končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 23 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Demikát - bryndzová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g bryndze - môže byť aj viac 1 väčšia cibuľa 1/4 masla alebo lyžica sadla...ja uprednostňujem sadlo 4-5 ks väčších zemiakov 1 čaj. lyžička sladkej papriky pažítka POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájame, udusíme na tuku do sklovita. Pridáme červenú papriku, premiešame.Pozor iba chvíľu, aby nám paprika nezhorkla. Potom pridáme rozmrvenú bryndzu, na kocky nakrájané zemiaky a premiešame. Zalejeme horúcou vodou -1- 1,5 l. Varíme, až kým zemiaky nezmäknú. Počas varenia viac krát premiešame.Ochutíme troškou soli a čiernym korením. Keď sú zemiaky mäkké,polievku odstavíme a rozmixujeme. Odporúčam si potom spraviť do polievky halušky alebo mrveničku - cestovinu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 1.11.2018, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka z hlivy ustricovejPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g hlivy ustricovej - môže byť aj jedno balenie z obchodu..podľa chuti 5 stredne veľkých zemiakov - nie menej koreňová zelenina podľa chuti čierne korenie mletá červená paprika 1 cibuľa tuk majoránka soľ rasca POSTUP PRÍPRAVY Na tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájané a umyté klobúčiky hlivy. Zemiaky pokrájame na kocky a zeleninu spolu s rascou a vývarom alebo masoxom dáme k cibuli a hlive. Pridáme vodu.Dáme zvyšné koreniny a varíme, kým nie sú zemiaky a koreňová zelenina mäkké. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 22.5.2012, 18:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Domáci borščPOTREBNÉ PRÍSADY asi 700 g hov.mäsa na guláš alebo ľubovoľná kombinácia hov. a bravč. mäsa, 4-5 mrkiev, 2 petržleny, 1 zeler, 1 cibuľa, masť,3 väčšie zemiaky, zaváraná cvikla, kyslá kapusta asi 1/2 zo 7 dcl fľaše, soľ, 2-3 ks bobk. list, 3-4 ks celé čierne korenie, 3- 4 ks celé nové korenie, paradajkový pretlak, kyslá smotana do dozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Nakrájame si koreňovú zeleninu aj mäso na kocky. Na masti osmažíme na jemnučko nakrájanú cibuľku, pridáme koreňovú zeleninu a neskôr mäso na kocky. Všetko spolu ešte chvíľu opekáme. Zalejeme vodou, pridáme korenie, soľ a varíme, kým nie je mäso uvarené na 3/4. Do hrnca dáme zvyšné suroviny. Na kocky nakrájané zemiaky, celú flaštičku cvikle, polku zo 7 dcl flaše kyslej kapusty , celý pretlak a varíme, kým je mäso, zemiaky aj kapusta mäkké. Na záver si môžeme dať na hotovú polievku kopček kyslej smotany. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Šišky aj pre diabetikovPOTREBNÉ PRÍSADY na 22 kusov potrebujeme: 300 g polohrubej múky / 20 SJ, 200 ml mlieka/ 1 SJ, 10 g droždia, 1 PL cukru / 1 SJ, 1 žĺtok, soľ, olej na vyprážanie plnka: ovocie alebo tvarohová plnka t.j. tvaroh, škorica a sladidlo asi 10-15 kvapiek cukravitu POSTUP PRÍPRAVY Z droždia, vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások.Keď je hotový, vylejeme ho do preosiatej múky, pridáme žĺtok, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Sladidlo, ktoré používamPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CUKRAVIT POSTUP PRÍPRAVY Ahojte. Prikladám nejaké info o Cukravite. Kupujem ho v jednom eshope.Ak budete mať záujem pošlem kontakt. Mám ho odskúšané a môžem ho naozaj odporučiť. Nezvyšuje glykémiu a hlavne nechutí tak odporne kovovo ako iné sladidlá. CUKRAVIT - prírodné nekalorické sladidlo pre diabetikov - Nekalorické sladidlo-sukralóza Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 30.8.2020, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Dia palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml mlieka - 1,5 SJ, 105 g hl.múky - 7 SJ, 1 vajce, štipka soli, trochu oleja, maslo alebo olej na pečenie, plnka: tvaroh, sladidlo napr. Cukravit, škorica POSTUP PRÍPRAVY Určite každý v živote robil klasické palacinky, ale dala som si trošku námahu a prepočítala som palacinky pre diabetikov. Postup: Do mlieka pridáme múku, vajce, štipku soli a asi 2 PL oleja. Všetko poriadne premiešame, aby neboli hrudky a máme prichystané na pečenie. Na palacinkárni rozohrejeme trošku oleja alebo masla a pečieme palacinky. Z tvarohu, sladidla a troška škorice si spravíme plnku do palaciniek. Táto plnka sa nepočíta do sacharidových jednotiek. Upečené palacinky naplníme podľa chuti a môžeme podávať. Z tohto množstva vyšlo 9 palaciniek t.j . 1 palacinka je 1 SJ. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.1.2012, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Zdravý zemiakový šalát nielen pre diabetikovPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 -5 osôb: 520 g v šupke uvarených zemiakov, / 8SJ/, 100 g mrazeného alebo čerstvého hrášku / 1 SJ/, 120 g čerstvej mrkvy / 1 1/2 SJ/ , 1 veľká cibuľa asi 140 -150 g / O SJ/, kyslá smotana 200 ml / 1/2 SJ/ - najlepšie 16 perc. z Lidla, 1 PL horčice, cukravit alebo cukor, 100 g sterilizovanej kápie /O SJ/, asi 4 sterilizované uhorky v sladkokyslom náleve asi 80 g /o SJ/, jablčný ocot, soľ POSTUP PRÍPRAVY Týmto receptom som sa inšpirovala od dussi z mimibazáru. Robila som ho už minulý rok a kedže mi býva ťažko z klasických zemiakovým majonézových šalátov je toto skvelá a zdravá alternatíva a chutí naozaj výborne. Kľudne ho môžu jesť diabetici, ľudia na diétach,deti.. Postup: Dressing: 200 -250 g kyslej smotany zmiešame s 1 PL horčice a asi 10 kvapkami cukravitu od Dr. Egherta alebo iného sladidla. Pre nediabetikov bude stačiť 1 PL cukru. Postup: Pripravíme si dressing a dáme ho nabok. Hrášok uvaríme v pare a dáme ho vychladiť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 9.7.2013, 11:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Bryndzové pirohyPOTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby: CESTO: 285 g polohr.múky / 19 SJ/ , 130 zemiakov uvarených v šupke / 2 SJ/, 1 celé vajce, soľ, voda podľa potreby PLNKA: 125 g bryndze / 0 SJ/, 110 g v šupke varených zemiakov / 1 1/2 SJ/, môže byť aj trochu petržl.vňate ostatné suroviny: slanina, kyslá smotana na dozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín na cesto si pripravíme vláčne cesto. Rozvaľkáme ho a vykrajujeme kolieska. Do stredu každého dáme asi 1/2 čajovej lyžičky bryndzovej plnky. Vytvarujeme pirohy a dáme variť do vriacej a osolenej vody. Počkáme kým vyplávajú. Opečieme si slaninu a hotové pirohy s ňou polejeme. Na vrch dáme kyslú smotanu. Dobrú chuť. Z tohto množstva mi vyšlo asi 48 menších pirohov. Dcérka má jesť 3 SJ na obed a dostala 3 pirohy. Jeden piroh vysiel asi na 0,8 SJ. Obrázok je len ilustračný. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.12.2011, 16:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
MRKVOVO - SYROVÁ POMAZÁNKAPOTREBNÉ PRÍSADY 2-3 mrkvy, 5-6 trojuholníčkov karičky príp. iného trojuholníkového syra, 1/2 bieleho jogurtu, podľa chuti soľ alebo čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu nastrúhame na jemné rezančeky, pridáme syr,1/2 bieleho jogurtu a všetko premiešame. Je to veľmi jednoduchá, rýchla a hlavne zdravá pomazánka pre deti. Soľ a korenie nemusíte dávať,záleží na Vás. Robím ju malej dcérke a nekorením ju. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie stehná so zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY na 2 porcie: 2 kuracie stehná,brokolica, zemiaky,mletá červená paprika, kurkuma, soľ,maslo, mleteé čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Do osolenej vody si dáme uvariť brokolicu nakrájanú na ružičky. Medzitým si nakrájame na kolieska asi 4-5 zemiakov. Na dno zapekacej misy poukladáme plátky masla a na ne navrstvíme zemiaky. Množstvo zemiakov podľa chuti. Budú súčasťou prílohy. Osolíme ich, popaprikujeme. Na zemiaky položíme osolené, okorenené kuracie stehná. Keď bude brokolica uvarená, scedíme ju a obložíme ňou kuracie stehná v zapekacej mise. Vložíme do rúry a pečieme. Treba sledovať, aby sa nezačali zemiaky prichytávať o spodok zapekacej misy. Podlejeme to všetko vodou a necháme všetko spolu upiecť. Na záver odporúčam to dať trošku prigrilovať - pre lepšiu chuť. Netreba už potom žiadnu prílohu. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |