končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 401-410) | << predošlé 1,.,36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
detské výživyPOTREBNÉ PRÍSADY jablká, slivky, cukor, Zl. klas, kakao, čokoláda, lieskovce POSTUP PRÍPRAVY Jablková nutela 3 kg čistených jabĺk 100 g kaka 2 vanilkové cukry, l bal. Zl. klasu, 250 kryštál. cukru jablká rozvaríme, rozmixujeme, dáme do hrca, pridáme cukor,. V hrnčeku vody rozmiešame kakao a Zl. klas. Varíme, kým zmes nezhustne. Naplníme menšie poháriky od výživy a sterilizujeme. Slivková nutela Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Mária K. (akjam) ID 19128 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kysla kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY kapusta, sol a dalej netusim..... POSTUP PRÍPRAVY Mamicky, nemamicky nenaklade niektora kvasenu kapustu? Chcela by som vas poprosit ak mate nejaky dobry, osvedceny recept na kvasenu kapustu ci by ste mi ho mohli napisat, kolko soli na kg kapusty, alebo sa to robi od oka. Vopred dakujem ak sa niekto najde..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 21.1.2010, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zavárané uhorky.POTREBNÉ PRÍSADY Mrkva, cibuľa, nové korenie, celé čierne korenie, Sacharin, ocot a samozrejme uhorky. POSTUP PRÍPRAVY Ak máme veľké množstvo uhoriek, pomôzeme si výdobytkom techniky a dáme uhorky do práčky na program s plákaním bez odstreďovania. Za ten čas si umyjeme potrebné množstvo fliaš, očistíme mrkvu a cibuľu. Po "vypratí" uhoriek ešte raz uhorky prelejeme v čistej vode. Do každej fľaše si dáme 3 kolieska mrkvy a 3 kolieska cibule a natlačíme tam aj uhorky. Potom pridáme 3 ks čierneho korenia, 3 ks nového korenia, 3 ks sacharínového sladidla, jednu kávovú lyžičku soli, jenu polievkovú lyžicu cukru, 0,5 dcl octu a dolejeme vodou. Sterilizujeme 10 minút od kedy nám začne vrieť voda v hrnci, alebo v rúre 40 minút pri 170 C. Potom vyberieme a necháme pod dekou vychladnúť do druhého dňa. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Michaela M. (milachea) ID 4003 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 11.7.2013, 17:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Znojemské uhorkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3/4 dl octu, 1čl soli, 2 čl cukru, 4 guľky celé korenie, 2 guľky nové korenie, zelenina ( mrkva, cibuľa, kôpor...) a samozrejme uhorky. POSTUP PRÍPRAVY Prísady sú na jeden pohár. Na spodok pohára poukladáme na kolieska nakrájanú mrkvu, cibuľu a kôpor + soľ, cukor, korenia, poukladáme natesno uhorky, zalejeme octom a pohár doplníme doplna studenou vodou. Zavičkujeme a dáme sterilizovať. Ja sterilizujem v rúre pri 160 asi 40 minút. Počítam od vloženia pohárov do studenej rúry. Alebo keď vidím že voda v pohároch už vrie, ihneď vyberám, otočím hore dnom a zakryjem dekou. Je to rýchly spôsob a najma vtedy super, ked uhorečky z vlastného pestovania dozrievajú postupne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ivana Š. (ivusik) ID 886 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 27.7.2014, 16:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Slivkový lekvár z rúry 1****POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg slieviek, 250g kryštálového cukru, trošku šokrice mletej, 20 ml slivkového likéru alebo rumu POSTUP PRÍPRAVY Neuveriteľne dobrý a rýchly lekvár zo slieviek. Neoľutujete, ke´d si ho urobíte. Naša záhrada zíva prázdnotou, lebo nam všetko pomrzlo a potom obil ľadovec..... tak čakám, kým klesnú ceny ovocia. Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať, prerežeme napoly a odkôstkujeme. Dáme do väčšieho pekáča, posypeme cukrom, škoricou a premiešame. Za častého miešania pečieme pri teplote 180 stupňov na druhej polohe mriežky približne dve hodiny. Horúci slivkový lekvár premiešame s likérom alebo rumom, nalejeme do pohárov, zatvoríme, na päť minút postavíme hore dnom, na viečko a necháme vychladnúť. Skladujeme na suchom, tmavom mieste. Lekvár vydrží najmenej štvrť roka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 2.8.2012, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Pikantný brusnicový kompót z ríbezlíPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg ríbezlí, 700g cukru, 1/8 litra rumu, 1-2 kusy klinčekov, citrónová šťava, mletá škorica POSTUP PRÍPRAVY 1. Očistené ríbezle vložíme do hlbšieho pekáča. 2. Posypeme roztlčenými klinčekmi, škoricou a pokvapkáme citrónovou šťavou. 3. Posypeme cukrom a necháme v stredne vyhriatej rúre rozdusiť. 4. Keď sú rozvarené vyberieme a premiešame s rumom. 5. Horúce plníme do malých pohárov a ihneď uzatvoríme. 6. Uložíme vrchom dole. Takto upravené ríbezle majú v kuchyni všestranné využite. Neodmysliteľne patria k sviečkovekj omáčke a k zverine. Vynakajúcu chuť sviečkovej dodáme rozvarením jednej lyžice brusníc v nej . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 8.7.2011, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Ríbezle na spôsob brusníc 1*POTREBNÉ PRÍSADY 1kg ríbezlí, 600g cukru, 1/2 lyžičky mletej šorice, 1/2 balíčka vanilkového cukru, 2 lyžice rumu, citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY Očistené ríbezle vložíme do hrnca, pridáme cukor, škoricu, rum a na miernom ohni 10 minút povaríme. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a ešte teplý kompót nalejeme do pohárov a dobre uzavrieme. Obrátime hore vrchom a necháme vychladiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 8.8.2013, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Sladko-kyslé uhorkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na 10 skiel: Nálev: 16dcl vody, 4 dcl octu, 20dkg cukru, 2 lyžice soli, trošku celého čierneho korenia, uhorky nakladačky, mrkva, cesnak, cibuľa, kôpor, chren, feferón, celé korenie, nové korenie POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie na nálev spojíme a varíme 5 minút. Sklá umyjeme v horúcej vode. Na spodok skla dáme cibuľu, koliesko mrkvy, cesnak, kôpor, poprípade feferón a chren. Na tesno uložíme uhorky, zalejeme horúcim nálevom, hodíme nové korenie a dáme sterilizovať. Po vybratí prevratíme vrchom dole a zabalíme do utierok. Po prechadení obrátime a skontrolujeme,či dobre chytili..... bude aj foto, ale neskôr. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 16.7.2007, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ZAVÁRANÉ UHORKYPOTREBNÉ PRÍSADY Neviem,asi nemám sama tento problém,ale uhorky si pestujem sama,záhradu nemám veľkú,takže denne nazbieram asi na 1-2poháre uhoriek.Kým spm nálev miešala podľa návodu,mala som problém s jeho uskladňovaním,až mi kolegyňa s tým poradila. Prísady na jeden pohár: uhorky, 1kávová lyžička DEKA,5 kávových lyžičiek kr.cukru,40ml. octu,voda POSTUP PRÍPRAVY Umyté uhorky dáme do pohárov,nasypeme lyžičku DEKA,5 lyžičiek cukru,nalejeme 40ml. octu a dolejeme vodu.Poháre uzatvoríme a sterilizujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) AGNESA K. (AGI10) ID 17058 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 11.7.2019, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Uhorky- ZnojemskéPOTREBNÉ PRÍSADY 1 PL cukru,alebo 2 tablety sacharinu 1 lyžička soli ,3-4 zrnká čierneho korenia, 3-4 zrnká nového korenia, 0,5 dcl octu,1 cibiľka feferonky alebo paprika POSTUP PRÍPRAVY Do pohára natlačíme uhorky nasypeme prísady, zalejeme prisady studenou vodou, sterilizujeme v rúre na 160°C 25 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Michaela K. (mischel) ID 18327 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 25.7.2014, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 401-410) | << predošlé 1,.,36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ďalšie >> |