Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)
Haburské kysnuté rožky
[ recept č. 43385 zo dňa 13.10.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto prvé:15 dkg kryštálového cukru, 1/2 l mlieka, 1 vajíčko, 1 kocka droždia, hrubá múka podľa potreby,2 vrecúška vanilkového cukru Cesto druhé: 1 kg polohrubej múky, 1 palmarin,soľ 2 vajíčka na potretie Plnka:podľa chuti slivkový lekvár,alebo tvaroh zmiešaný s vajíčkom,vanilkou a hrozienkami,orechová plnka,maková...
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto prvé:všetky suroviny zmiešame na cesto,ktoré vyzerá ako klasické palacinkové.Hrubá múka je uvedená od oka,každá gazdinka má nejakú predstavu,ako je tekuté palacinkové cesto. Cesto druhé:polohrubú múku zmiešame s palmarinom a troškou soli,neľakajte sa,vznikne sypká hmota.
Palacinkové cesto necháme jednu hodinu kysnúť.
Obe cestá zmiešame a necháme pekne vykysnúť.
Cesto rozdelíme na osem častí,každú vyvaľkáme na kruh,rozdelíme podľa obrázka na osem trojuholníkových častí.Na rovný koniec /nie na hrot/ trojuholníka dáme za čajovú lyžičku plnky a zrolujeme smerom k špičke./začneme od najširšej časti/. Prehneme do oblúka na tvar rožteka.
Dáme na vymastený plech,potrieme žĺtkom zmiešaným s čajovou lyžičkou vody a cukru a pečieme v stredne teplej rúre.Ukladáme ich nie tesne k sebe,lebo rožky statočne narastú!
Recept som dostala od sestry,ktorá ho má od príbuzných z dedinky Habura.Rožky sú fantastické.Je s nimi trocha viac práce,ale stoja za to.Z uvedeného množstva napečieme 64 koláčikov.Tak skúšajte a dobrú chuť!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Palacinkové cesto. |
![]() |
Vykysnuté palacinkové cesto.Druhé sypké som nefotila,je to len rozmiešaná múka so soľou a tukom. |
![]() |
Palacinkové cesto zmiesené s druhým cestom takto krásne vykysne. |
![]() |
Osminu cesta vyvaľkáme na kruh,pokrájame a dáme naň plnku.Tentokrát som použila tvaroh s vanilkou,hrozienkami a vajíčkom. |
![]() |
Pripravené poskrúcané rožky. |
![]() |
A hotové upečené rožky.Sú uložené na normálnom tanieri,nie na dezertnom,takže máte predstavu,aké sú asi veľké. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Renáta G. (Guldanova) ID 47097 (13.2.2015, 10:47) |
Zuzi, je to cesto vhodné aj na napr. závin ? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gabriela K. (Klinka) ID 64191 (3.9.2013, 15:20) |
Zuzi, dakujem za cenne informacie, nas na tuperware ucili, ze to treba olejovat a ano, potom sa to cesto smyka, ale neprasi sa muka , dakujem a recept urcite vyskusam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (3.9.2013, 17:26) |
Gabika, ja som to dostala do daru a bez nejakých inštrukcií, tak som to nejako automaticky začala používať ako drevenú dosku :D - recept vyskúšaj, fakt sa oplatí, je to dobré cesto - a som rada, že som troška poradila. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gabriela K. (Klinka) ID 64191 (30.8.2013, 15:16) |
som si odlozila tento recept, ale zaujala ma aj ta podlozka, na ktorej to pekne podla rysky krajate, ja ju mam tiez, ale neviem na nej robit, nevyhovuje mi, ze tam musim stale davat olej a potom sa mi cesto stahuje . Ako to robite vy? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (30.8.2013, 17:57) |
Túto podložku poprášim len jemne múkou a cesto sa už potom krásne vyvaľká. Tento recept je dobrý práve tým, že cesto je naozaj dobré, nelepí sa a krásne sa s ním pracuje. Ja by som na tú podložku nedávala olej, je hladká a cesto sa potom musí šmýkať. Skúste to len s tým podsypaním múkou. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (16.8.2013, 18:39) |
Sú veľmi krásne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (19.8.2013, 11:34) |
aj výborné, treba vyskúšať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | maria v. (misa2406) ID 60887 (16.8.2013, 16:41) |
určite ich vyskúšam,bývala som na Haburskej ulici,tak musia byť dobré  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (16.8.2013, 15:12) |
vyzerá, že chutili....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana Š. (suzihu) ID 57991, mimibazar.sk/suzihu (18.2.2013, 6:52) |
Su krasne, podobaju sa na kolace mojej babky. Uz roky sa snazim najst recept. Dnes skusam tento  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
NINA R. (ARABSKY KON) ID 102653 (5.12.2012, 14:27) |
Ako aj minuli rok tak aj tento rok sa vraciam k vasmu receptiku.Mimochodom ktory je na jednotku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (17.12.2012, 19:50) |
Tak to ma naozaj teší a prajem vám šťastné a veselé sviatky,nech sa vám koláčiky a všetko vydarí.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
NINA R. (ARABSKY KON) ID 102653 (28.12.2011, 18:44) |
Znova budem robyt na novy rok.Skusala som robyt s cesta pirohy no vravim vam boli uuuuzasne.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína Gajdošová (nervacik) ID 85866, mimibazar.sk/nervacik (16.11.2011, 17:28) |
Joj vyzerajú úžasne receptík odkladám...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
NINA R. (ARABSKY KON) ID 102653 (24.10.2011, 13:34) |
Uspesne odskusane.Recept je na 11111111111111111.Vrelo odporucam,konecne normalne kysnute cesto.DAKUJEME  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (24.10.2011, 14:38) |
Však je perfektné?Už ho robím dlho a ešte sa mi nestalo,aby mi nevykyslo,obyčajné klasické vie občas človeka najedovať.Som rada,že chutilo. )) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
NINA R. (ARABSKY KON) ID 102653 (23.10.2011, 18:14) |
zajtra skusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.10.2011, 20:15) |
veľmi zaujímavé rožky, už aj odkladám recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (15.10.2011, 23:08) |
zaujímavý recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina K. (dardela) ID 180972 (15.10.2011, 8:47) |
No fantázia, sú ako z rozprávky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva B. (evikuk) ID 136451 (14.10.2011, 8:38) |
Vyzerajú fantasticky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |