končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 74 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TVAROHOVÝ KOLÁČ SO SYPANÝM CESTOMPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: hrnček=2dcl -3 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštáľového cukru, 1 prášok do pečiva, kôra z citróna Plnka: 3-4 tvarohy stredne riedke /nemal by byť hrudkový/, 3 vajcia, 300ml mlieka, 30ml rumu, 1 vanilkový puding-prášok, šťava z jedného citróna, 2 PL lemon curd, 1/2 kg červených ríbezlí. Maslo na spodok pekáčika a na vrch koláča. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som našla na MMB.cz bol veľmi diskutovaný, a preto som sa rozhodla ho vyskúšať. Trošku som ho chuťovo zmenila a pridala som ríbezle. Keď sa mám priznať, pristupovala som k nemu trošku s nedôverou. Nakoľko som ho robila prvýkrát, nevyšlo to úplne na 100%, ale chuťovo VYNIKAJÚCI !!!! Robila som ho v tortovej forme. Trošku cestovej sypkej zmesi ostalo na spodku, treba viac masla na plech. Lepšie je robiť ho na koláčovom plechu. Vrch bol krásne chrumkavy, a plnka zas svojim objemom v tortovej forme bola viac mäkká, ale je to aj tak chuťovo vynikajúce. Tým, že som pridala citron, lemon curd a ríbezle, je koláč fantasticky osviežujúci. Nabudúce ho urobím na koláčovom plechu :-))) uvidím ako dopadne, alebo skúste Vy a dajte vedieť.KATKA Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (34) posledné: 26.7.2010, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
FRANCÚZSKY ČEREŠŇOVÝ KOLÁČ CLAFOUTISPOTREBNÉ PRÍSADY 500g čiernych čerešní, 50g cukru, 125g pol.múky, 50g práškového cukru, 3 vajcia, 250ml mlieka, štipka soli. Maslo na vymastenie formy. POSTUP PRÍPRAVY Čerešne umyjeme a osušíme. Posypeme cukrom a necháme pol hodinky odstáť. Vyšľaháme vajíčka, Múku preosejeme, pridáme cukor a štipku soli, pridáme vyšľahaní vajíčka a pomaly za stáleho miešania pridávame mlieko. Ovocie poukladáme na vymastenú formu a zalejeme cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 40 minút /kontrolujeme prepečenie v strede/. Podávame buď horúce s vanilkovým krémom, alebo za studena posypané cukrom. Cesto Vás môže trošku pomýliť, nakoľko je dosť tekuté, ale také má byť :-))) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 24.6.2014, 7:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ROLKY BRIOAUT S NÁPLŇOU FIGOVO/DATLOVOUPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto Filo-ak nemáme po ruke použijeme tenké lístkové cesto/ 12-14 plátkov/, 125g smenu /prípravu mám v receptoch/, 165g lúpaných mandlí,80g vykôstkovaných nasekaných datlí, 80g nasekaných fíg /sušené-mäkké/, 1PL vody z pomarančových kvetov, Na posypanie: sezamové semiačka, alebo práškový cukor. POSTUP PRÍPRAVY Na panvici zohrejeme 1PL smenu, prisypeme mandle a opražíme do zlatohneda. Odstavíme a necháme vychladnúť. Datle vykôstkujeme a nasekáme, figy nasekáme. Dáme do robota, prisypeme opražené mandle, vodu z pomarančových kvetov a vypracujeme na pastu. Z pasty vypracujeme guličku, následné valček a rozdelíme na toľko častí, koľko máme podlhovastých plátkov cesta . Z cesta si urobíme podlhovasté pláty 12-13 kusov. Ak robíme z cesta Filo, potrieme každý plát smenom. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 6.7.2010, 17:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ZÁZVOROVÉ PEČIVO VO FORMEPOTREBNÉ PRÍSADY 250ml vody, 20ml oleja, 1PL medu, 350g polohrubej múky, 160g hladkej múky, 2ČL soli, 21g čerstvých kvasníc, 1ČL vrchovato mletého zázvoru /môže byť aj čerstvý/, zázvor podľa chuti :-))) POSTUP PRÍPRAVY Z prísad vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Vymažeme formu a cesto v tvare valca dáme do formy. Uzavrieme a necháme dokysnúť na plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 35-49 minút´/záleží na rúre/. Potom otvoríme z každej strany viečka a necháme vychladnúť. Ja som nakrájala na krajíčky, opiekla na olivovom oleji, pri obrátení som na opečenú stranu dala nastrúhaný syr chedar a paradajku. Na raňajky aj ako diéta :-)))) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 28.6.2010, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
OVOCNÝ KOLÁČIK S ČOKO POLEVOUPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 vajec, 250g bieleho krémového jogurtu, 50ml oleja, 50ml vody, dreň z vanilkového lusku,1 pomaranč+1 citrón /kôra+šťava/, 200g práškového cukru, 230g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, štipka soli, 400g mrazeného lesného ovocia. Poleva: 100g cukru, cca 50ml vody,100g mandľových lupienkov, 250g horkej čoko+cca 50g horkej chilli čokolády, 50g zmäknutého masla, 1PL oleja. maslo a piškótová strúhanka na vymastenie a vysypanie plechu. POSTUP PRÍPRAVY Zo žĺtkov a polovice cukru vypracujeme penu, do ktorej pridáme dreň z van.lusku, jogurt, olej, vodu, kôru z citróna a pomaranča, šťavu z citróna a pomaranča. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme sneh do polotuha, pridáme za miešania druhú polovicu cukru a vyšľaháme do tuha. Do základu pomaly primiešavame múku a potom zľahka zapracujeme sneh. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a na vrch poukladáme zmrazené ovocie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov cca 40 minút., záleží na rúre. Po upečení necháme koláčik vychladnúť. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 27.6.2010, 21:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BUCHTYPOTREBNÉ PRÍSADY 100g zohriateho masla /nie horúce/, 250ml mlieka, 2 žĺtka, 35g kvasníc, 540g polohrubej múky, 100g kryštáľového cukru, 1ČL soli. Olej-na plech.Čerešňový džem na plnenie. POSTUP PRÍPRAVY Z prísad si pripravíme cesto. Ja som použila pekárničku, nakoľko len v nej sa mi krásne cesto pripraví :-)))) Po vykysnutí si cesto dáme na naolejovanú dosku a nakrájame na dieliky, z ktorých spravíme guľky. Každú guľku na doske stlačíme na placku, naplníme džemom a stočíme otvory. Plech vymažeme olejom, dáme ho viac, aby sme každú buchtičku v oleji trošku obalili. Otvorom na spodok plechu poukladáme buchtičky vedľa seba a necháme ešte chvíľku dokysnúť. Potom ešte trošku doupravujeme stlačením a dáme piecť do vyhriatej rúry na 18O stupňov cca 35-40 minúť, záleží na rúre. Po vybratí natrieme buchty sladkou vodou a ocukrujeme. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 23.6.2010, 22:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MANĎLOVÉ MAKRONKY-marocké čajové koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 300g mletých mandlí, 150g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 1ČL mletej škorice, 1 vajce, 2ČL strúhanej citrónovej kôry, 1PL ružovej vody, práškový cukor na obalenie makroniek. POSTUP PRÍPRAVY Do misky si pripravíme mleté mandle, preosiaty práškový cukor, prášok do pečiva, mletú škoricu a premiešame. Vajce vyšľaháme s citrónovou kôrou,pridáme ružovú vodu a primiešame k sypkým ingredienciám. Miesením vypracujeme cesto. Z cesta si oddeľujeme postupne kúsky ako vlašský orech, a v dlaniach vytvarujeme guličky. Plechy vystelieme papierom na pečenie. Do plytkého taniera preosejeme práškový cukor. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Každú guličku položime do práškového cukru, stlačíme a dáme na plech pocukrovanou stranou hore. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 18.1.2020, 22:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PREŠÍVANÁ DEKAPOTREBNÉ PRÍSADY ZÁKLADNÉ CESTO: 3 vajcia, 1 hrnček cukru, pol hrnčeka oleja, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2PL kakao, 1 hrnček mlieka. PLNKA: 500g tvarohu jemného hladkého, 1 vajce, 1vanilkový puding /pridávame len prášok/, 1 vanilkový cukor, citrónová kôra + citrónová šťava na zriedenie. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je z MMB-cz. od Katky ID 132629 málinko upravený. Pripravíme si plnku z tvarohu, vajíčka, pridáme pudingový prášok a ostatné ingrediencie. Plnku budeme dávať cez vrecúško, čiže hustota by mala byť taká, aby sa nám to dobre robilo :-)))) Cesto pripravíme z písaných ingrediencií, vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Potom si dáme plnku do vrecka a vytvoríme mriežku. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov cca 25 minút, záleží na rúre. Koláčik je ľahký a výborný, chcem ešte vyskúšať kombináciu s pikantným džemom :-)))), prípadne pridať do plnky limetový džem, lemon curd, ale grapefuit.... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (35) posledné: 23.7.2011, 16:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
SLADKÉ UZLÍKYPOTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky, 40g cukru, 7PL oleja, štipka soli, 1 vajce, 20g kvasníc, 1 vanilkový cukor, citrónová kôra, cca 2dcl mlieka. Vajíčko na potretie, 2 PL medu na potretie upečených uzlíkov, mak na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Tente recept je od Katky z MMB-cz. ID 132629 Cesto som pripravila v pekárničke. Po vymiesení som na doske cesto rozdelila na cca 23 dielov. Každý kúsok som vytvarovala na guličku, potom som z každého urobila na doske šúlok a urobila z neho uzlík. Poukladala na plech vystlatý papierom na pečenie, potrela vajíčkom a posypala makom. Na plechu uzlíky necháme ešte vykysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 15-20 minút. Pre koncom potrieme zohriatym medom, a dáme ešte dopiecť. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.6.2010, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
JABLKOVÝ MREŽOVNÍKPOTREBNÉ PRÍSADY 40dkg hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 14dkg masla, 14dkg práškového cukru, 2 vajíčka, 2PL mlieka, citrónová kôra. Nastrúhané jabĺčka, šťava z citróna, hrsť hrozienok zaliatych rumom, 2 škoricové cukry,ríbezľový toping, pomleté orechy cca 10dkg. POSTUP PRÍPRAVY Jabĺčka ošúpeme nastrúhame, zasypeme škoricovým cukrom,primiešame šťavu z citróna, pridáme hrozienka namočené v rume aj s rumom. Maslo s cukrom vymiešame, pridáme vajíčka a mlieko, premiešame a pomaly v miešavame múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Cesto si rozdelíme na dve ciestka: jedno na spodok a druhé navrch /buď ako celý plát, alebo ako mriežku/ Dáme do chladničky vychladiť, aby sa nám s ním lepšie pracovalo. Po vychladení jedno cesto vyvaľkáme a dáme na spodok vymasteného a vysypaného plechu. Na cesto natrieme ríbezľový toping, posypeme pomletými orechami a navrstvíme jabĺčkovú masu. Navrch dáme druhé rozvaľkané cesto, alebo urobíme mriežku. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.5.2010, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 74 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |