. .. .. .. .. .. .
. .

Chlieb - RECEPT 2259

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 3442 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Chlieb


[ recept č. 2259 zo dňa  ]


Chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

(Ak máte stroj - pekáreň na chlieb, napíšte, pridám recept.)

Ďakujem za záujem, tu je recept:
350 ml mlieka (niekedy dávam 300 ml mlieka a 50 ml acidka),
1 a pol lyžičky soli,
1 lyžica octu (môže byť aj jablčný, no ja dávam obyč),
2 lyžice oleja (môže byť aj olivový, dávam taký, ktorý mi práve padne do ruky :),
350 g hladkej múky,
100 g grahamovej múky (kupujem v Kauflande),
50 g ražnej múky (tiež z Kauflandu),
1 lyžička cukru,
1 a pol lyžičky sušeného droždia,
-----
slnečnicové semienka,
ľanové semienka,
rasca,
bazalka, oregano, majorán (podľa toho, komu čo chutí)
----
Pekáreň zn. Bifinett (z Lidlu - to je zároveň "recept" pre Eriku :),
program základný,
na 1 kg chleba,
tmavá kôrka.


POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny dávam do nádoby presne v takom poradí ako sú uvedené. Mlieko zvyčajne zohrievam, ale nie je to nutné. Semienka a bylinky možno dať hneď na začiatku alebo po pípnutí, ja dávam asi 2 lyžice slnečnice, 1 lyžicu ľanu, 1 lyžičku (niekedy aj menej ) rasce, asi 1-2 lyžičky byliniek (najčastejšie bazalku a oregano). Cesto vždy obzriem (lebo niektoré suroviny už dávam od oka :), ak sa mi zdá, že je príliš tuhé, prilejem trocha mlieka, celkovo je chlieb lepší keď je cesto tak stredne husté :). Po poslednom miesení vyberám háky, po upečení hneď vyberám nádobu z pece, po asi 10-15 minútach sa chlebík dá v pohode vyklopiť z nádoby. Zabalený v čistej utierke ho na mriežke nechám vychladnúť, vychladnutý ho nakrájam (to nemusíte, len môj manžel to nerád robí :)) a dám do mikroténového sáčku. Zjeme ho za 2-3 dni, ale ak nie, tak na 4. deň je už tvrdší.

Pekáreň mám vyše roka, vyskúšala som viacero receptov, dospela som k tomuto, chutí nám najviac.
<< Lenivá kuchárka | Chlieb | sipkovy dzem >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Renáta H. (purina) ID 121483 (6.11.2009, 16:34)
Výborný chlebík. Odporúčam a ďakujem za recept. Len som dala o niečo viac kyslého mliečka, lebo cesto sa mi zdalo tuhšie.Keďže som nemala grahamovú a ražnú múku,dala som 350g hladkej T 650 a 150 hladkej špecial. (jidlo) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (15.1.2008, 20:03)
chlebík som vcera robila, podla tvjho receptiku je pre nas trosku slany,takze nabuduce dam menej soli ale inak je genialny (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (16.9.2007, 21:46)
Ten chlebík vyzerá úúúžasne mňaaam (Y) (Y) (Y) :-) (F)
ODPOVEDAŤ
Stanislava C. (stanusa) ID 17082, mimibazar.sk/stanusa (16.9.2007, 21:40)
Marika ja som tiež dostala pekáren na sviatok a už by som aj upiekla nejaký chlebík. Ale :-@ :-@ nemam slovensky navod. Tak som bola hrozne sklamaná :-( :-( :-(. Ale receptík som si uložila. Nemate nahodou niečo aj na sladko? Myslim niečo na spôsob - bábovka, vianocka. Raz to risknem a upečiem podľa toho akože prekladu. (sama som sa trapila)
ODPOVEDAŤ
Marika T. (Marína) ID 3442 (16.9.2007, 21:59)
Stanislava, skúste pozrieť na túto diskusiu http://forum.living.cz/read.php?151,1983095, ja nemám silu to čítať :-) Sladké nepečiem, na bábovku má patent môj muž, ale klasika v rúre, vianočku si zriedka kúpime v obchode, veľmi to nejeme. Nebojte sa začať, sama prídete na to, ako si recepty upraviť.
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (13.9.2007, 18:33)
Ja poprosím recept aj na tú pekáreň :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
zdenka p. (zdenkakeltka) ID 16161 (13.9.2007, 18:03)
jakou máte pekárnu?!peču vše možné už delší dobu a podle mých zkušeností né každý recet se povede v každé pekárně.
já mám moulinex 500030
ODPOVEDAŤ
Barbora G. (Borka) ID 138, mimibazar.sk/borka (13.9.2007, 17:25)
Aj ja poprosím o receptik :-)Dakujem moc (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (13.9.2007, 16:14)
no mna by velmi zaujimal ten recept :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu