagety robím tiež redšie cesto, ale tieto nám tiež veľmi chutili. Nie sú ubité a aj na ďalší deň sú mäkkučké, ak si na ne niekedy spomenieš, vyskúšaj a daj mi vedieť. A Ď A K U J E M krásne za pochvalu | ||
ODPOVEDAŤ |
Helena B. (hela2) ID 37749 (20.5.2010, 11:05) | |
ja zííííííííram ...... tie bagety Adrika vyzerajú ako od profesionála si šikovnica šikovná | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.5.2010, 9:17) | ||
Helenka, veľmi sa teším , že sa Ti páčia a ďakujem krásne za pochvalu | ||
ODPOVEDAŤ |
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (20.5.2010, 10:51) | |
Adka, kde kupujes spaldovu muku?Vyzeraju vyborne | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.5.2010, 9:15) | ||
Martuška, múku som kúpila v Kauflande, dokonca som natrafila na bio. A ďakujem krásne za pochvalu | ||
ODPOVEDAŤ |
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.5.2010, 10:47) | |
Adrika,ze ty mas doma nejaku tajnu pekaren?priznaj sa krasa | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.5.2010, 9:03) | ||
Maťka ,priznávam sa, nemám Veľmi ma teší, že sa Ti moje bagetky páčia , ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Iveta G. (pru) ID 60053, mimibazar.sk/pru (20.5.2010, 10:21) | |
A keby sa spravili len zo špaldovej múky, aké by boli? | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.5.2010, 9:07) | ||
Ivetka, špaldová múka má nízky obsah lepku a cesto nemusí až tak dobre nakysnúť. K týmto bagetkám som nemala žiadny recept, dávala som suroviny, ktoré ma napadli a už som len podľa potreby dolievala vodu, ale prvýkrát som dala viac špaldovej múky ako pšeničnej a už boli hutnejšie. Treba skúsiť zmiešať s bielou a postupne z nej potom uberať a nahrádzať špaldovou. Budem držať palce, nech sa vydaria | ||
ODPOVEDAŤ |
Halina M. (anilah) ID 93483 (20.5.2010, 8:56) | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.5.2010, 8:56) | ||
Ďakujem Halinka | ||
ODPOVEDAŤ |
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (19.5.2010, 21:04) | |
Adkaaaaaaa toto je paraaaaada urcite najblizsie vyskusam | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.5.2010, 8:55) | ||
Slávka, ďakujem krásne, keď vyskúšaš, daj mi vedieť, ako chutili | ||
ODPOVEDAŤ |