končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 106 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
OVOCIE |
*** Ovocna zmrzlina ***POTREBNÉ PRÍSADY **pre tych co sa tiez nevedia dockat leta :D** Potrebujeme- 300g ovocia u mna zavarane broskyne / banan, mango, jahody,marhule../, 90g cukru, 1cl vanilkoveho c., 2 pl medu, 2 pl citronovej stavy, 50ml slahackovej smotany, 200 ml pln. mlieka, 1 zltko. POSTUP PRÍPRAVY Vsetky suroviny spolu rozmixujeme, vlozime do zmrzlinovaca a za 40min mame skvelu zmrzlinu, kto masinku nema vleje zmes do plastovej misky a sup s nou do mrazaku, kazdych 20 min. je treba zmrzlinu premiesat a opakovat az kym nebude zmrzlina pekne tuha. alebo vlejeme zmes do plastovych obalov od jogurtov, zaborime plastove lyzicky a nechame stuhnut :)) Dobre maskrtenie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Lenka S. (1Leni) ID 67070 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Zapečené ovociePOTREBNÉ PRÍSADY ovocie-jablká*banány*kiwi*mandariky*grepy*kúsok kvalitnej horkej čokolády*********posýpka:na 1 porciu 1/2 PL rastliného masla*1/2 PL hnedého cukru*1 1/2 Pl celozrnej múky POSTUP PRÍPRAVY Ovocie určite čerstvé,nie kompotóvané alebo mrazené a nech je zrelé. Tento recept je zo stránok Varíme s medveďom.Ale je dobručký a nedalo mi nepodeliťsa oň :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 28.7.2012, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Vyrezávaný melon na oslavuPOTREBNÉ PRÍSADY melon a chuť experimentovať POSTUP PRÍPRAVY obrázkový,na výrobu tohoto melona nepotrebujete, žiadne špeciálne nástroje OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Elena O. (Elis8) ID 46461 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.12.2009, 8:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Zapečené kokosové jablkáPOTREBNÉ PRÍSADY troška masla*jablká*1 PL hnedého cukru*2 PL medu*4 PL pomaranč.džúsu*kakaové sušienky s kokosom KOKA*na ozdobu šlahačka-jogurt-kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY Doporučujem.Je to rýchla fajnová,ale ozaj fajnová mňamka. Aj ked na fotke to tak nevyzera,ale co uz .Niekedy sa nedarí :(. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 11.11.2011, 9:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Presladené ovociePOTREBNÉ PRÍSADY ovocie podľa chuti - ja som mala čerešne, višne, hrušky a brusnice - , cukor, voda POSTUP PRÍPRAVY Čerešne a višne odkôstkujeme, z hrušiek som vykrojila jadrovník a pokrájala na kocky asi 2 x 2 cm, a z brusníc som len odstránila stopky a lístky. Vložíme do nádoby (každé ovocie zvlášť) a zalejeme horúcim sirupom v pomere 1 l vody a 2 kg cukru. Prikryjeme buď utierkou alebo servítkou. Na druhý deň sirup zlejeme, prevaríme a znovu zalejeme ovocie. Opakujeme 10 - 12 x. Potom ovocie znovu scedíme cez sitko, necháme dobre odkvapkať a vysypeme na dosku. Necháme niekoľko dní zaschnúť. Potom obalíme v jemnom kryštálovom cukre a znovu dáme na dosku zaschnúť. Presušené ovocie dáme do pohárov, prikryjeme celofánom, na ktorý urobíme niekoľko dier väčšou ihlou a odložíme. Toto ovocie používam do koláčov miesto kandizovaného ovocia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Jarmila P. (jatea) ID 106659 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 20.11.2009, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Darujte jablčka v karameliPOTREBNÉ PRÍSADY 6 menšich jablčok,kusok masla,200 g cukru,2 -3 PL vody,štipka kukur.škrobu,drevene špilky POSTUP PRÍPRAVY Jablčka si umyjeme a dobre vysušime a napichneme na ne špilku.Do hrnca dame cukor,vodu a na miernom ohni varime kym sa cukor nerozpustí.Pridame kusok masla a škrob a premiešame.Pomaličky varime kym zmes neskaramelizuje.Odstavime a počkame kym bublinky zmiznu.Jablčka chytime za špilky a ponorime do karamelu,nechame stuhnut.Zabalime a deti ich mozu pekne ozdobit alebo vyrobit menovky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 28.10.2009, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Ovocný šalátPOTREBNÉ PRÍSADY Ovocie čo máte doma. Ja dávam:pomaranč*grep*jablko*banán*sušené hrozienka*ovocný džus POSTUP PRÍPRAVY Všetko nakrájat na kolieska,štvorčeky,trojuholníky.čo sa ako dá.Zalejeme džúsom,ktorý máme momentálne v chladničke-jablkový,pomaranč,karotka,grep.......,dáme asi na polhodiny vychladiť. je to skvelé,ľahké a osviežujúce a hlavne dobre padne keď máte proste na niečo chuť :)). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 28.2.2011, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Lekvár z kôstkového ovociaPOTREBNÉ PRÍSADY Rozpočet na 4 fľaše po 450 g 1 kg ovocia 1 kg želírovacieho cukru 1/4 vanilkového struku 1/4 tyčinky škorice vcelku 3 klinčeky POSTUP PRÍPRAVY 1. Ovocie umyjeme, osušíme, odkôstkujeme a nakrájame na asi centimetrové kúsky. 2. Cukor a koreniny zmiešame s ovocím a prikryté necháme hodinu odpočívať, aby cukor vytiahol z ovocia čo najviac šťavy. Zmes môžeme nechať odstáť do nasledujúceho dňa. 3. Prevaríme pri miernej teplote za stáleho miešania. necháme 4 minúty mierne bublať. Vyberieme koreniace prísady. 4. Lekvár plníme do horúcich prepláchnutých fliaš a hneď uzatvárame sterilizovaným viečkom. Iný spôsob je nechať ho vychladnúť, kým sa napovrchu neutvorí kôrka a potom uzatvárať celofánovou fóliou (tú pred použitím namočíme do pálenky). Skladujeme na suchoma chladnom mieste, napr. v pivnici alebo v komôrke. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Čo nám núkajú čučoriedky a černicePOTREBNÉ PRÍSADY nie je to môj recept,našla som to na nete a tak sa chcem s vami o článok podeliť POSTUP PRÍPRAVY Leto sa schyľuje ku koncu, ale záhrady sú stále plné sladkých dobrôt, ktoré poslúžia nášmu organizmu a zabezpečia mu správnu dávku vitamínov. Pozrime sa, čo nám ponúkajú čučoriedky a černice. Čučoriedky na imunitu Všetci snáď poznáme osvedčenú metódu, ako zmobilizovať náš organizmus pri črevných problémoch. Čierne uhlie a čučoriedkový kompót. Čučoriedky ale nie sú len babičkiným receptom ako sa zbaviť hnačky či koliky. Obsahujú vysoké množstvo vitamínu C a karoténu. Z čoho plynie, že zvyšujú našu imunitu a zlepšujú ostrosť zraku. Nemenej významný je aj podiel ľahko stráviteľného železa, ktoré zlepšuje chudokrvnosť. Okrem toho obsahujú látky, pôsobiace ako prirodzené antioxidanty a pomáhajú ničiť nebezpečné molekuly voľných radikálov, vyvolávajúce rast rakovinových buniek v ľudskom tele. V drobných fialových bobuľkách sa ukrývajú aj protizápalové triesloviny. Čaj z čučoriedkových listov dokáže tlmiť zápaly ústnej dutiny i hrtanu, lieči drobné ranky v ústach. Ak ste zažili s dieťaťom angínu, ktorú sprevádza „žaba“ v celej ústnej dutine i v hrtane, viete, ako ťažko na to čokoľvek zaberá. A ako veľmi to dieťa potrápi, lebo ranky aftov v ústach štípu a chorý preto často odmieta jesť i piť. Skúste dať svojmu drobcovi nabudúce vypiť letný čaj z čučoriedkových listov. Alebo kloktať čučoriedkovú šťavu jemne zriedenú s vodou. Ak ju náhodou aj prehltne, s istotou sa mu nič nestane. Čerstvou čučoriedkovou šťavou sa môžu potierať ekzémy. Čučoriedkový sirup zase oceníte v bylinkovom čaji pri nachladnutí a virózach. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Darina R. (dadulka19) ID 8655 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 10.8.2013, 22:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
*** Slivkový lekvár - BEZ MIEŠANIA ***POTREBNÉ PRÍSADY 5kg očistených sliviek , 600g cukru kryštál, 3dl octu ( ja som použila jablkový ), trocha oleja POSTUP PRÍPRAVY Očistené slivky zasypeme cukrom ,zamiešame a dáme na noc do chladničky . Na druhy deň hrniec v ktorom sa to bude variť ,vymastíme olejom ,nalejeme ocot a na to šupneme slivky z chladničky . Dáme variť odokryte na miernom ohni 6-7 hod. POZOR ! NEMIEŠAME !!! Poslednú hodinku začneme miešať a lekvár krásne zhustne . Dievčatá mám to odskúšané a je to paráda ,môžete si pospať cez obed ako ja s drobcom ,alebo ísť na nákup ,alebo vyložiť nohy na štól , to už nechám na vás . P.S. slivky som nemlela ani nič podobné a lekvár stojí za to. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Anka H. (ankahaj) ID 12354 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 18.9.2010, 23:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 106 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |