
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
DOMÁCE PEKÁRNE |
Martina P. (rikinka) ID 16490 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) SIMIT - Sezamové kolieska[ recept č. 42560 zo dňa 4.9.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 pohár vody°°°1 pohár mlieka°°°1 pohár olivového oleja°°°2°-2,5 PL soli°°°3 PL cukru°°°cca 800g grahamovej múky°°°1 kocka čerstvého droždia°°°bielok na potretie pečiva°°°sezam na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Tieto kolieska jedia Turci väčšinou na obed, keďže raňajky majú výdatné. Sú chutné. V pôvodnom recepte bolo 500g múky, čo teda v žiadnom prípade, tak som dala 700g do pekárne a potom som ešte asi 100g dosypávala na pracovnej doske. Cesto vyšlo super. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() V uvedenom poradí suroviny šup do pekárne, poprípade ručne alebo hákmi a postupovať tak, ako som písala vyššie, nič zložité. Takéto cesto sa mi urobila a aj krásne kyslo...Po Slávkinom poradení je lepšie ak sa zmieša grahamová a s chlebovou múkou :-) ![]() takéto super cesto bolo.... ![]() Cesto si rozdelíme na menšie bochníčky alebo rovno z veľkého odkrajujeme po častiach, tú časť si vyvaľkáme na kruh /ale prosím Vás nie tak natenko ako ja :-) /. Už vyvaľkané cesto nech je hrubšie. Vykrojíme jeden väčší kruh a v ňom menší... ![]() Uložíme na plech na papier na pečenie a necháme 1 hodinu kysnúť. ![]() Bielok si rozmiešame s troškou vody a potierame kolieska. Posypeme sezamom a v predhriatej rúre pečieme na 180°C do zlatohneda. ![]() Boli aj sezamové... ![]() a aj bez sezamu...a pretože ich už bolo dosť, cca 25ks.... ![]() zo zbytku cesta som urobila bagetky :-). Cesto bolo síce hutnejšie na bagety, ale boli dobré a zjedli sa :-) ![]() Tieto kolieska sú najlepšie v deň pečenia. Boli fajnové :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (5.9.2011, 14:28) |
Fúúha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (rikinka) ID 16490 (5.9.2011, 14:44) |
Kristínka, v originál recepte bola chlebová múka, ja som dala grahamovú. A s tým cestom som sa musela pasovať Ti poviem.... ![]() Daj vedieť ako sa Ti vydarili ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (7.10.2011, 20:22) | |
Martinka, ten recept mas z prílohy denníka Korzár vsak? Som autorkou tejto prílohy. S cestom by si nemala problem keby si aspon grahamovú múku zmiesala s chlebovou, takto si musela dosypavat. Ja robím vzdy takto ( s hladkou chlebovou) a s cestom som nikdy nemala problem. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (rikinka) ID 16490 (10.10.2011, 12:00) | ||
Ahoj Slávka. Ano, áno, z tej prílohy. Juuuuj, ďakujem veľmi pekne. Ja povypekám, navyváram, čokolvek, ale s tými múkami ja experimentovať neviem ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (10.10.2011, 15:36) | |||
Nie je zaco! ![]() ![]() ![]() |
|||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (rikinka) ID 16490 (12.10.2011, 13:02) | ||||
![]() ![]() |
||||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (5.9.2011, 13:42) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (rikinka) ID 16490 (5.9.2011, 14:46) |
Silvi ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |