. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 103 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Vynikajúci plnený chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 500g múky (ja som dala miešanú ražno - pšeničnú), + - 300 ml vody (záleží od múky), 1ČL soli, 25g droždia, 1ČL cukru. PLNKA: 300g húb (hríby, šampióny, akékoľvek), olej, cibuľa, 150g ementálu, 200g šunkovej salámy, 1PL petržlenovej vňate, 1ČL tymiánu, 1-2 strúčiky cesnaku, soľ, MČK,

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže je bohatá hubová sezóna, kdesi som vyhrabala vyše 10-ročný časopis Dobré jedlo s hubovou tematikou, kde som našla tento chlebík. Niečo málo som si prispôsobila a musím povedať, že chlebík je úžasne voňavý a mňamkový.

Prísady na cesto hodíme do DP a nastavíme program CESTO. V podstate si možte urobiť akékoľvek cesto na svoj obľúbený chlebík.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Slavka H. (hoska) ID 31567 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 6.10.2010, 16:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pivný chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

2 poháre ražnej múky, 1 1/2 pohára svetlého 10 ° piva izbovej teploty, 1/2 sáčku sušeného droždia, 2 PL krupicového cukru, 1 PL soli, 1 vajce, 2 PL rozpusteného masla, 3 poháre hladkej múky, 1 PL kmínu, 2 PL sušenej restovanej cibule (nemusí byť), 1 PL kukuričnej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný chlieb, milo ma prekvapil nielen svojou chuťou, ale najmä tým, že bol super šťavnatý a mäkký aj na druhý a tretí deň.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 26.7.2010, 18:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

CHLIEB A DALAMANKY_TRI DRUHY MUKY_SO ZEMIAKOM*****



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladká múka špeciál,30 dg celozrnná špeciál stredná,20 dg rážna múka celozrnná,2 pl soľ,1 čl cukor,1 kocka droždie,1 pl rasca,3 stredné zemiaky,voda podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky pokrájame na drobné kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka.Múku preosejeme,pridáme soľ,rascu,cukor a droždie.Uvarené zemiaky pretrieme cez sitko a do múky vlejeme aj vodu,v ktorej sme ich varili.Najprv premiešame vareškou,potom poriadne vypracujeme rukou.Necháme 2-3 hodiny kysnúť,občas do cesta šťuchneme,aby padlo a znova vykyslo.Na dosku vsypeme hladkú múku,cesto na ňu vyklopíme a opatrne obalíme v múke.Preložíme do tvaru obálky,15 minút kysne.Opakujeme 3 krát.Na plech dáme pečiaci papier a cesto ,ktoré sme upravili do tvaru chleba,naň položíme.Teraz ho necháme 30 minút kľudne bublinkovať.Rúru si vyhrejeme,plech dáme na spodnú mriežku a pečieme pri 200 st.asi 15 minút,potom teplotu znížime na 170 st. a dopekáme.V priebehu pečenia si plech vytiahneme a bochník potrieme osolenou vodou.Upečený chlieb vyberieme na mriežku,potrieme slanou vodou a prikryjeme mokrou čistou utierkou,ktorú sme vyžmýkali.Necháme vychladnúť.

Vodu pridávame do cesta podľa potreby,nesmie byť riedke.Zemiaky chlebík zvláčňujú,ale cesto ich pridaním redne,preto múku pridáme aj pri skladaní,aby sa nám nelepilo na dosku.

Nie je to žiadna alchýmia,vedieť upiecť dobrý chlebík,len sa odvážte,ide to aj bez pekárničky.
Prajem vám veľa úspechov pri pečení a uvidíte,že vaši doma to patrične ocenia,ani kúsok neskončí v koši.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 6.9.2010, 18:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zašnurovaný citrónový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Na kvások: 6 PL teplej vody, 1 ČL cukru, 1 1/2 ČL instantného droždia, 1/4 pohára polohrubej múky Na cesto: pripravený kvások + 6 PL kyslej smotany alebo jogurtu, 1/4 pohára zmäknutého masla, 1 vajíčko, 1/4 pohára cukru, 1 ČL soli, 1 ČL vanilkového extraktu, 2 1/2 polohrubej múky, Na plnku: 1/3 pohára čerstvého krémoveho syra (100 g), 2 PL cukru, 2 PL kyslej smotany, 1 ČL citrónovej šťavy, 2 PL polohrubej múky, 1/4 pohára lemon curd (citrónový krém) Na potretie: 1 vajíčko, lyžica vody a hrubý cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Tento úžasný koláč ma padol do oka na mojom obľúbenom food blogu. Nedal mi spávať, jeho zaujímavý vzhľad ma dostal a povedala som si, že ho musím vyskúšať. To som ešte netušila, že nielen vzhľad ale aj chuť je neskutočná!! Je to jednoducho delikátna mňamka! Tu je originál recept s obrazovym postupom, ak by ste mali zaujem o original ,-) http://smittenkitchen.com/2010/05/braided-lemon-bread/
Ja som do plnku použila kupovaný lemon curd, ale kto sa k nemu nemá ako dostať, nech si ho pripraví podľa tohto receptu od Adriky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23263

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (56) posledné: 11.6.2013, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Daktyla - grécky chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

350 g hladkej múky T-650, 75 g celozrnnej múky (stredná-špeciál), 75 g hladkej kukuričnej múky, 1 zarovnaná lyžička soli, 225 ml vody, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica tekutého medu, 1 lyžica mlieka***kvások: 1 dl teplej vody, ½ kocky droždia (alebo 2 lyžičky sušeného), 1 lyžička cukru*** na potretie mlieko a na posypanie sezamové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

Tradičný grécky domáci chlebík, ktorý sa pred jedením láme na malé kúsky. Jednotlivé diely cesta som ešte potrela olivovým olejom - dajú sa takto ľahšie od seba oddeliť. Upravila som si len množstvo vody a skrátila čas kysnutia na plechu - pri prvom pokuse sa mi cesto zlialo a upiekol sa ako klasický chlebík. Síce nižší, ale nám to vôbec nevadilo. Cesto som miesila ručne, ale môžete si ho pripraviť aj v domácej pekárničke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (33) posledné: 21.6.2010, 18:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Ošatkový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

350 ml vody, 1 PL octu, 1 PL olivového oleja, 1 ČL cukru, 1,5 ČL soli, 100 g ražnej múky ( vyrážková alebo celozrnná, prípadne pšenično-ražná zmes z Kauflandu ), 450 g T650, 24 g čerstvých kvasníc

POSTUP PRÍPRAVY

Do DP vložíme suroviny, zapneme program CESTO a necháme vymiesiť aj vykysnúť. Po zapípaní si cesto preložíme na pomúčenú dosku, opatrne vyformujeme bochník a vložíme do múkou vysypanej ošatky, kde necháme cesto ešte vykysnúť ... pokiaľ nie je cesto povrch ošatky.

Potom cesto veľmi opatrne vyklopíme na plech s papierom na pečenie alebo ak má niekto nepriľnavý plech, tak bez papiera ... pečieme najprv 10 min. pri 270 st., ( alebo 250 st., kto má takúto max.teplotu ) potom stíšime na 180 st. a dopekáme. Ja posledných asi 5-10 min. znova pridám na 270 ... dokopy pečiem 1 hodinu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 25.4.2010, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Francúzsky chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

2 1/4 šalky teplej vody,1 PL cukru,1 droždie ,1 PL soli,2 PL oleja,6 šalok hl.muky,rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava je trošku zdĺhavejšia ale stojí za to ..Vodu zmiešame s droždím a cukrom,rozmiešame kym sa droždie a cukor neroztopí.Vylejeme do pekarničky ,pridame sol,olej a polovicu muky.Nechame premiešat par minut a pridame zvyšnu muku.Premiešame a vypneme.Nechame 10 minut odpočívat.Znovu na par sekund premiešame a vypneme .Cesto nechame takto oddychovat pat krat.Potom cesto rozdelíme na dve časti,každu na pomučenej doske roztiahneme rukami na obdĺžnik a zrolujeme ako bagetu,spoj zlepíme a povalame po muke.Preložime na plech a nechame kysnut asi pol hodinku.Pečieme na 220 st asi 20 minut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 17.1.2012, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zemiakový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

2 stredné v šupke uvarené zemiaky, 1,5 čl soli , 1 čl mletej rasce , 1 pl oleja 1 pl octu, 300 ml vody , 500g múky (ja dávam 400g hladkej, 100g celozrnnej) 1,5 čl sušeného droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky postrúhame, pridáme soľ, rascu, ocot, olej, zalejeme vodou a pridáme múku a droždie. Pečieme na programe 1, cca. 3 hodiny 20 minút, tmavá kôrka, 1 Kg (ja mám pekáreň Moulinex Home bread baguette).Piekla som ho prvý krát predvčerom a ešte dnes je super, ako čerstvý a chutí naozaj výborne, vyskúšajte....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

Katarína H. (Katkahor) ID 111598 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 12.4.2012, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domaci chlieb


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

http://www.akosatorobi.sk/video/472/tradicny-domaci-chlieb-peceny-v-peci

POSTUP PRÍPRAVY

Hmmm hned by som isla k tej babicke na prazdniny,podoba sa na moju babcu....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.4.2010, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Soft wrap bread (podobny ako arabský chlieb na plnenie,ale lepší :-))



POTREBNÉ PRÍSADY

1 1/2 šalky polohr.muky,1 1/2 šalky hl.muky,1 1/4 šalky vriacej vody,1 uvareny a nastuhaný zemiak (menší),1 1/4 čl soli,2 PL oleja,1 čl inst.droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Muky zmiešajte a 2 šalky nasypte do pekarničky,zalejte vriacou vodou a nechajte miesit do hladka.Vypnite a nechajte 20 min oddychovat.Vdruhej mise si zmiešame zemiak,muku,sol,drozdie a olej.Pridame do pekarničky a nechame miesit ešte asi 10 minut aby to bolo pekne makke a hladke.Nechame 1/2 hodinku kysnut.Rozdelime na 8 častí a na pomučenej podložke vyvalkame ,nie na príliš tenko-potom sa vam nevytvoria kapsy.Zakryjeme čistou utierkou a nechame 10-15 min.Rozpalime si teflonovu panvicu (ja som robila na stupni 5 elektr.sporak).Placky sa nesmu robit pomaly lebo budu tvrde,a vysušene ale ani rychlo lebo v strede budu surove.Tak asi 1 minutku z kazdej strany a pritlačajte nejakou placačkou.Mali by sa pekne nafuknut ako balon.Pečieme kym nebudu mat hnede škvrny.Hned ukladajte do igelitoveho sačka a uzatvorte.postupne pridajte aj všetky ostatne.Pekne sa tam sparia a zostanu makke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 26.7.2014, 15:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 103 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu