
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZAVÁRANINY |
Mária K. (akjam) ID 19128 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) detské výživy[ recept č. 1856 zo dňa 25.7.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY jablká, slivky, cukor, Zl. klas, kakao, čokoláda, lieskovce POSTUP PRÍPRAVY Jablková nutela 3 kg čistených jabĺk 100 g kaka 2 vanilkové cukry, l bal. Zl. klasu, 250 kryštál. cukru jablká rozvaríme, rozmixujeme, dáme do hrca, pridáme cukor,. V hrnčeku vody rozmiešame kakao a Zl. klas. Varíme, kým zmes nezhustne. Naplníme menšie poháriky od výživy a sterilizujeme. Slivková nutela 2 kg sliviek 1 kg kryštál. cukru, 150 g kakaa 100 g čokolády, 100 g mletých lieskovcov Slivky umyjeme,vykôstkujeme a rozvaríme. Pridáme cukor, kakao, čokoládu a necháme stáť 24 hod. Potom rozmixujeme a dáme do pohárikov. Sterilizujeme 20 min. Klasická detská výživa 5 kg očistených jablík; 2,5 l vody, 3 bal. vanilkového pudingu (Zl. klas), 500 g cukru Uvarené jablká necháme vychladnúť. Potom pridáme Zl. klas (puding) a zmixujeme. Môžeme pridať rôzne obmeny na prichutenie, napr. marhule, broskyne, čučoriedky, jahody. Dáme do pohárikov a sterilizujeme 20 min. asi pri teplote 80C. |