končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,16 ďalšie >> |
OMÁČKY |
Tekvicový prívarok s kôprom a hovädzie na paprikePOTREBNÉ PRÍSADY Prívarok z tekvice: cca 1,5kg tekvice najlepšie čerstvá, ja som mala mrazenú a blanžírovanú, teda predvarenú pred mrazením, trošku oleja, hladká múka tak cca 2 lyžice, 2,5 dl mlieka, 2dl smotany, ocot, soľ, vegeta, kôpor. Hovädzie mäsko: cca 500 g hovädzieho mäsa, soľ, 1 väčšia cibuľa, olej, mletá sladká paprika, mleté čierne korenie, trošku mletej rasce, voda. POSTUP PRÍPRAVY Z oleja a múky urobím svetlú zápražku, potom pridám tekvicu, osolím a chvíľu spolu dobre miešam. Keď tekvica pustí trošku šťavy podlejem mliekom a uvarím do mäkka. Potom pridám trošku vegety, ocot a dochutím aj cukrom a soľou tak sladko - kyslo. Na zlepšenie pridám smotanu a do takto hotovej tekvice pridám kôpor. Hovädzie na paprike: Na olej dáme pokrájanú cibuľku a jemne do ružova upražíme. Potom pridáme lyžičku mletej papriky a trošku speníme. Potom pridáme na kocky nakrájané, okorenené a osolené mäsko, trošku necháme zatiahnúť, podlejeme horúcou vodou a mäsko udusíme do mäkka. Nič viac nepotrebuje ja viem ešte do hotového pridať jeden strúčik pretlačeného cesnaku kôli chuti. Príloha: varený zemiak. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 4.9.2013, 11:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Tekvicová omáčka:-)))POTREBNÉ PRÍSADY stredne veľká tekvica,2-3 stredné zemiaky,2 vajíčka,smotana,múka na zahustenie,1/2 zeleninového bujónu,soľ,korenie,olej POSTUP PRÍPRAVY -z tekvice vydlabeme dužinu,tekvice ošúpeme a nastrúhame na väčšie slížiky -na olej dáme tekvičku smažiť,zakryjeme a podusíme -pridáme nakrájané zemiaky a dusíme ďalej -podlejeme vodou,osolíme,okoreníme,pridáme 1/2 zeleninového bujónu -múku v smotane rozmiešame -vajíčka rozbiť do misky a nožíkom rozkrájať žĺtka -keď sú zemiaky uvarené,lyžičkou naberáme kúsky surového vajíčka a dáme zavariť do omáčky -na koniec vlejeme smotanu,necháme prevrieť a rýchlo spapkáme::mňam,mňam Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Darina R. (dadulka19) ID 8655 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 14.4.2012, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
*♥*Šampiňónová omáčka*♥*POTREBNÉ PRÍSADY veľká cibuľa, 30 - 40 dg šampiňónov, olej, soľ, rasca, mčk, vegeta, 200 ml smotany na varenie, 3 navŕšené čL hladkej múky, citrónová šťava (cca 1/2 citróna) podľa chuti, podľa potreby mlieko na zriedenie POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme cibuľu. Popražíme ju do sklovita a pridáme pokrájané šampiňóny. Restujeme, osolíme, prihodíme mčk i rascu. Trocha podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou, kým huby zmäknú (cca 10 min). Zatiaľ si pripravíme zátrepku z trochy studenej vody a hladkej múky, rozšľaháme tak, aby neobsahovala hrudky. K šampiňónom prilejeme smotanu, necháme povariť a prilejeme zátrepku. Stále miešame, aby sa nám to nepripaľovalo. Podľa toho, akú hustú chceme mať omáčku, pridáme (alebo nie) ďalšiu smotanu alebo mlieko. Povaríme asi 2 min, pričom ešte môžeme ochutiť trochou vegety. Keď omáčku odstavíme, dochutíme ju do finálnej podoby citrónovou šťavou (neprešvihnúť :-) ) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 16.3.2014, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Smotanovo-šampiňónová omáčka, knedlíkPOTREBNÉ PRÍSADY maslo * hladká múka * mlieko * smotana na varenie * šampiňóny * soľ POSTUP PRÍPRAVY ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 17.6.2008, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Kôprová omáčka :-)POTREBNÉ PRÍSADY 2 PL masla, 1 PL oleja, 3 PL hladkej múky, 200 ml šľahačkovej smotany, asi 700 ml hovädzieho vývaru, 1 PL octu, asi 1 PL čerstvého alebo sušeného kôpru - podľa chuti, 1 KL cukru POSTUP PRÍPRAVY Táto omáčka sa Vám určite podarí a určite sa nezrazí - teda mne sa zatiaľ vždy podarila.Do zohriateho oleja a masla pridáme múku a urobíme zápražku.Miešame,aby náhodou neprihorela.Zalejeme vývarom,poriadne rozmiešame,stlmím plameň a za občasného miešania povaríme asi 15-20 min.V druhom hrnčeku zmiešam 1 PL octu a 1PL vody,nechám prejsť varom a odstavím.Pridám do toho asi 1 PL z omáčky,rozmiešam a až potom vlejem do hrnca k ostatnej omáčke.Ja tak robím všetky mliečne a kyslé omáčky,že si ten ocot prehrejem a až potom vlejem k ostatnému,pre istotu,aby sa omáčka nezrazila.Prilejem smotanu,pridám kôpor,cukor,soľ - všetko podľa chuti.Celú omáčku len prehrejeme - nevaríme.Ak by bola omáčka veľmi hustá,tak ešte rozriedim vývarom.Omáčka je výborná k varenému,alebo pečenému mäsku. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 5.6.2012, 9:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Kurča s pórovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY **kuracie stehna /500g/ **70g masla **2 póry **soľ, **mleté biele korenie **2,5dl suchého bieleho vína /ja som dala vodu ale môžete pridať aj vývar/ **125g nízkotučného tvarohového syra **1,5dl kyslej smotany **pažítka POSTUP PRÍPRAVY nižšie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 13.6.2010, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
TzatzikyPOTREBNÉ PRÍSADY pre jednu osobu - 1 šalátová uhorka, soľ, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 100-150g min. 16% kyslej smotany, kôpor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Uhorku ošúpať, nastrúhať na hrubšie, osoliť podľa chuti a nechať aspoň pol hodinku stáť, nech pustí šťavu, potom riadne vyžmýkať, pridať cesnak, smotanu, dobre premiešať a dať schladiť do chladničky. Ak má dakto chuť, môže si posypať čerstvo nasekaným kôprom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Klaudia H. (Klaudia1711) ID 112679 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 1.9.2013, 9:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Sladkokyslá hubová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Čerstvé alebo mrazené huby 300 - 500g, cibuľa, vývar ( zeleninový bujón), soľ, mletý kmín, smotana na varenie (mlieko), hl.múka, maslo POSTUP PRÍPRAVY Na masle si speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na väčšie kúsky nakrájané huby, mierne osolíme nakoľko budeme pridávať bujón, trošku mletej rasce ( kmínu) a necháme 5 min. podusiť. Zalejeme vývarom alebo vodou do ktorej keď zovrie pridáme bujón a necháme variť 30 minút. V smotane alebo môžeme aj v mlieku ( ja používam mlieko) si pripravíme zátrepku a zahustíme omáčku. Kto má rád sladkokyslú, tak po dovarení aby sa nám omáčka nezrazila pridáme cukor a citrónovú šťavu (prípadne ocot). Výborná je aj len s cukrom bez citrónovej šťavy (octu). My ju papkáme len s cukrom bez citrónovej šťavy (octu). Podávame s knedľou alebo chlebíkom. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Andrea Č. (Andrejka71) ID 262219 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 17.6.2015, 8:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
niektu ju miluje, niekto nenávidí:-))))))) ŠALÁTOVÁ OMÁČKAPOTREBNÉ PRÍSADY v postupe POSTUP PRÍPRAVY Z oleja a hladkej múky urobíme stredne hnedú zápražku, zalejeme mliekom, pridáme kocku hovädzieho bujónu... necháme zovrieť, aby nám omáčka zhustla, ochutíme soľou, cukrom a octom na výraznejšiu sladkokyslú chuť (ja robievam viac kyslejšiu, aby vynikla). Ak chcete tak ju trochu pomixujte ponorným mixérom - bude potom taká hladučká..... Nakoniec pridáme na kúsočky natrhaný hlávkový šalát, trochu kôpru a necháme zapariť (ale už nevaríme!!!). Vhodnou prílohou sú varené zemiaky a volské oká. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 4.4.2020, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
*♥*Špenát, ktorý miluje celá naša rodina*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 60 - 70 dg čerstvého listového špenátu, 5 PL oleja, 3 PL hladkej múky, soľ, mčk, 5 - 6 strúčikov cesnaku , 3/4 l mlieka, vajco (alebo zvyšné bielky z nejakého pečenia) POSTUP PRÍPRAVY Špenátové listy zbavíme koreňovej časti a dobre ich umyjeme a ešte raz prepláchneme pod tečúcou vodou. Potom ich otrasieme a vložíme do hrnca s vodou. Vody nedáme veľa, stačí asi 1,5 cm vrstva na dne. Prikryjeme a varíme asi 5 minút. Necháme trocha vychladnúť a potom špenát vyberieme do sitka, necháme odkvapkať. Špenát na doske ručne posekáme nožom nadrobno. (Môže sa i pomixovať, ale my nechceme pretlak, chutí viac kúskový.) Urobíme bledohnedú zápražku a zalejeme ju mliekom, pridáme posekaný špenát a miešame. Pridáme soľ a mčk. Keď špenát začne vrieť, už je dosť hustý, preto pridáme časť vody z varenia špenátu. Súčasne pridáme roztrepané vajco / vajcia - počet podľa chuti / a povaríme na minimálnom stupni. Po odstavení prelisujeme do špenátu cesnak v množstve podľa chuti. Môžeme ešte dosoliť a prikoreniť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 15.4.2013, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,16 ďalšie >> |