. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974
Oblasť: Prešov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.10.2008
Naposledy: 25.12.2023 14:20
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 7
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 2
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Domáca sekaná, jednoduchá, chutná a lacná



POTREBNÉ PRÍSADY

kg mletého mäsa mix 50% hovädzie, 50% bravčové, 1 vajce, soľ, 3 strúčiky cesnaku, mleté č. korenie, červená parika sladká aj pálivá, 2 ČL majoránky, pol ČL tymiánu, troška vody / asi 3-3 PL/, 2 PL strúhanky, na šťavu 2 dcl vody, pol kocky bujónu

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso osolíme, okoreníme podľa chuti, kto má rád pikantnejšie, môže dať viac štipľavej papriky, pridáme sušenú majoránku aj tymián.Pridáme vajce a vodu a poriadne premiesime rukami v mise. Potom pridáme strúhanku, znova premiešame a necháme chvíľku postáť. Na doske vytvarujeme mäsovú zmes do tvaru bochníka, vložíme do masťou vymastenej zapekacej nádoby a vložíme do horúcej rúry na cca 10-15 minút, aby sa povrch sekanej zatiahol. Potom podlejeme vodou, v ktorej sme rozpustili bujón a prikryté pečieme 30-40 minút, kým povrch krásne nezhnedne. Ak chceme krásnu kôrku, pred dopečením sekanú odkryjeme. Počas pečenia môžeme polievať sekanú šťavou z výpeku. Podávame so zemiakmi, hranolkami, na zemiakoch na kyslo, alebo len tak studenú s chlebom a kyslou uhorkou. Prajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.7.2013, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáci celozrnný chlieb inšpirovaný rožkami kristiny s. /niginy/



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g pšenično - ražnej múky, * 100 g celozrnnej ražnej múky, * 1 a pol ČL soli, * 2 ČL majoránky, * 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, * 1 ČL mletej rasce, * pol kocky droždia, * 1 ČL cukru, * asi 200-250 ml vlažnej vody, * 2 ČL octu, * 4 ČL olivového oleja, * 2 PL slnečnicových semienok / alebo rôzne iné,ľanové, tekvicové a pod. / odkaz na pôvodný recept: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52796 Po skúsenostiach s rozličnými druhmi múky jednoznačne radím ruskovskú múku pšenično-ražnú....ostatné mi tak krásne nevykysli - dá sa kúpiť v Tescu . Chlieb sa dá samozrejme upiecť aj bez majoránky a cesnaku a dostaneme super chutný klasický celozrnný chlebík.

POSTUP PRÍPRAVY

Našla som tu nedávno fantastické celozrnné rožky od kristiny s. a keďže mi veľmi chutili a my sme rodinka skôr chlebová, po miernej úprave som vyskúšala upiecť chlieb. Je pečený v klasickej plynovej rúre, miesený obyčajným ručným hnetačom na cesto.

Droždie rozmiešame vo vlažnej ocukrenej vode, múku a všetky ostatné prísady dáme do misky, prilejeme rozpustené droždie a poriadne vymiesime., kým sa cesto pekne neodliepa od misky. Vymiesené cesto poprášime múkou a necháme vykysnúť. Potom na doske vyváľame do tvaru bochníka / opatrne, aby sa príliš nezdusil / a vložíme do obdĺžnikovej formy , vyloženej papierom na pečenie.Necháme ešte podkysnúť cca 20 -30 minút - vizuálne by mal narásť na dvojnásobok pôvodného objemu. Potrieme ho mierne osolenou vodou /alebo ideálne porosíme rozprašovačom, kde sme naliali slanú vodu - chlebík tak zostane dokonale vytvarovaný a ani o milimeter neklesne / s vložíme do maximálne vyhriatej rúry asi na 15 minút. Do rúry súčasne s chlebom dáme aj plechovú nádobu s vodou.Za tých 15 minút by mal chlebík chytiť peknú zlatú farbu. Znova potrieme vodou a pečieme pri mierne zníženej teplote / o nejaké 2 - stupne / ďalších 25 - 30 minút Ja pečiem v starej plynovej rúre a pred dopečením cca 5 minút vyberiem hrnček s vodou z rúry a chlieb je krásne chrumkavý..Po upečení hneď vyklopíme a necháme na vzduchu voľne vychladnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (9) posledné: 22.7.2013, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zázvorové keksy



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g hladkej múky , 150 g kryštálového cukru, 1 PL srúhaného čerstvého zázvoru, štipka soli, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva /takú necelú lyžičku /, 120 g Hery /alebo iného tuku na pečenie/, 2 žĺtky, 1-2 ČL citrónovej šťavy-pokojne môže byť aj citrónka.

POSTUP PRÍPRAVY

Všatky suroviny dáme do misky, zmiesime na hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 1 hodinu odpočívať. Potom cesto rozvaľkáme na cca 3-4 mm hrúbku, povykrajujeme formičkou keksy a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v stredne teplej rúre asi 15 minút - treba odsledovať pohľadom - do mierneho zružovenia. Kro má skúsenosť s pečením lineckého, je to tak približne rovnaká teplota aj čas pečenia.

Recept je naozaj jednoduchý, cesto sa síce trocha lepí, treba si poprášiť múkou podložku aj povrch cesta, ale na silikónovej podložke sa to robí dobre. Z tejto dávky sa mi upieklo asi tak 46 kúskov, keksíky nmajú asi 6 - 7 cm v priemere.
Zázvoru je tak akurát, neštípe,ale krásne vonia a cítiť ho na chuti keksov. Keksy sú po upečení a vychladnutí hodne chrumkavé, ale po dvoch dňoch v otvorenej nádobe sú úplne mäkké...Tak vám prajem príjemné pečenie a dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s čatní a ryžovými rezancami



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia /podľa počtu stravníkov 1 kúsok na osobu/, 1 pór, 1 cibuľa, 1 mrkva, soľ, mleté čierne korenie, korenie na pečené kura, trocha čínskeho korenia, 1 PL sladká sójová omáčka, ryžové rezance, 3-4 PL pikantné mangové čatní, olej, 1 PL slnečnicové semienka /nemusia byť/

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu očistíme, pokrájame na pásiky, pór pokrájame na kolieska, mrkvu postrúhame na hrubom strúhadle. Na panvici rozpálime olej a zeleninu na ňom opečieme za stáleho miešania. Kuracie prsia pokrájame na kocky, pridáme na zeleninu a spolu opekáme asi 10 inút. Osolíme,okoreníme, pridáme čatní a asi jednu PL sladkej sójovej omáčky. Prehrejeme a nakoniec prisypeme slnečnicové semienka - ja som ich dala len tak pre zvedavosť a dobre mi tam zapadli. Do vriacej osolenej vody vhodíme ryžové rezance, povaríme asi 6-8 minút /mali by sa najprv namáčať v studenej vode a potom už len krátko variť, ale dá sa to aj takto/, scedíme, prepláchneme vodou a servírujeme. Dá sa to aj s ryžou, ale tie ryžové rezance sú k tomu chuťovo akurát.\r\nPravdu povediac, tento recept je experiment typu -čo kuchyňa dala - a celkom mi to chutilo, tak sa s touto "exotikou" podelím.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Rímske kura "ikea"



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie stehná, 1 malá cuketa, 1 červená,žltá a zelená paprika / tzv. trikolóra alebo semafor /, 4 paradajky, čierne olivy, korenie na pečené kura, americké korenie, pikantný alebo sladký kečup, soľ, olej, kúsok /asi štvrťka kocky/ maggi mäsového bujónu

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu umyjeme, pokrájame na kocky alebo pásiky, asi tak 2x1 cm. Do zapekacej misy dáme trocha oleja, na to nasypeme všetku pokrájanú zeleninu plus olivy / asi pol sklíčka cca 100-150 gramov/, posypeme americkým korením /teda presnejšie korením na americké zemiaky /, posolíme, pridáme cca 3 lyžice kečupu /miešam ostrý aj sladký / , rozmrvený bujón a premiešame. Kto má rád pikantné,múže dať len ostrý. Navrch uložíme kuracie stehná,ktoré sme okorenili korením na pečené kura, troška podlejeme vodou a prikryté necháme piecť v rúre asi tak 30-35 minút. Potom odkryjeme a necháme dopiecť ,kým stehná nechytia tú správnu zlatú farbu. Teplota rúry je taká,ako keď pečiete kurence, ja mám plynovú 8-stupňovú a pečiem tak na 5 stupni.
Ako prílohu podávame najlepšie hranolky,ale môžu byť aj klasické varené zemiaky, prípadne aj nič pre tie,ktoré radšej jedia bez prílohy.
Jedla som toto kura v Ikei a zložky som odhadla len podľa chuti,ale u nás sa tento recept veru ujal. Tak prajem dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 6.6.2013, 7:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Mäsové bochníčky v lístkovom ceste



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g bravčového mletého mäsa, 150 g syra Niva,150g plátkov slaninky/anglickej a pod./, 2 lístkové cestá mrazené, 2 vajcia, 1 strúčik cesnaku,2 lyžičky dijonskej horčice /alebo obyčajnej plus 1 lyžička strúhaného chrenu/,2 lyžičky mletej červenej papriky,ml. čierne korenie,soľ.Z uvedeného množstva sa vyrobí 24 kúskov.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso osolíme,okoreníme,pridáme papriku,cesnak,horčicu,vajíčko a dobre premiešame.Kto má rád,môže postrúhať aj trošku muškátového orieška.\r\nLístkové cesto rozvaľkáme na rozmer cca 30x40 cm,pokrájame na 12 štvorcov.Do stredu štvorcov nanesieme asi 1 cm hrubú vrstvu mäsa,na to položíme plátok syra zabaleného v slaninke,okraje cesta potrieme bielkom z druhého vajíčka,zložíme z rohov do stredu a upevníme špáradlom,aby sa pri pečení neroztváralo.Batôžky potriem rozšľahaným žĺtkom a pečieme pri 220 stupňoch asi 20-25 minút.Teplota je udaná tak odhadom,ja mám plynovú rúru a pečiem to na stupni 6 z 8 stupňovej škály. Podávame so zemiakovou kašou,alebo so zeleninovým šalátom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.12.2012, 9:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zeleninové dolky



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g mrazenej miešanej zeleniny,4 vajcia, 200 ml mlieka,160 g polohrubej múky, 60 g oleja, 120 g diétnej salámy, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mrazenú zeleninu /hrášok,mrkva,karfiol,brokolica,zelená fazuľka a podobne/ trocha podlejeme vriacou vodou, osolíme a udusíme do mäkka. Žĺtky rozmiešame s mliekom,múkou,olejom,soľou,pridáme pokrájanú zeleninu a na malé kocky pokrájanú salámu.Nakoniec ušľaháme tuhý sneh z bielkov a spolu premiešame. Okoreníme a dosolíme.Zmes vkladáme lyžicou na panvicu na pečenie doliek na rozpálený olej a po oboch stranách opečieme do zlatista.Ako prílohu podávame zemiakovú kašu.
Dá sa to zjesť aj na chlebe s horčicou alebo kečupom,chutí to dobre aj bez zemiakov.

Tip:pre vegetariánov pripravíme bez salámy a uberieme asi 50 ml mlieka.

Z tohto množstva sa dá pripraviť cca 22 kusov doliek,dá sa z toho najesť a recept je celkom finančne nenáročný.Dokonca to zjedli aj deti,ktoré ináč zeleninu nemusia.Tak prajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 13.2.2015, 9:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Nivová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto:8 vajec,30 g hladkej múky,50 g tvrdého postrúhaného syra/ eidam/, 3 polievkové lyžice mlieka, troška soli, mleté čierne korenie Na plnku: 150 g šunky, 250 g masla, 160g syra niva,soľ,mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia rozšľaháme metličkou,dochutíme soľou,korením,pridáme múku,postrúhaný syr eidama a mlieko.Cesto je úplne riedke,leje sa, má také byť.Plech vymastíme maslom,vysypeme múkou,vylejeme cesto a necháme v stredne teplej rúre asi 10 minút,kým úplne nestuhne.Upečené cesto vyklopíme na potravinársku fóliu a skrútime po dĺžke ako roládu.Necháme vychladnúť.

Plnka:Nivu rozmiešame vidličkou,pridáme mäkké maslo ,okoreníme,troška osolíme a spolu poriadne rozmiešame. Rozvinieme cesto,natrieme plnkou,na to poukladáme plátky šunky po celej ploche a zvinieme roládu.Zabalíme do celofánu alebo fólie a necháme v chladničke stuhnúť.
Je to chutné,dobre to vyzerá na studenej mise a u nás to má u návštev veľký úspech.Tak dobrú chuť!

Tip:Plnku nešľahajte šľahačom,lebo sa potom bude drobiť /ako tá moja na fotke/ .Ideálne je vymiešať ručne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.4.2015, 9:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Haburské kysnuté rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto prvé:15 dkg kryštálového cukru, 1/2 l mlieka, 1 vajíčko, 1 kocka droždia, hrubá múka podľa potreby,2 vrecúška vanilkového cukru Cesto druhé: 1 kg polohrubej múky, 1 palmarin,soľ 2 vajíčka na potretie Plnka:podľa chuti slivkový lekvár,alebo tvaroh zmiešaný s vajíčkom,vanilkou a hrozienkami,orechová plnka,maková...

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto prvé:všetky suroviny zmiešame na cesto,ktoré vyzerá ako klasické palacinkové.Hrubá múka je uvedená od oka,každá gazdinka má nejakú predstavu,ako je tekuté palacinkové cesto.
Cesto druhé:polohrubú múku zmiešame s palmarinom a troškou soli,neľakajte sa,vznikne sypká hmota.

Palacinkové cesto necháme jednu hodinu kysnúť.

Obe cestá zmiešame a necháme pekne vykysnúť.

Cesto rozdelíme na osem častí,každú vyvaľkáme na kruh,rozdelíme podľa obrázka na osem trojuholníkových častí.Na rovný koniec /nie na hrot/ trojuholníka dáme za čajovú lyžičku plnky a zrolujeme smerom k špičke./začneme od najširšej časti/.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 13.2.2015, 10:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pudingové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto:500g hladkej múky, 1/2 kocky droždia,1 a 1/2 lyžice oleja,štipka soli, 100 g práškového cukru, 250 ml mlieka. Na plnku: 250 ml mlieka,1 čokoládový pudingový prášok, 2 lyžice cukru, 1/2 palmarinu,1 lyžica kakaa. 1 vajíčko na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto pripravíme ako klasické kysnuté cesto,vymiesime,necháme vykysnúť.Rozdelíme na 4 časi a každú osobitne rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika cca 40x20 cm. Plnku pripravíme nasledovne.z mlieka,cukru,kakaa a pudingového prášku uvaríme hustý puding,do ešte teplého vmiešame palmarin,kým sa úplne nerozpustí.Plnku natrieme na všetky 4 vyvaľkané cestá.Cestá jednotlivo skrútime/ako roládu/,dva a dva šúľky na jednom konci spojíme a prekrúcame až do konca,koniec opäť spojíme.Vzniknú nám dva akoby vrkoče.
Vrkoče preložíme na plech,potrieme vajíčkom a pečieme v stredne teplej rúre asi 20 minút.Koláč je super ku kávičke,ale aj ako sladké raňajky k čaju.Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 13.10.2011, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu