končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,17 ďalšie >> |
STRUKOVINY |
Cícerová nátierka s arabským chliebom podľa : I. Bukovského ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY 2 konzervy cícera * 4 PL olivového oleja * 1 - 2 strúčiky cesnaku * 2 PL pasty Tahini * šťava z 1 citróna * soľ * pertž. vňať * arabský chlieb * POSTUP PRÍPRAVY Výborná a zdravá nátierka pripravená podľa I. Bukovského. Ja som pripravovala z polovičnej dávky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 12.7.2012, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
DOMÁCI VIACZRNNÝ CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY Hladká múka T650, soľ, rasca, slnečnicové a tekvicové semienka, voda, olej, sušené droždie, zemiak POSTUP PRÍPRAVY Do domácej pekárničky nasypeme pol kila hladkej múky T650, 1 uvarený postrúhaný zemiak, kávovú lyžičku soli, lyžičku rasce, 100 gramov lúpaných slnečnicových a tekvicových semien, 3 deci vlažnej vody, pol deci slnečnicového alebo tekvicového oleja, 7 gramov sušeného droždia. Pečieme na programe Normal, tmavý, 750 gramov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 17.4.2013, 18:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
ChliebPOTREBNÉ PRÍSADY (Ak máte stroj - pekáreň na chlieb, napíšte, pridám recept.) Ďakujem za záujem, tu je recept: 350 ml mlieka (niekedy dávam 300 ml mlieka a 50 ml acidka), 1 a pol lyžičky soli, 1 lyžica octu (môže byť aj jablčný, no ja dávam obyč), 2 lyžice oleja (môže byť aj olivový, dávam taký, ktorý mi práve padne do ruky :), 350 g hladkej múky, 100 g grahamovej múky (kupujem v Kauflande), 50 g ražnej múky (tiež z Kauflandu), 1 lyžička cukru, 1 a pol lyžičky sušeného droždia, ----- slnečnicové semienka, ľanové semienka, rasca, bazalka, oregano, majorán (podľa toho, komu čo chutí) ---- Pekáreň zn. Bifinett (z Lidlu - to je zároveň "recept" pre Eriku :), program základný, na 1 kg chleba, tmavá kôrka. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny dávam do nádoby presne v takom poradí ako sú uvedené. Mlieko zvyčajne zohrievam, ale nie je to nutné. Semienka a bylinky možno dať hneď na začiatku alebo po pípnutí, ja dávam asi 2 lyžice slnečnice, 1 lyžicu ľanu, 1 lyžičku (niekedy aj menej ) rasce, asi 1-2 lyžičky byliniek (najčastejšie bazalku a oregano). Cesto vždy obzriem (lebo niektoré suroviny už dávam od oka :), ak sa mi zdá, že je príliš tuhé, prilejem trocha mlieka, celkovo je chlieb lepší keď je cesto tak stredne husté :). Po poslednom miesení vyberám háky, po upečení hneď vyberám nádobu z pece, po asi 10-15 minútach sa chlebík dá v pohode vyklopiť z nádoby. Zabalený v čistej utierke ho na mriežke nechám vychladnúť, vychladnutý ho nakrájam (to nemusíte, len môj manžel to nerád robí :)) a dám do mikroténového sáčku. Zjeme ho za 2-3 dni, ale ak nie, tak na 4. deň je už tvrdší. Pekáreň mám vyše roka, vyskúšala som viacero receptov, dospela som k tomuto, chutí nám najviac. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Marika T. (Marína) ID 3442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 6.11.2009, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zemiakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY * 1 kg hladkej múky * 1 kocka droždia * 1 stredne veľký varený zemiak * 1 PL octu * 2 ČL soli * vlažná voda podľa potreby - cca 600 ml POSTUP PRÍPRAVY KVÁSOK: Droždie rozdrobíme, pridáme 200 ml vlažnej vody, 5 PL hladkej múky, 1 PL octu, najemno postrúhaný varený zemiak a všetko zamiešame. Necháme kysnúť 1 hod. CESTO: Do kvásku pridať zvyšnú múku, 2 ČL soli a zvyšnú vlažnú vodu podľa potreby - zamiesime stredne husté cesto. Necháme ho kysnúť cca 1 hod. Potom cesto dáme na pomúčenú dosku a urobíme bochník. Ten necháme kysnúť 20 min. Potom bochník roztlačíme a zrolujeme na valec a dáme do formy alebo do hlbokého oválneho plechu - formu alebo plech najprv potrieme olejom a vysypeme múkou. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 50 min. Pred pečením potrieme čistou vodou, nožom môžeme urobiť priečne rezy a pečieme vo vyhriatej rúre na spodnej mriežke 30 min. na 200 °C a potom 40 min. na 150 °C (piekla som v elektr. rúre.) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Andrea H. (jessie.31) ID 18276 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 3.9.2011, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Daktyla - grécky chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g hladkej múky T-650, 75 g celozrnnej múky (stredná-špeciál), 75 g hladkej kukuričnej múky, 1 zarovnaná lyžička soli, 225 ml vody, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica tekutého medu, 1 lyžica mlieka***kvások: 1 dl teplej vody, ½ kocky droždia (alebo 2 lyžičky sušeného), 1 lyžička cukru*** na potretie mlieko a na posypanie sezamové semienka POSTUP PRÍPRAVY Tradičný grécky domáci chlebík, ktorý sa pred jedením láme na malé kúsky. Jednotlivé diely cesta som ešte potrela olivovým olejom - dajú sa takto ľahšie od seba oddeliť. Upravila som si len množstvo vody a skrátila čas kysnutia na plechu - pri prvom pokuse sa mi cesto zlialo a upiekol sa ako klasický chlebík. Síce nižší, ale nám to vôbec nevadilo. Cesto som miesila ručne, ale môžete si ho pripraviť aj v domácej pekárničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (33) posledné: 21.6.2010, 18:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY 3-4 varené zemiaky v šupke, 1 kg hladkej múky, 3 lyžičky octu, 2 lyžičky soli, 1 lyžička rasce, kocka kvasníc, 6 dcl vody POSTUP PRÍPRAVY Postrúhané zemiaky, múku a ostatné prísady spolu dobre vymiesime. Vykysnuté cesto ešte 1-krát vymiesime a necháme znovu nakysnúť. Cesto po vykysnutí dobre vyváľame na pomúčenej doske a dáme ho do hlbokého pekáča na utierku vysypanú múkou. Opäť necháme podkysnúť. Cesto v tvare chleba preložíme na plech, potrieme slanou vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 20 minút pri najvyššej teplote. Neskôr prepneme na miernejšiu teplotu a necháme piecť asi hodinu. Rúru počas pečenia neotvárame!!! Po upečení chlieb zabalime do utierky aby nam nestvrdol. Chutí výborne, vyskúšajte aj vy ako chutí domáci chlebík!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Zuzana G. (belinka21) ID 14991 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 6.2.2009, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Čokoládovy chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Tento sladký chlebík som našla na www.dama.cz a hneď ma zaujal,keďže čokoladku aj škoricu mame radi.Bol výborny samotný,alebo s maslom a medom. Suroviny: 200 ml mlieka, 30g masla, 1 vajce, 2 PL tekutého medu, 1 PL cukru, 1 ČL soli, 1 ČL škorice, 200g polohrubé muky, 200g hladkej muky, 1,5 ČL sušeného alebo menšia 1/2 čerstvého droždia po zvukovom signáli pridáme: 100g nastrúhanej horkej čokolády 100g nasekaných vlašských orechov POSTUP PRÍPRAVY Po skončení programu vyskúšame špajľou či je cesto riadne prepečené ,ak nie zapneme ešte program pečenie. Po upečení formu vytiahneme z pekárne a necháme vychladnúť, až potom vyklopíme. Nastavenie pekárne: Program Základny alebo Sladký chlieb, veľkosť stredná, stupeň prepečenia svetlý. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Alžbeta K. (betyna8) ID 43155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.2.2009, 8:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
"Rychly " chlieb bez mieseniaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 1/2 pohara teplej vody,3 pohare chlebovej muky, 1/2 drozdia,1 1/2 čl soli,rasca,trosku oleja POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešajte vo velkej mise varechou,stačí chvilu,kym sa všetko nespoji.Cesto bude redšie,a lepkave ale tak to ma byt.Misu zatvorte a nechajte 4 hodiny kysnut na kuchynskej linke.Typ takehoto chleba zvyčajne kysne aj 18 hodin,tak preto ten nazov "rychly". Potom cesto preklopime do formy a nechame ešte 30 min odpočivat.Povrch poprašime troškou muky.Ruru predhrejte na 220 st a pečieme asi 30 min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 18.11.2010, 7:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Biely chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 250ml vody, 2 polievkové lyžice oleja, 1 polievková lyžica octu, 1 čajová lyžička soli, 1 polievková lyžica cukru, 1 čajová lyžička rasce, 500g hladkej múky, 1/2 kocky droždia POSTUP PRÍPRAVY Všetko dáme do pekárne a nastavíme program základný chlieb.Ja dávam kôrka tmavá.Po upečení nechať vychladnúť 10 min. vo forme a potom vyklopiť. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Monika Š. (viva1) ID 14392 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 24.11.2011, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Viaczrnný chlieb pre MOULINEXPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml vody o izbovej teplote, 1 veľká odmerka kryštálového cukru, 1 malá odmerka sušeného droždia s modrou lastovičkou, 25 g ovsených vločiek, 2 veľké odmerky pšeničných otrúb, 450 g hladkej múky T650 chlebovej, 2 malé odmerky kuchynskej soli, 30 g zmäknutého masla, 1 1/2 veľkej odmerky sezamových semien, 1 1/2 veľkej odmerky ľanových semien, 1 1/2 veľkej odmerky slnečnicových semien, 1 1/2 veľkej odmerky tekvicových semien (skúšala som chýbajúce nahradiť rovnakým množstvom lúpaných plátkových mandlí a tiež super), NA DOKONČENIE: 1 strúčik cesnaku, 1/2 ČL soli, troška vody POSTUP PRÍPRAVY Konečne mám odladený chlieb v pekárni Moulinex HOME BREAD XXL BAGUETTE a tak si tu uložím recept, kým ho zase nestratím. Je to recept od mojej skvelej kolegynky, ktorá máva chlieb vždy jedna báseň, vláčny a chuťovo fantastický, akurát má inú pekáreň, však Lili? :-) Čiže každý jej recept musí u nás prejsť ešte malými úpravami, aby aspoň čiastočne konvergoval k jej dielam :-), no mám do jej chlebíkov ešte na hony ďaleko. 1. Suroviny v poradí, v akom sú uvedené v potrebných surovinách, nasúkam do pekárničky. Soľ dávam nakoniec a schovám ju do múky po nasypaní do DP, dávam pozor, aby prvotne neprišla soľ do kontaktu s droždím, zastavuje do proces kysnutia. 2. Zrná si nadávkujem do misky a odložím bokom, DP si sama vypýta ich pridanie piskľavým signálom. 3. Pustím program č. 11, hmotnosť chleba 750 g, stredná kôrka a pustím DP. 4. Po pípnutí pridám zrná a nechám dobehnúť program miesenie - čo je cca 30 minút od začiatku pustenia programu - prejaví sa to dlhšou odmlkou. Potom resetnem DP a opätovne nastavím tie parametre ako v bode 3 a už len nechám zbehnúť celú časť programu na miesenie a prípravu cesta. Celé to je preto, že programy v pekárňach sa líšia a Moulinex nemá žiadny približujúci sa dĺžkou prípravy pekárňam Panasonic. Tak som skúsila tento variant a podarilo sa :-). 5. Ja sa snažím vždy po ukončení časti programu príprava cesta vybrať z DP háky, rozložiť cesto v nádobe rovnomerne a narezať zárezy na chlebíku. V prípade tejto DP je to, keď mi na displeji svieti cas 2:06 - príde posledné premiesenie a vtedy otvorím DP, rýchlo vyberiem háky, pomúčenou rukou rozložím cesto rovnomerne a dobre ostrým nožom narežem 3-4 zárezy. 6. Po dopečení sa chlebík ohlasi pípaním, vyberiem ho a položím na mriežku. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Dagmar H. (dasula) ID 6034 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 5.6.2012, 22:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,17 ďalšie >> |