končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 561-570) | << predošlé 1,.,52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Cibulák (cibuľkový chlebík)POTREBNÉ PRÍSADY * 300g hladkej múky T650 * 200g hladkej špaldovej celozrnnej múky * 15g roztopeného masla * 15g čerstvých kvasníc (alebo 2 ČL sušených), * 350 ml vlažnej vody * 2 ČL soli *1/2 ČL cukru * 60g masla na opečenie cibuľky * 2 stredné cibuľky POSTUP PRÍPRAVY 1. Cibuľky si nakrájajte na väčšie kúsky a pražte na 60g masla asi 10 minút, kým nie je zlatohnedá, potom odstavte a nechajte vychladnúť 2. Obe múky a soľ zmiešajte vo väčšej miske 3. Uprostred misky spravte jamku do ktorej pomaly nalejte vlažnú vodu, rozrobte kvasnice a nasypte cukor 4. Chvíľku nechajte a potom jemne zamiešajte obsah jamky, nech sa kvasnice rozpustia 5. Pridajte vychladnutú opečenú cibuľku a cesto mieste ručne, alebo robotom na najpomalšom stupni 10 minút (cesto bude vlhké a jemne lepkavé) 6. Okraje misky vymažeme maslom a necháme kysnúť na teplom mieste 45 min. až hodinu 7. Keď cesto zdvojnásobí objem, prekladáme ho, naťahujeme a spracovávame rukami opäť na pôvodnú veľkosť 8. Pekáč si vymažeme maslom, preložíme do neho zrazené cesto a necháme opäť kysnúť cca 45 minút (kým znova nenarastie na dvojnásobok) 9. Na dno rúry predhriatej na 220st. C dáme plechový hrnček plný vriacej vody a chlebík takto pečieme bez otvárania 25 minút 10. Potom hrnček vyberieme, chlebík posunieme na spodok rúry, prikryjeme alobalom a dopekáme 30 - 35 minút ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 1.3.2011, 0:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Viktoriánsky mliečny chliebPOTREBNÉ PRÍSADY * 2 ČL sušených kvasníc alebo 15g čerstvých * 1 ČL kryštálového cukru * 350ml vlažného mlieka * 500g hladkej alebo celozrnnej múky (ja dávam 250g špaldovej a 250g pšeničnej) 1 a 1/2 ČL soli (ja pridávam aj 3 PL rôznych semienok -sezam, slnečnica, ľanové) * na glazúru 1 vajce a 1 PL mlieka POSTUP PRÍPRAVY Tento chlebík má veľmi jemnú kôrku i striedku, vďaka trvácnosti sa výborne skladuje a hrianky z neho majú orechovú príchuť. Klasická verzia má tvar písmena S, no môžete upiecť aj iný bochník podľa pekáčiku. Tak ideme na to: * Vo veľkej mise zmiešame múku a soľ (a teoreticky semená)* Uprostred spravíme jamku a do nej vlejeme mliečko, vsypeme rozdrobené kvasnice, ktoré necháme chvíľku rozpúšťať a nasypeme cukor * V kuchynskom robotkovi miesime 10 minút na najpomalšom stupni pokým nie je cesto hladké a pružné * Vložíme do čistej misy a prikryjeme utierkou * Necháme kysnúť cca 45 minút * Vykysnuté cesto zrazíme na pôvodnú veľkosť (prekladáme a naťahujeme v rukách) a necháme kysnúť ďalších 45 minút kým nezdvojnásobí svoj objem * Vymastíme formu na 500g chlebík, vytvarujeme z cesta valček dlhý asi 40 cm, ktorý pozahýbame do tvaru S a vložíme do nej * Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi hodinu, kým nie je cesto nad okrajom formy * Vyhrejte rúru na 200 st.C * Pripravte glazúru z 1 PL mlieka a 1 rozšľahaného vajca a potrite ňou bochník * Pečieme cca 45 minút, pokým nie je chlebík zlatistý (asi po 30 minútach ho môžete preventívne zakryť obdĺžnikom z alobalu aby sa vám náhodou zvrchu neprichytil kým sa dopečie spodok * Po upečení vyberieme z formy a necháme chladnúť na kovovej mriežke ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 3.4.2011, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
