. .. .. .. .. .. .
. .

ROLKY BRIOAUT S NÁPLŇOU FIGOVO/DATLOVOU - RECEPT 29067

Katarína T. (studiokatja) ID 26305
.
mimibazar.sk/studiokatja
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2007
Naposledy: 6.5.2024 10:59 včera
Aktualizácia: 6.5.2024 10:59 včera
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 91
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 127
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


ROLKY BRIOAUT S NÁPLŇOU FIGOVO/DATLOVOU


[ recept č. 29067 zo dňa  ]


ROLKY BRIOAUT S NÁPLŇOU FIGOVO/DATLOVOU


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto Filo-ak nemáme po ruke použijeme tenké lístkové cesto/ 12-14 plátkov/, 125g smenu /prípravu mám v receptoch/, 165g lúpaných mandlí,80g vykôstkovaných nasekaných datlí, 80g nasekaných fíg /sušené-mäkké/, 1PL vody z pomarančových kvetov, Na posypanie: sezamové semiačka, alebo práškový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici zohrejeme 1PL smenu, prisypeme mandle a opražíme do zlatohneda.
Odstavíme a necháme vychladnúť.
Datle vykôstkujeme a nasekáme, figy nasekáme.
Dáme do robota, prisypeme opražené mandle, vodu z pomarančových kvetov a vypracujeme na pastu.
Z pasty vypracujeme guličku, následné valček a rozdelíme na toľko častí, koľko máme podlhovastých plátkov cesta .

Z cesta si urobíme podlhovasté pláty 12-13 kusov.
Ak robíme z cesta Filo, potrieme každý plát smenom.
Na každý plát, na kratší kraj položíme valček náplne, kraj cesta preložíme cez náplň.
Potom aj ľavý aj pravý okraj zahneme cca 1cm dovnútra a cesto s náplňou zatočíme.
Upravíme na rovnomerný valček, a zahnutým koncom položíme na spodok plechu.
Plech vystelieme papierom na pečenie

Rúru si zohrejeme na 180 stupňov, rolky potrieme jemne smenom, posypeme semiačkami, ak chceme použiť práškový cukor, tak po natretí smenom dáme piecť.

Pečieme v rúre cca 20-25 minút do zlatova.

DOBRÚ CHUŤ !!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


vypracovaná náplň, môžete ju vypracovať úplne do hladka, alebo sme-.tam nechať maličké kúsky :-)))


Valčeky náplne po vytvarovaní rozdelíme na toľko kusov, koľko máme plátov cesta. Je dobré, keď ostané aj niečo do pusy popri robote :-))))


Cesto prehneme cez náplň, potom zahneme kraj ľavej aj pravej strany a rovnomerne zatočíme.


DOBRÚ CHUŤ !!!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< ŽEMLE/ROŽKY NA SLADKO | ROLKY BRIOAUT S NÁPLŇOU FIGOVO/DATLOVOU | TZATZIKI >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (6.7.2010, 12:13)
Katka, chcem sa spýtať, kde dostanem kúpiť vodu z pom. kvetov.???? *-)
Receptík ma zaujal. Ja robievam na VIANOCE figové guľky, tak viem že by mi to chutilo. Tam dávam šťavu z pomaranča. (Y) (Y) (Y)... (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (upravené 6.7.2010, 17:43)
Zlatka, myslím, že by si mohla dostať v orient obchodíku *-) ja si vždy pri mojich cestách nakupujem do kuchyne rôzne ingrediencie a vecičky, u nás myslím, by mohlo v tom obchodíku :-$ Ale keď nie, tak daj šťavu a kôru z pomaranča-bio (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (6.7.2010, 13:23)
Ďakujem. (F) (F) (F) Dám vedieť. (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (6.7.2010, 17:44)
O.k. Zlatka, budem rada (F) u nás to zmizlo šup-šup ,-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.7.2010, 9:34)
zaujímavý receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (6.7.2010, 10:49)
Ďakujem Ivetka, jedla som ich v Maroku :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu