. .. .. .. .. .. .
. .

Pikantný brusnicový kompót z ríbezlí - RECEPT 1797

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 760 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Pikantný brusnicový kompót z ríbezlí


[ recept č. 1797 zo dňa  ]


Pikantný brusnicový kompót z ríbezlí


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg ríbezlí, 700g cukru, 1/8 litra rumu, 1-2 kusy klinčekov, citrónová šťava, mletá škorica

POSTUP PRÍPRAVY

1. Očistené ríbezle vložíme do hlbšieho pekáča.
2. Posypeme roztlčenými klinčekmi, škoricou a pokvapkáme citrónovou šťavou.
3. Posypeme cukrom a necháme v stredne vyhriatej rúre rozdusiť.
4. Keď sú rozvarené vyberieme a premiešame s rumom.
5. Horúce plníme do malých pohárov a ihneď uzatvoríme.
6. Uložíme vrchom dole.

Takto upravené ríbezle majú v kuchyni všestranné využite. Neodmysliteľne patria k sviečkovekj omáčke a k zverine. Vynakajúcu chuť sviečkovej dodáme rozvarením jednej lyžice brusníc v nej .


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

umyjeme
pridame klinceky, skoricu, citron
...a zasypujeme cukrom...
davala som do stareho hlbokeho plechu dve davky
rozvarala som hodinu na teplote 200st. ...potom rum....a....
naložiť horúce do pohárov a prevrátiť hore dnom


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Ríbezle na spôsob brusníc 1* | Pikantný brusnicový kompót z ríbezlí | Slivkový lekvár z rúry 1**** >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (8.7.2011, 9:10)
vyskúšam aj tento spôsob,ďakujem (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Helena B. (hela2) ID 37749 (14.7.2008, 10:19)
(Y) (Y) (Y) vyskúšala som teraz v sobotu. Po rozdusení som masu prepasírovala cez sitko. Dala do malých pohárov a ešte sterilizovala.
Je to výborný ríbezlový rôsol (clamp) (clamp) (clamp) Dík za receptík (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (14.7.2008, 21:04)
Helenka, to si dobre urobila... :) nech chuti (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Erika B. (BrDo) ID 3728 (23.7.2007, 22:55)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) hmmmm ešte kde vezmem tie ríbezle *-) inak tieto pikantné ja milujem :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (24.7.2007, 20:11)
(child4) (child4) na flasku??? a dobre vykvasene??? (D) (D) (D) tak to ja nemusim :-) :-D :-D ale bez alkoholu, ano :-) :-P :-P :-P
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (23.7.2007, 22:15)
pridala som foto...krupy nam neznicili urodu, tak som zavarala... :-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana D. (chennen) ID 14213 (19.7.2007, 17:30)
vyskusala som oba vase receptiky s ribezlami a su vynikajuce (Y) (Y) (Y) (L) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (19.7.2007, 20:27)
janka som velmi rada...ja ich mam od mamky...uvidis, ze ocenis pri zverine aj sviečkovej :-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu