. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Martina M. (mmj) ID 19672
.
Oblasť: Liptovský Mikuláš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.8.2007
Naposledy: 7.12.2016 9:17
Aktualizácia: 13.5.2013 10:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 248
RODINNÉ FOTOGRAFIE 147
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 78
NÁVODY 7
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 78 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Ananásovo-zelerový šalát


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 sterilizovaný zeler( v kauflande v sladkokyslom náleve), 1 konzerva ananásu, 1 konzerva kukurice, 20-30 dkg tvrdého syru, 4 natvrdo uvarené vajcia, 20-30 dkg šunky, 1 tatárska omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko nakrájame , premiešame a necháme v chlade odstáť.


Šalátik mám od kolegynky Martušky je mňam

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 15.10.2012, 11:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Karamelová voda na rezance (cestoviny, šúľance)



POTREBNÉ PRÍSADY

Na karamelovú vodu: 100 g cukru, 2 dl teplej vody, 1 vanilkový cukor, štipka škorice, citrónová kôra, rezance (šúľance),

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor upálime na karamel dohneda, zalejeme teplou vodou, pridáme vanilkový cukor, škoricu, postrúhanú citrónovú kôru, a všetko spolu uvaríme. Rezance (cestoviny, šúľance) uvaríme precedíme. Posypeme mletým makom alebo nasekanými orechmi a polejeme karamelovou vodou.


je to rýchly recept a pomerne lacný

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Slaninový koláč so slnečnicovými semienkami



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g polohrubej múky, 50 g celozrnej múky , 50 g slnečnicových semienok , 200 ml mlieka , 30 g droždia, 1 ČL cukru , 1/2 ČL soli , 1 vajce , 50 ml oleja , tuk na vymastenie plechu , 200 g prerastenej slaniny , celú rascu a soľ na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je z časopisu "DOBRÉ JEDLO"

Zo 100 ml vlažného mlieka, 1 PL polohrubej múky, droždia a cukru pripravíme kvások.
Polohrubú múku zmiešame s celozrnou a osolíme. Pridáme olej, vajce rozmiešané vo zvyšnom mlieku a nakysnutý kvások. Vypracujeme cesto, do ktorého nakoniec pridáme slnečnicové semienka a premiesime. Cesto necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.
Nakysnuté cesto preložíme na vymastený plech. Potrieme ho olejom a rukou roztlačíme po celom plechu. Cesto obložíme slaninou pokrájanou na malé kúsky, posypeme rascou a soľou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 25 minút pri teplote 200 °C.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.3.2012, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Javorové slimáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Listové cesto, javorový sirup, orechy , trošku škorice

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto rozvaľkáme, trošku potrieme javorovým sirupom, posypeme nasekanými orechmi a škoricou. Cesto stočíme a nakrájame na 0,5-1 cm kolieska. Kolieska poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme. Pri pečení každé koliesko otočíme. Hotové polejeme javorovým sirupom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom



POTREBNÉ PRÍSADY

600g jelenieho (srnčieho) stehna, 2 PL oleja, kúsok zeleru, petržlenu a mrkvy, korenie na divinu, 3 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká borievok, 1 bobkový list, 1 dl červeného vína, brusnice, soľ, ½ kocky bujónu

POSTUP PRÍPRAVY

Stehno opláchneme, očistíme od blán, pokoreníme korením na divinu, posolíme. Na tuku opražíme mäso z každej strany a potom ho dáme do tlakového hrnca. Pridáme koreňovu zeleninou, koreniny, bobkový list, bujón, víno a podlejeme asi 2,5 dcl vody a dusíme 30-35 min. Mäkké mäso vyberieme dáme do pekáča. Šťavu aj so zeleninou rozmixujeme pridáme brusnice, povaríme . Šťavu nalejeme na mäso a dáme ho zapiecť. Podávame so zemiakovými knedličkami alebo knedľou, prípadne zemiakmi.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 21.12.2014, 19:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládové chrumkavé koláčiky od Nigelly Lawson



POTREBNÉ PRÍSADY

4 čokoládové tyčinky Mars alebo Milky way 1 malé maslo 2,5 pohára chrumkavých cornflakes malé košíčky

POSTUP PRÍPRAVY

Zlomíme tyčinky na kúsky a hodíme ich do hrnca, pridáme maslo a pomaly roztopíme na malom ohni, stále miešame. Keď je všetko roztopené( najdlhšie sa roztápa nugátová vrstva), pridáme cornflakes a zamiešame s čokoládou pokiaľ cornflakes nie sú pekne obalené v čokoláde. Lyžičkou naplníme košíčky a dáme do chladničky najmenej na jednu hodinu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 30.8.2014, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zavárané orechy – spôsob uskladnenia vylúpaných orechov



POTREBNÉ PRÍSADY

vylúpané, vyschnuté vlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Orechy dáme do čistých suchých fliaš. Zavíčkujeme a sterilizujeme v pare 20 min. Vyberieme a prevrátime aby riadne chytilo víčko. Takto orechy nezostarnú, nezhorknú nezožltnú a vydržia celú zimu. Takto isto sa dajú zavariť aj sušené huby

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 2.1.2021, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Husacia pečeň po dolniacky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g husacej ( kačacej iná nie je vhodná ) pečene, husacia masť, 1 cibuľka, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Umytú pečeň vcelku opečieme na husacej masti zo všetkých strán. pozor je to za chvíľočku hotové. Keď je hotová, okoreníme ju a osolíme. Podávame s lokšami, alebo s chlebom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (14) posledné: 17.1.2013, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Šalát z červenej kapusty



POTREBNÉ PRÍSADY

½ hlávky červenej kapusty ( alebo fľašku zaváranej, vtedy nepridávame ocot), 1 červenú, zelenú a žltú papriku, 1 cibuľka, 250 g údeného vareného mäsa, zálievka: 150 g majonézy, 150 g kyslej smotany, 1/8 l octu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté korenie, 1 čl drvenej rasce

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu nadrobno nastrúhame a krátko blanšírujeme v osolenej vode, vyberieme a necháme dobre odkvapkať a dáme do misy. Papriky očistíme a nakrájame na tenké pásiky, cibuľku nadrobno nakrájame a údené varené tiež na pásiky. Všetko pridáme ku kapuste a premiešame. V inej miske pripravíme zálievku zo všetkých surovín cesnak roztlačíme. Nakoniec nalejeme na šalát dobre premiešame.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.12.2011, 23:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Jabkovo-bazový džem z báječnej ženy



POTREBNÉ PRÍSADY

600g zrelých plodov bazy čiernej , 400g jabĺk, 500g kryštálového cukru, 1čl škorice, 2-3 klinčeky , 1 balíček Gelfixu

POSTUP PRÍPRAVY

Strapce so zrelými bobuľami dôkladne umyjeme a oberieme. Pomôžeme si vidličkou. Bobule varíme vo väčšom hrnci 20 min, potom pridáme očistené na kocky nakrájané jablká, cukor klinčeky a škoricu. Varíme kým sa jablká nerozvaria a hmota nezhustne pridáme gelfix. Plníme do teplých pohárov. Dobre uzatvoríme necháme 3-4 hodiny otočené hore dnom, prípadne sterilizujeme 20 min pri 85 °C.
Môžeme variť aj z čistých bobúľ bazy



Pozor surové sú bobule sú pre deti jedovaté. Účinky jedu sa strácajú pri teplote nad 80 °C potom môžu ich papať aj drobci. Sú výborné na vypotenie a sú vynikajúce pri zápche.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 9.7.2013, 17:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 78 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu