končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DOMÁCE PEKÁRNE |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) *♥*Pagáčiky oškvarkové *♥* - vynikajúce[ recept č. 14167 zo dňa 15.5.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 75 dg polohrubej múky, 15 dg Hery, 1 čL soli, 2 celé vajíčka, 2,5 dl mlieka, troška cukru, kocka kvasníc, soľ, 1 čL vína alebo octu, 50 dg oškvarkov, na potretie vajíčko, 1 PL mlieka POSTUP PRÍPRAVY Ak robíme cesto v DP, všetky prísady (okrem posledných troch :)) dáme do pekárne a zvolíme program CESTO Ak robíme ručne, alebo hnetačom, postupujeme nasledovne: Pripravíme kvások - do vlažného mlieka dáme štipku cukru a rozdrobíme kvasnice. Prikryjeme a keď kvasnice vyjdú na povrch, vlejeme ich do misy, v ktorej máme pripravenú preosiatu a nahriatu múku. Pridáme vajíčka, roztopenú heru, soľ a víno. Vymiesime cesto a necháme ho na teplom mieste zakryté kysnúť na dvojnásobok. Vykysnuté rozvaľkáme na pomúčenej doske a na 2/3 cesta natrieme pomleté oškvarky. Osolíme (rátame s tým, že aj oškvarky sú slané) a nenatretú časť cesta preložíme na natretú. Taktiež preložíme cesto z druhej strany (máme na sebe 3 vrstvy) a ešte preklopíme zhora a zdola. Poskladané ho máme do tvaru kocky, prikryjeme ho utierkou a necháme odpočívať cca 15 - 20 min. Potom cesto znova rozvaľkáme a poskladáme približne rovnako ako predtým. Opäť prikryjeme a necháme stáť. Zopakujeme ešte 2 x. Po vykysnutí rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 - 2 cm. Ostrým nožom urobíme na ceste mriežku a vykrajujeme pagáčiky. Kladieme ich na plech vyložený papierom, potrieme vajcom rozmiešaným s lyžicou mlieka a posypeme rascou ( nie je nutné). Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C do ružovkasta. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a na 2/3 cesta natrieme pomleté oškvarky. Osolíme nenatretú časť cesta preložíme na natretú. Taktiež preložíme cesto z druhej strany (máme na sebe 3 vrstvy) a ešte preklopíme zhora a zdola. Poskladané ho máme do tvaru kocky, prikryjeme ho utierkou a necháme odpočívať cca 15 - 20 min. Potom cesto znova rozvaľkáme a poskladáme približne rovnako ako predtým. Opäť prikryjeme a necháme stáť. Zopakujeme ešte 2 x. Po vykysnutí rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 - 2 cm. Ostrým nožom urobíme na ceste mriežku a vykrajujeme pagáčiky. Kladieme ich na plech vyložený papierom, potrieme vajcom rozmiešaným s lyžicou mlieka a posypeme rascou ( alebo niečim iným, ale nie je nutné). Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C do ružovkasta. Vždy sa po nich len zapráši :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Ivana B. (ivanaberry) ID 207635, mimibazar.sk/ivanaberry (31.10.2012, 14:25) |
Vyzerajú fantasticky! Idem ich vyskúšať urobiť. Už sa tešíme |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (2.11.2012, 13:25) | ||
Tak dúfam, že sa vám pagáčiky vydarili a že aj chutili | ||
ODPOVEDAŤ |
Monika M. (monika4999) ID 65633 (13.11.2011, 16:41) | |
Sú perfektné, nemajú chybu mala som strach ich robiť ale vďaka za tak perfektný recept | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.11.2011, 10:58) | ||
To som rada, že aj tebe sa osvedčili áno, sú veľmi chutné | ||
ODPOVEDAŤ |
martina G. (feedorka) ID 35909 (21.2.2010, 21:18) |
tak som ich dnes náhodou tiež robila - len ja dávam kilo múky a pol kila škvariek a bez vína, resp. octu, vyzerali presne takto (bez tej rasce) super sú, bežím ešte po jeden |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.2.2010, 21:52) | ||
Mňam, dala by som si. | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana F. (DADIA) ID 18356, mimibazar.sk/slecna (21.2.2010, 20:59) | |
zajtra sa na ne chystám, dám vedieť, aké boli | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.1.2010, 18:06) | |
tieto a je to rozdiel | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.8.2011, 10:43) | ||
pošli mi to mailom alebo vytlač. potom to tu zmaž. | ||
ODPOVEDAŤ |