. .. .. .. .. .. .
. .

Pikantný brusnicový kompót z ríbezlí - RECEPT 1797

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 760 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Pikantný brusnicový kompót z ríbezlí


[ recept č. 1797 zo dňa  ]


Pikantný brusnicový kompót z ríbezlí


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg ríbezlí, 700g cukru, 1/8 litra rumu, 1-2 kusy klinčekov, citrónová šťava, mletá škorica

POSTUP PRÍPRAVY

1. Očistené ríbezle vložíme do hlbšieho pekáča.
2. Posypeme roztlčenými klinčekmi, škoricou a pokvapkáme citrónovou šťavou.
3. Posypeme cukrom a necháme v stredne vyhriatej rúre rozdusiť.
4. Keď sú rozvarené vyberieme a premiešame s rumom.
5. Horúce plníme do malých pohárov a ihneď uzatvoríme.
6. Uložíme vrchom dole.

Takto upravené ríbezle majú v kuchyni všestranné využite. Neodmysliteľne patria k sviečkovekj omáčke a k zverine. Vynakajúcu chuť sviečkovej dodáme rozvarením jednej lyžice brusníc v nej .


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

umyjeme
pridame klinceky, skoricu, citron
...a zasypujeme cukrom...
davala som do stareho hlbokeho plechu dve davky
rozvarala som hodinu na teplote 200st. ...potom rum....a....
naložiť horúce do pohárov a prevrátiť hore dnom


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Ríbezle na spôsob brusníc 1* | Pikantný brusnicový kompót z ríbezlí | Slivkový lekvár z rúry 1**** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (8.7.2011, 9:10)
vyskúšam aj tento spôsob,ďakujem (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (14.7.2008, 10:19)
(Y) (Y) (Y) vyskúšala som teraz v sobotu. Po rozdusení som masu prepasírovala cez sitko. Dala do malých pohárov a ešte sterilizovala.
Je to výborný ríbezlový rôsol (clamp) (clamp) (clamp) Dík za receptík (F)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (14.7.2008, 21:04)
Helenka, to si dobre urobila... :) nech chuti (hello)
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (23.7.2007, 22:55)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) hmmmm ešte kde vezmem tie ríbezle *-) inak tieto pikantné ja milujem :-$
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (24.7.2007, 20:11)
(child4) (child4) na flasku??? a dobre vykvasene??? (D) (D) (D) tak to ja nemusim :-) :-D :-D ale bez alkoholu, ano :-) :-P :-P :-P
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (23.7.2007, 22:15)
pridala som foto...krupy nam neznicili urodu, tak som zavarala... :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana D. (chennen) ID 14213 (19.7.2007, 17:30)
vyskusala som oba vase receptiky s ribezlami a su vynikajuce (Y) (Y) (Y) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (19.7.2007, 20:27)
janka som velmi rada...ja ich mam od mamky...uvidis, ze ocenis pri zverine aj sviečkovej :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu