. .. .. .. .. .. .
. .

Demikát - bryndzová polievka - RECEPT 48013

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 26927 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Demikát - bryndzová polievka


[ recept č. 48013 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

250 g bryndze - môže byť aj viac 1 väčšia cibuľa 1/4 masla alebo lyžica sadla...ja uprednostňujem sadlo 4-5 ks väčších zemiakov 1 čaj. lyžička sladkej papriky pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájame, udusíme na tuku do sklovita. Pridáme červenú papriku, premiešame.Pozor iba chvíľu, aby nám paprika nezhorkla. Potom pridáme rozmrvenú bryndzu, na kocky nakrájané zemiaky a premiešame. Zalejeme horúcou vodou -1- 1,5 l. Varíme, až kým zemiaky nezmäknú. Počas varenia viac krát premiešame.Ochutíme troškou soli a čiernym korením. Keď sú zemiaky mäkké,polievku odstavíme a rozmixujeme.
Odporúčam si potom spraviť do polievky halušky alebo mrveničku - cestovinu.
<< Polievka z hlivy ustricovej | Demikát - bryndzová polievka | Kyslá zemiaková polievka s hríbami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lucia B. (buranska) ID 78135 (1.11.2018, 12:29)
skvelá polievka (Y) (Y) (Y) bryndzu som dala až nakoniec a mali sme krutóny k tomu...odporúčam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (31.5.2013, 11:01)
(Y)výborná, práve ju jem...z májovej bryndze..delikateska (Y)
ODPOVEDAŤ
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (23.5.2012, 15:09)
mňam, dala by som si (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (22.5.2012, 15:35)
toto robím, ale tu bryndzu, dávam na konci, aby som ju vôbec nevarila - nech si zachová tie svoje prednosti (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Nadežda K. (nadiatko) ID 26927, mimibazar.sk/nadiatko (23.5.2012, 14:18)
To je pravda. Lepšie chutí bryndzovo, keď sa dáva na konci. (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (26.5.2012, 15:57)
to ani nie preto, ale aby si tá bryndza zachovala tie zdraviu prospešné probiotické baktérie (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (22.5.2012, 15:30)
Keby mi tuto polienku jedli moje (child9) (X) robim ju stale....mnam |:o)
ODPOVEDAŤ
Nadežda K. (nadiatko) ID 26927, mimibazar.sk/nadiatko (24.5.2012, 10:17)
My zasa doma casto robime paradajkovu :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu