Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
TVAROHOVÝ KOLÁČ SO SYPANÝM CESTOM
[ recept č. 29525 zo dňa 18.7.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na cesto: hrnček=2dcl -3 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštáľového cukru, 1 prášok do pečiva, kôra z citróna Plnka: 3-4 tvarohy stredne riedke /nemal by byť hrudkový/, 3 vajcia, 300ml mlieka, 30ml rumu, 1 vanilkový puding-prášok, šťava z jedného citróna, 2 PL lemon curd, 1/2 kg červených ríbezlí. Maslo na spodok pekáčika a na vrch koláča.
POSTUP PRÍPRAVY
Tento recept som našla na MMB.cz bol veľmi diskutovaný, a preto som sa rozhodla ho vyskúšať. Trošku som ho chuťovo zmenila a pridala som ríbezle. Keď sa mám priznať, pristupovala som k nemu trošku s nedôverou. Nakoľko som ho robila prvýkrát, nevyšlo to úplne na 100%, ale chuťovo VYNIKAJÚCI !!!! Robila som ho v tortovej forme. Trošku cestovej sypkej zmesi ostalo na spodku, treba viac masla na plech. Lepšie je robiť ho na koláčovom plechu. Vrch bol krásne chrumkavy, a plnka zas svojim objemom v tortovej forme bola viac mäkká, ale je to aj tak chuťovo vynikajúce. Tým, že som pridala citron, lemon curd a ríbezle, je koláč fantasticky osviežujúci. Nabudúce ho urobím na koláčovom plechu :-))) uvidím ako dopadne, alebo skúste Vy a dajte vedieť.KATKA
NA CESTO si zmiešame múku, kr.cukor, prášok do pečiva a citrónovú kôru. NA PLNKU zmiešame tvarohy, vajcia, mlieko, rum, vanilkový puding-prášok, citrónovú šťavu a lemon curd.
Plech bohato vymastíme a nasypeme polovičku dávky cesta. Na to najlepšie naberačkou navrstvíme časť tvarohovej plnky, posypeme ríbezľami, zase dáme časť plnky, ríbezle a plnku. Posypeme druhou časťou cestovej zmesi a na vrch pokladieme plátky masla.
Dáme piecť na 180 stupňov až povrch bude krásne upečený. Najlepšie je koláčik nechať do druhého dňa, aby krásne sadol.
Dobrú chuť :-)))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
...pripravený na pečenie... |
|
....upečený... |
|
..keď sa bude robiť na klasickom koláčovom plechu bude nižší a plnka nebude taká "mokrá", ale bol aj takto vynikajúci :-))) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Kristina P. (Kris23) ID 58364 (25.7.2010, 15:50) |
Chcem sa opytat do cesta nejdu vajcia? |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (25.7.2010, 16:11) |
Nie Kristínka, tie ingrediencie sú sypké sa len premiešajú, a potom sa to cesto len vysype podľa popisu. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Kristina P. (Kris23) ID 58364 (26.7.2010, 14:32) |
Uz som na to prisla ale nieco mi tam stale chyba kolac je vyborny len plnka sa mi zda bez cukru na buduce tam urcite cukor dam inac suuuuuuuuuper |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (26.7.2010, 20:51) |
Jasné Kristínka, cukor podľa chuti, ja mám radšej, keď je tvaroh, tak výraznejšiu chuť |
ODPOVEDAŤ |
| Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (18.7.2010, 22:00) |
Koláčik sa Vám vydaril bola u mňa maminka ochutnala ho a pochválila |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (19.7.2010, 6:40) |
Ďakujem Jarka ale ešte potrebuje pár krát "urobiť" Som rada, že mamime chutil Apropó-chválim novú foto |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.7.2010, 21:27) |
Katka ten sa ti vydaril, musím aj ja vyskúšať |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (18.7.2010, 21:32) |
Chuťovo sa naozaj vydaril skús a daj vedieť ako sa vydaril Tebe |
ODPOVEDAŤ |
| Eva N. (leskot) ID 98318 (18.7.2010, 20:04) |
Katka, koláčik som robila už dvakrát na bežnom koláčovom plechu a bol naozaj neskutočne dobrý ..... prvýkrát mi tiež ostalo na plechu trochu sypkej zmesi, ale len sem-tam, tak som druhý krát výdatne potrela plech maslom a bolo to fajn robila som bez ovocia a aj tak bol veľmi osviežujúci a šťavnatý, na povrchu tiež chrumkavý ..... ale čo chcem najviac zdôrazniť - treba si z neho naozaj odložiť do druhého dňa - vtedy je neporovnateľne lepší ..... krásne sa spoja chute a je úplne famózny p.s. Tvaroh som použila raz hrudkový a raz jemný a obidva boli dobré |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (upravené 18.7.2010, 20:43) |
Evka, vydržali sme do druhého dňa, ale len preto, že syn nebol doma ale dnes už prišiel a koláčik odišiel aj s ním skúsim to na plechu s trošku inou variantou plnky pre zmenu |
ODPOVEDAŤ |
| Martina M. (jazminLM) ID 21089, mimibazar.sk/jazminlm (18.7.2010, 14:19) |
Chcem sa spytat,v surovinach nie je krupica a potom je,ma tam ist?Nebol mysleny krystalovy cukor?Do plnky nejde cukor?Dakujem )) |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (18.7.2010, 14:42) |
Martinka cukor-krupica=kr.cukor do cesta. Ja som do plnky nedávala, aby bola plnka pikantnejšia, ale všetko je o chuti toho, kto to robí, ak máte radi sladké môžete podľa chuti dať cukor |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (18.7.2010, 14:13) |
´katka a tvaroh si pouzila aky? ta pisu ze vo vanicke ale ten bleny asi a ten je hrudkovy vatsinou a ty pises ze nie hrudkovy.... a mne by sa viac tiez teda bodil nie hrudkovy.... aj ho dam... ja milujem z lidla ten vo vanicke do kolacov ked davam tvaroh..... |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (18.7.2010, 14:47) |
Ja som mala trošku hrudkový-vo vaničke, nakoľko iný nebol a určite je lepší hladký tvaroh, a myslím, že by mal byť aj viac tukový kvôli tomu cestu naspodku. Nepoznám z Lidla, ja kupujem Kapucín a myslím, že taký typ by tam bol najlepší Hrudkový je geniálny na varené zemiaky s tvarohom a smotanou |
ODPOVEDAŤ |
| | | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (18.7.2010, 15:27) |
ja do lidla koli tomu tvarohu chodim.... myslim ze je to polsky tvaroh... aj od tej znacky smotana ma 18 percent tuku co bezne v obchodoch som zohnala 16 pecentnu.... ten tvaroh je 500 g a je strasne a strasne super je aj v kolacoch..... |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (18.7.2010, 15:30) |
Veronika pôjdem ho pozrieť a skúsim ako vyzerá? |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (18.7.2010, 13:07) |
Ahoj Katka, ja som tento koláčik tiež už skúšala, - tiež som sa nechala zlákať týmto receptíkom na ČMMB - piekla som ju v pekáči je to naozaj skvelý šťavnatý koláčik, - len ovocie som vtedy nedávala, moje baby nechceli ovocné ale inak je takmer bez práce |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (18.7.2010, 13:10) |
Ahoj Martinka, ja som dávala ovocie, aby to malo "říz" ale určite ho skúsim ešte na tom plechu s variantou s hrozienkami. Áno je jednoduchý |
ODPOVEDAŤ |
| | | Martina P. (Mata406) ID 48300 (18.7.2010, 13:13) |
no veď , ja ovocie milujem aj tu pasuje- ten tvaroh si ho priam žiada - to len ja sa občas musím prisposobiť chutiam |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (18.7.2010, 13:15) |
Jasne inak máš novú fotku? ma to nejak mätie |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Martina P. (Mata406) ID 48300 (18.7.2010, 13:16) |
áno mám trochu zmeny - krycia taktika |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (18.7.2010, 13:01) |
ja uz som to tiez pozerala na cz mmb, tiez to chcem skusim... takze odporucas? vypada aj tam dobre aj tu a hlavne ziadna praca s cestom |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (18.7.2010, 13:08) |
Veronika určite skús ja ho ešte musím skúsiť na plechu , chuťovo nemá chybu-som rada, že so tam dodala tie osviežujúce prísady ten povrch je krásne chrumkavý. Naozaj stojí za vyskúšanie, daj mi vedieť ako si dopadla budem sa tešiť |
ODPOVEDAŤ |
| | | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (18.7.2010, 13:36) |
idem k mame v stredu tak ukuchtim.... som zvedava.... to by som mala aj mojho naucit.... nejako musi zacat, lebo mne sa niekedy strasne nechce... a naco ho mam teda? |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (18.7.2010, 14:39) |
však to, nech sa aspoň postará o domácnosť |
ODPOVEDAŤ |
Iveta W. (Wolfik) ID 34190 (18.7.2010, 11:32) |
Zdravim Katarina! Vypada velice lakave, ale proc je v nazvu nepecene testo??? |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (18.7.2010, 11:46) |
Ivetka nakoľko je to sypká zmes...bolo to tak v názve receptu-tak som to tak nechala hoci ja by som toi skôr nazvala sypká zmes cesta. Nie je to klasicky vypracované cesto na pečenie mám jeden podobný recept na sypanú štrúdľu /cesto je sypané/ vložím ho, keď to nafotím. |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta W. (Wolfik) ID 34190 (18.7.2010, 20:17) |
Dekuji za reakci, Katarina! Temto ovocno-tvarohovym zalezitostem nedokazu odolat. Co nejdrive se pustim do dila! |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (18.7.2010, 20:21) |
Som zvedavá ako sa vydarí Dajte potom vedieť |
ODPOVEDAŤ |
| Perla R. (ladyrs) ID 11748, mimibazar.sk/ladyrs (18.7.2010, 11:32) |
zaujímavý receptuš....... ale prečo má názov "nepečený",keď sa pečie ? |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (18.7.2010, 11:47) |
No. Perla, chcela som zachovať pôvodný názov toho cesta idem to zmeniť |
ODPOVEDAŤ |
| | | Perla R. (ladyrs) ID 11748, mimibazar.sk/ladyrs (18.7.2010, 14:10) |
áááááááááále mne to nevadilo........ len som to nejako nechápala |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (upravené 18.7.2010, 15:25) |
Je to asi lepšie ako sypané, nakoľko to naozaj mýli aj mňa to pomýlilo, keď som ho našla. Myslela som, že nemusím piecť |
ODPOVEDAŤ |