SIMIT - Sezamové kolieskaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 pohár vody°°°1 pohár mlieka°°°1 pohár olivového oleja°°°2°-2,5 PL soli°°°3 PL cukru°°°cca 800g grahamovej múky°°°1 kocka čerstvého droždia°°°bielok na potretie pečiva°°°sezam na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Tieto kolieska jedia Turci väčšinou na obed, keďže raňajky majú výdatné. Sú chutné. V pôvodnom recepte bolo 500g múky, čo teda v žiadnom prípade, tak som dala 700g do pekárne a potom som ešte asi 100g dosypávala na pracovnej doske. Cesto vyšlo super. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 12.10.2011, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Slané bochánkyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 krajíce staršího chleba , 1/4 studené vody , 500 g hladké mouky / nebo 300 g hladké a 200 g celozrnné pšeničné / ,1,5 lžičky soli , 0,5 PL cukru , 1,5 PL oleje , 1/4 vlažné vody , 25 g droždí . POSTUP PRÍPRAVY Chléb rozdrobíme do studené vody , rozmixujeme , necháme chvíli stát . Z vody , cukru a droždí pripravíme kvásek . Ostatní suroviny dáme do mísy , přidáme kvásek , rozmixovaný chléb a vypracujeme těsto . Je- li řídké , přidáme mouku . Necháme vykynout . Těsto rozdelíme na menší časti , zformujeme bochánky . Na plechu necháme chvíli vykynout , potřeme vodou , posypeme kmínem , solí ..... a upečeme / asi 30 min při 180 - 200 stupních / . Bochánky pečiem už dlho , sú perfektné , do cesta pridávam aj napr. čubricu , kmín - podľa toho , čo mám doma . Pečiem ich vo forme - 6 ks . Do rúry pri pečení vkladám hrnček s vodou . Dnes som upiekla také silvestrovské - dlhé ako bagety . Momentálne sú na stole vo forme mini chlebíčkov . Doporučujem . Niekedy , keď nemáme pečivo alebo chlieb a nechce sa nikomu na nákup - zachráni nás kus starého chlebíka a dobrota je hotová . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 10.1.2012, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Semienkový bochník (chlieb)POTREBNÉ PRÍSADY na 1kg chlebíka treba: 480ml vody, 2 a pol PL repkového oleja, 2 a pol PL medu, 2čl soli, 200g hladkej múky, 230g žitnej múky (dala som špaldovú), 230g celozrnnej múky, 1 droždie, 100g ľanových semienok, 30g slnečnicových semienok, 20g celého maku POSTUP PRÍPRAVY Suroviny dávajte do pekárničky v poradí v akom vyžaduje váš typ a piecť treba v programe na celozrnný chlieb. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Hydratovaný kváskový chliebPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Upravený hydratovaný chlieb od nelkafood.sk Pisem si mnozstvo surovin na chlebicek z cca 500g muky. Rozkvas: 125g raznej chlebovej, 125g vody, lyžica ražného kvásku. Cesto: 370g hladkej psenicnej ci spaldovej muky, 260g vody, cca 2 lyzicky soli, plnsia polievkova lyzica oleja :) , rasca POSTUP PRÍPRAVY postup: https://nelkafood.sk/kvaskovy-chlieb/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Špaldový írsky chlieb bez kysnutia :-)POTREBNÉ PRÍSADY 400g špaldovej múky, 370-400ml kyslého mlieka, 1KL sódy bicarbóny, 1KL soli, príp. chia semienka, iné semienka, vločky POSTUP PRÍPRAVY Je tu veľa receptov na chlebík, ja pridávam pre seba a svojich priateľov veľmi jednoduchý recept na írsky chlieb, ktorý som si veľmi obľúbila, aj preto, že som v tej krajine dlhšiu dobu žila a chlebík sa mi zapáčil, hlavne preto, že je rýchly, chutný a nekysnutý. A keď si zvyknete na jeho zvláštnu chuť, zamilujete si ho aj vy. Ja ho pečiem každý druhý deň už roky a iný si ani neviem predstaviť. Základom je, že koľko múky, toľko by malo ísť kyslého mlieka - cmaru. Nie však každá špaldová múka je rovnaká a tiež kysnuté mlieko nie je rovnaké - jedno je redšie, druhé hustejšie. Ja už dávam všetko od oka, preto viem, ako ma cesto vyzerať, Vám to popíšem. Zapneme si rúru na 220*C ak sa Vám zdá, že Vaša rúra pečie veľmi, tak teplotu znížime. Do misky si preosejeme múku, soľ a sódu. Prilejeme cmar - začneme najskôr s 350ml a postupne prilievame, aby sa nám cesto spojilo. Pracujeme rýchlo, s týmto chlebíkom sa netreba hrať. Potom si ho preložíme na pomúčenú dosku a gúľame ako cesto na slíže. Rýchlo a jemne. Preložíme na plech s peč. papierom v strede urobíme kríž a dáme piecť.Pečieme cca 25min. treba sledovať pretože každá rúra pečie inak. Otestujeme špajlou, aby sa nám cesto nelepilo a pobúchame z druhej strany. Chlebík musí zvoniť :-D a dáme na mriežku vychladnúť. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 4.3.2017, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Rožky s masťou...POTREBNÉ PRÍSADY recept som našla na internete a keďže v pečení domáceho pečiva som amatér-začiatočník, vyhovoval mi svojou jednoduchosťou. Mne vyšlo 20 rožkov, niečo sa zjedlo na večeru, niečo si manžel bral do práce a zvyšok zmizol rýchlosťou blesku na raňajky... tak usudzujem, že musia byť skvelé :-) POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme: 0,5l mlieka, 1 kocku droždia, 1 PL soli, 1 PL kryštálového cukru, 900g hladkej múky, 100ml oleja.........Na potretie: 150g bravčovej masti a 50 g masla - spolu predom rozpustiť a nechať vychladnúť na izbovú teplotu, ale aby nestuhlo.........Na potretie: 1 vajce, 1 PL mlieka - spolu zmiešať.........Na posypanie: hrubozrnnú soľ, kmín, sezam....... Mlieko ohrejeme, múku vysypeme do misky, pridáme soľ a premiešame. V strede urobíme jamku, do nej nasypeme cukor, rozmrvíme droždie, zalejeme mliekom a necháme droždie nakysnúť. Keď vzíde kvások, zapracujeme ho do múky a vypracujeme hladké a nelepivé cesto, ktoré necháme podkysnúť. Keď zdvojnásobí svoj objem, rozdelíme ho na dve polovice. Každú rozdelíme na 8-10 guličiek, ktoré po jednej rozvaľkáme na pomúčenej doske a potrieme zmesou masla a masti /asi 1 PL/, a zavinieme rožok. Rožky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 25 minút kysnúť. Rúru vyhrejeme na 220 °C. Rožky potrieme vajíčkom a posypeme. Pečieme ich dozlata na 220 °C /mne stačilo 10-12 minút/. Po vychladnutí sa do nich môžeme pustiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 23.8.2017, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
TekvičkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na 15 ks: 130 g pyré z tekvice (najlepšie maslovej), 120 ml vlažného mlieka, 42 g roztopeného masla, 1 stredne veľké vajce, 50 g svetlohnedého cukru, 1/2 čl soli, 2 čl sušeného droždia (nepouži čerstvé droždie), 350 – 400 g hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Poznámka: 50 g hnedého cukru môžeš nahradiť 40 g bieleho. Žemličky nie sú príliš sladké, ale ak ich chceš mať sladké, pokojne pridaj ešte 30 g cukru. Tekvicu olúpaj, nakrájaj na plátky a prípadne odstráň všetky jadrá. Potom ju nakrájajte na malé kúsky. Kúsky tekvice umiestni na plech vyložený alobalom. Tekvicu naň poukladaj a potom všetko úplne zakry ďalšou vrstvou alobalu. Peč pri teplote 230˚C počas približne 30 - 40 minút, až kým sú kúsky jemné a ľahko sa dajú rozmiešať vidličkou. Vyber tekvicu z rúry a všetku ju rozmixuj na hladké pyré v mixéri. Tekvicu si môžeš pipraviť aj deň vopred. Čas pečenia závisí od zrelosti a veľkosti tekvice. Môžeš ju aj upariť, ale pečenie jej dodáva najlepšiu chuť. Do veľkej misy daj mlieko, roztopené maslo a 130 g tekvicového pyré. Pridaj aj vajce a dobre ho premiešaj s ostatnými surovinami. Teraz do misy pridaj cukor, soľ a sušené droždie a dobre premiešaj. POZOR! Teplota zmesi by nemala byť vyššia ako 40°C, inak sa kvasinky udusia a nebudú kvasiť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
KVASKOVY CELOZRNNY CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY Preco je kvaskovy chlieb zdravsi? Razna muka je tiez zdravsia ako psenicna, a kedze kysne horsie, je potrebne jej kysnutie podporit kvasok. POSTUP PRÍPRAVY Recept na kvasok je TU: http://www.domacepekarne.sk/?q=node/23 Navod, ako z receptu na chlieb so susenym drozdim urobite recept na kvaskovy chlieb. http://www.domacepekarne.sk/?q=node/24 A tu je recept na osvedceny kvaskovy chlieb: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana G. (suuzi) ID 30458 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 23.6.2015, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 561-570) | << predošlé 1,.,52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ďalšie >> |