
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CHUŤOVKY |
Marika T. (Marína) ID 3442 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Chlieb[ recept č. 2259 zo dňa 13.9.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY (Ak máte stroj - pekáreň na chlieb, napíšte, pridám recept.) Ďakujem za záujem, tu je recept: 350 ml mlieka (niekedy dávam 300 ml mlieka a 50 ml acidka), 1 a pol lyžičky soli, 1 lyžica octu (môže byť aj jablčný, no ja dávam obyč), 2 lyžice oleja (môže byť aj olivový, dávam taký, ktorý mi práve padne do ruky :), 350 g hladkej múky, 100 g grahamovej múky (kupujem v Kauflande), 50 g ražnej múky (tiež z Kauflandu), 1 lyžička cukru, 1 a pol lyžičky sušeného droždia, ----- slnečnicové semienka, ľanové semienka, rasca, bazalka, oregano, majorán (podľa toho, komu čo chutí) ---- Pekáreň zn. Bifinett (z Lidlu - to je zároveň "recept" pre Eriku :), program základný, na 1 kg chleba, tmavá kôrka. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny dávam do nádoby presne v takom poradí ako sú uvedené. Mlieko zvyčajne zohrievam, ale nie je to nutné. Semienka a bylinky možno dať hneď na začiatku alebo po pípnutí, ja dávam asi 2 lyžice slnečnice, 1 lyžicu ľanu, 1 lyžičku (niekedy aj menej ) rasce, asi 1-2 lyžičky byliniek (najčastejšie bazalku a oregano). Cesto vždy obzriem (lebo niektoré suroviny už dávam od oka :), ak sa mi zdá, že je príliš tuhé, prilejem trocha mlieka, celkovo je chlieb lepší keď je cesto tak stredne husté :). Po poslednom miesení vyberám háky, po upečení hneď vyberám nádobu z pece, po asi 10-15 minútach sa chlebík dá v pohode vyklopiť z nádoby. Zabalený v čistej utierke ho na mriežke nechám vychladnúť, vychladnutý ho nakrájam (to nemusíte, len môj manžel to nerád robí :)) a dám do mikroténového sáčku. Zjeme ho za 2-3 dni, ale ak nie, tak na 4. deň je už tvrdší. Pekáreň mám vyše roka, vyskúšala som viacero receptov, dospela som k tomuto, chutí nám najviac. |
Renáta H. (purina) ID 121483 (6.11.2009, 16:34) |
Výborný chlebík. Odporúčam a ďakujem za recept. Len som dala o niečo viac kyslého mliečka, lebo cesto sa mi zdalo tuhšie.Keďže som nemala grahamovú a ražnú múku,dala som 350g hladkej T 650 a 150 hladkej špecial. ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (15.1.2008, 20:03) |
chlebík som vcera robila, podla tvjho receptiku je pre nas trosku slany,takze nabuduce dam menej soli ale inak je genialny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Erika B. (BrDo) ID 3728 (16.9.2007, 21:46) |
Ten chlebík vyzerá úúúžasne mňaaam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanislava C. (stanusa) ID 17082, mimibazar.sk/stanusa (16.9.2007, 21:40) |
Marika ja som tiež dostala pekáren na sviatok a už by som aj upiekla nejaký chlebík. Ale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marika T. (Marína) ID 3442 (16.9.2007, 21:59) |
Stanislava, skúste pozrieť na túto diskusiu http://forum.living.cz/read.php?151,1983095, ja nemám silu to čítať ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Erika B. (BrDo) ID 3728 (13.9.2007, 18:33) |
Ja poprosím recept aj na tú pekáreň ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zdenka p. (zdenkakeltka) ID 16161 (13.9.2007, 18:03) |
jakou máte pekárnu?!peču vše možné už delší dobu a podle mých zkušeností né každý recet se povede v každé pekárně. já mám moulinex 500030 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Barbora G. (Borka) ID 138, mimibazar.sk/borka (13.9.2007, 17:25) |
Aj ja poprosím o receptik ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina P. (Mata74) ID 9033 (13.9.2007, 16:14) |
no mna by velmi zaujimal ten recept ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |