
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MLETÉ MÄSO |
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Domáca sekaná, jednoduchá, chutná a lacná[ recept č. 54187 zo dňa 25.6.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY kg mletého mäsa mix 50% hovädzie, 50% bravčové, 1 vajce, soľ, 3 strúčiky cesnaku, mleté č. korenie, červená parika sladká aj pálivá, 2 ČL majoránky, pol ČL tymiánu, troška vody / asi 3-3 PL/, 2 PL strúhanky, na šťavu 2 dcl vody, pol kocky bujónu POSTUP PRÍPRAVY Mäso osolíme, okoreníme podľa chuti, kto má rád pikantnejšie, môže dať viac štipľavej papriky, pridáme sušenú majoránku aj tymián.Pridáme vajce a vodu a poriadne premiesime rukami v mise. Potom pridáme strúhanku, znova premiešame a necháme chvíľku postáť. Na doske vytvarujeme mäsovú zmes do tvaru bochníka, vložíme do masťou vymastenej zapekacej nádoby a vložíme do horúcej rúry na cca 10-15 minút, aby sa povrch sekanej zatiahol. Potom podlejeme vodou, v ktorej sme rozpustili bujón a prikryté pečieme 30-40 minút, kým povrch krásne nezhnedne. Ak chceme krásnu kôrku, pred dopečením sekanú odkryjeme. Počas pečenia môžeme polievať sekanú šťavou z výpeku. Podávame so zemiakmi, hranolkami, na zemiakoch na kyslo, alebo len tak studenú s chlebom a kyslou uhorkou. Prajem dobrú chuť! |
![]() | Jana C. (janica251) ID 82644 (2.7.2013, 17:17) |
mňamky ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (2.7.2013, 21:10) |
som rada, že chutilo ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |