. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 168 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,17 ďalšie >>

STRUKOVINY

Cícerová nátierka s arabským chliebom podľa : I. Bukovského ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

2 konzervy cícera * 4 PL olivového oleja * 1 - 2 strúčiky cesnaku * 2 PL pasty Tahini * šťava z 1 citróna * soľ * pertž. vňať * arabský chlieb *

POSTUP PRÍPRAVY

Výborná a zdravá nátierka pripravená podľa I. Bukovského. Ja som pripravovala z polovičnej dávky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 12.7.2012, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

DOMÁCI VIACZRNNÝ CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

Hladká múka T650, soľ, rasca, slnečnicové a tekvicové semienka, voda, olej, sušené droždie, zemiak

POSTUP PRÍPRAVY

Do domácej pekárničky nasypeme pol kila hladkej múky T650, 1 uvarený postrúhaný zemiak, kávovú lyžičku soli, lyžičku rasce, 100 gramov lúpaných slnečnicových a tekvicových semien, 3 deci vlažnej vody, pol deci slnečnicového alebo tekvicového oleja, 7 gramov sušeného droždia. Pečieme na programe Normal, tmavý, 750 gramov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.4.2013, 18:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

(Ak máte stroj - pekáreň na chlieb, napíšte, pridám recept.)

Ďakujem za záujem, tu je recept:
350 ml mlieka (niekedy dávam 300 ml mlieka a 50 ml acidka),
1 a pol lyžičky soli,
1 lyžica octu (môže byť aj jablčný, no ja dávam obyč),
2 lyžice oleja (môže byť aj olivový, dávam taký, ktorý mi práve padne do ruky :),
350 g hladkej múky,
100 g grahamovej múky (kupujem v Kauflande),
50 g ražnej múky (tiež z Kauflandu),
1 lyžička cukru,
1 a pol lyžičky sušeného droždia,
-----
slnečnicové semienka,
ľanové semienka,
rasca,
bazalka, oregano, majorán (podľa toho, komu čo chutí)
----
Pekáreň zn. Bifinett (z Lidlu - to je zároveň "recept" pre Eriku :),
program základný,
na 1 kg chleba,
tmavá kôrka.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny dávam do nádoby presne v takom poradí ako sú uvedené. Mlieko zvyčajne zohrievam, ale nie je to nutné. Semienka a bylinky možno dať hneď na začiatku alebo po pípnutí, ja dávam asi 2 lyžice slnečnice, 1 lyžicu ľanu, 1 lyžičku (niekedy aj menej ) rasce, asi 1-2 lyžičky byliniek (najčastejšie bazalku a oregano). Cesto vždy obzriem (lebo niektoré suroviny už dávam od oka :), ak sa mi zdá, že je príliš tuhé, prilejem trocha mlieka, celkovo je chlieb lepší keď je cesto tak stredne husté :). Po poslednom miesení vyberám háky, po upečení hneď vyberám nádobu z pece, po asi 10-15 minútach sa chlebík dá v pohode vyklopiť z nádoby. Zabalený v čistej utierke ho na mriežke nechám vychladnúť, vychladnutý ho nakrájam (to nemusíte, len môj manžel to nerád robí :)) a dám do mikroténového sáčku. Zjeme ho za 2-3 dni, ale ak nie, tak na 4. deň je už tvrdší.

Pekáreň mám vyše roka, vyskúšala som viacero receptov, dospela som k tomuto, chutí nám najviac.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Marika T. (Marína) ID 3442 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 6.11.2009, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zemiakový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

* 1 kg hladkej múky * 1 kocka droždia * 1 stredne veľký varený zemiak * 1 PL octu * 2 ČL soli * vlažná voda podľa potreby - cca 600 ml

POSTUP PRÍPRAVY

KVÁSOK:
Droždie rozdrobíme, pridáme 200 ml vlažnej vody, 5 PL hladkej múky, 1 PL octu, najemno postrúhaný varený zemiak a všetko zamiešame. Necháme kysnúť 1 hod.

CESTO:
Do kvásku pridať zvyšnú múku, 2 ČL soli a zvyšnú vlažnú vodu podľa potreby - zamiesime stredne husté cesto. Necháme ho kysnúť cca 1 hod. Potom cesto dáme na pomúčenú dosku a urobíme bochník. Ten necháme kysnúť 20 min. Potom bochník roztlačíme a zrolujeme na valec a dáme do formy alebo do hlbokého oválneho plechu - formu alebo plech najprv potrieme olejom a vysypeme múkou. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 50 min. Pred pečením potrieme čistou vodou, nožom môžeme urobiť priečne rezy a pečieme vo vyhriatej rúre na spodnej mriežke 30 min. na 200 °C a potom 40 min. na 150 °C (piekla som v elektr. rúre.)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Andrea H. (jessie.31) ID 18276 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.9.2011, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Daktyla - grécky chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

350 g hladkej múky T-650, 75 g celozrnnej múky (stredná-špeciál), 75 g hladkej kukuričnej múky, 1 zarovnaná lyžička soli, 225 ml vody, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica tekutého medu, 1 lyžica mlieka***kvások: 1 dl teplej vody, ½ kocky droždia (alebo 2 lyžičky sušeného), 1 lyžička cukru*** na potretie mlieko a na posypanie sezamové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

Tradičný grécky domáci chlebík, ktorý sa pred jedením láme na malé kúsky. Jednotlivé diely cesta som ešte potrela olivovým olejom - dajú sa takto ľahšie od seba oddeliť. Upravila som si len množstvo vody a skrátila čas kysnutia na plechu - pri prvom pokuse sa mi cesto zlialo a upiekol sa ako klasický chlebík. Síce nižší, ale nám to vôbec nevadilo. Cesto som miesila ručne, ale môžete si ho pripraviť aj v domácej pekárničke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (33) posledné: 21.6.2010, 18:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

3-4 varené zemiaky v šupke, 1 kg hladkej múky, 3 lyžičky octu, 2 lyžičky soli, 1 lyžička rasce, kocka kvasníc, 6 dcl vody

POSTUP PRÍPRAVY

Postrúhané zemiaky, múku a ostatné prísady spolu dobre vymiesime. Vykysnuté cesto ešte 1-krát vymiesime a necháme znovu nakysnúť. Cesto po vykysnutí dobre vyváľame na pomúčenej doske a dáme ho do hlbokého pekáča na utierku vysypanú múkou. Opäť necháme podkysnúť. Cesto v tvare chleba preložíme na plech, potrieme slanou vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 20 minút pri najvyššej teplote. Neskôr prepneme na miernejšiu teplotu a necháme piecť asi hodinu. Rúru počas pečenia neotvárame!!!
Po upečení chlieb zabalime do utierky aby nam nestvrdol.
Chutí výborne, vyskúšajte aj vy ako chutí domáci chlebík!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Zuzana G. (belinka21) ID 14991 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 6.2.2009, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Čokoládovy chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento sladký chlebík som našla na www.dama.cz a hneď ma zaujal,keďže čokoladku aj škoricu mame radi.Bol výborny samotný,alebo s maslom a medom. Suroviny: 200 ml mlieka, 30g masla, 1 vajce, 2 PL tekutého medu, 1 PL cukru, 1 ČL soli, 1 ČL škorice, 200g polohrubé muky, 200g hladkej muky, 1,5 ČL sušeného alebo menšia 1/2 čerstvého droždia po zvukovom signáli pridáme: 100g nastrúhanej horkej čokolády 100g nasekaných vlašských orechov

POSTUP PRÍPRAVY

Po skončení programu vyskúšame špajľou či je cesto riadne prepečené ,ak nie zapneme ešte program pečenie.
Po upečení formu vytiahneme z pekárne a necháme vychladnúť, až potom vyklopíme.
Nastavenie pekárne: Program Základny alebo Sladký chlieb, veľkosť stredná, stupeň prepečenia svetlý.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Alžbeta K. (betyna8) ID 43155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.2.2009, 8:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

"Rychly " chlieb bez miesenia



POTREBNÉ PRÍSADY

1 1/2 pohara teplej vody,3 pohare chlebovej muky, 1/2 drozdia,1 1/2 čl soli,rasca,trosku oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešajte vo velkej mise varechou,stačí chvilu,kym sa všetko nespoji.Cesto bude redšie,a lepkave ale tak to ma byt.Misu zatvorte a nechajte 4 hodiny kysnut na kuchynskej linke.Typ takehoto chleba zvyčajne kysne aj 18 hodin,tak preto ten nazov "rychly". Potom cesto preklopime do formy a nechame ešte 30 min odpočivat.Povrch poprašime troškou muky.Ruru predhrejte na 220 st a pečieme asi 30 min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 18.11.2010, 7:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Biely chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml vody, 2 polievkové lyžice oleja, 1 polievková lyžica octu, 1 čajová lyžička soli, 1 polievková lyžica cukru, 1 čajová lyžička rasce, 500g hladkej múky, 1/2 kocky droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko dáme do pekárne a nastavíme program základný chlieb.Ja dávam kôrka tmavá.Po upečení nechať vychladnúť 10 min. vo forme a potom vyklopiť.
Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Monika Š. (viva1) ID 14392 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.11.2011, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Viaczrnný chlieb pre MOULINEX



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml vody o izbovej teplote, 1 veľká odmerka kryštálového cukru, 1 malá odmerka sušeného droždia s modrou lastovičkou, 25 g ovsených vločiek, 2 veľké odmerky pšeničných otrúb, 450 g hladkej múky T650 chlebovej, 2 malé odmerky kuchynskej soli, 30 g zmäknutého masla, 1 1/2 veľkej odmerky sezamových semien, 1 1/2 veľkej odmerky ľanových semien, 1 1/2 veľkej odmerky slnečnicových semien, 1 1/2 veľkej odmerky tekvicových semien (skúšala som chýbajúce nahradiť rovnakým množstvom lúpaných plátkových mandlí a tiež super), NA DOKONČENIE: 1 strúčik cesnaku, 1/2 ČL soli, troška vody

POSTUP PRÍPRAVY

Konečne mám odladený chlieb v pekárni Moulinex HOME BREAD XXL BAGUETTE a tak si tu uložím recept, kým ho zase nestratím. Je to recept od mojej skvelej kolegynky, ktorá máva chlieb vždy jedna báseň, vláčny a chuťovo fantastický, akurát má inú pekáreň, však Lili? :-) Čiže každý jej recept musí u nás prejsť ešte malými úpravami, aby aspoň čiastočne konvergoval k jej dielam :-), no mám do jej chlebíkov ešte na hony ďaleko.

1. Suroviny v poradí, v akom sú uvedené v potrebných surovinách, nasúkam do pekárničky. Soľ dávam nakoniec a schovám ju do múky po nasypaní do DP, dávam pozor, aby prvotne neprišla soľ do kontaktu s droždím, zastavuje do proces kysnutia.
2. Zrná si nadávkujem do misky a odložím bokom, DP si sama vypýta ich pridanie piskľavým signálom.
3. Pustím program č. 11, hmotnosť chleba 750 g, stredná kôrka a pustím DP.
4. Po pípnutí pridám zrná a nechám dobehnúť program miesenie - čo je cca 30 minút od začiatku pustenia programu - prejaví sa to dlhšou odmlkou. Potom resetnem DP a opätovne nastavím tie parametre ako v bode 3 a už len nechám zbehnúť celú časť programu na miesenie a prípravu cesta. Celé to je preto, že programy v pekárňach sa líšia a Moulinex nemá žiadny približujúci sa dĺžkou prípravy pekárňam Panasonic. Tak som skúsila tento variant a podarilo sa :-).
5. Ja sa snažím vždy po ukončení časti programu príprava cesta vybrať z DP háky, rozložiť cesto v nádobe rovnomerne a narezať zárezy na chlebíku. V prípade tejto DP je to, keď mi na displeji svieti cas 2:06 - príde posledné premiesenie a vtedy otvorím DP, rýchlo vyberiem háky, pomúčenou rukou rozložím cesto rovnomerne a dobre ostrým nožom narežem 3-4 zárezy.
6. Po dopečení sa chlebík ohlasi pípaním, vyberiem ho a položím na mriežku.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Dagmar H. (dasula) ID 6034 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.6.2012, 22:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 168 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,17 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu