končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 78 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Ananásovo-zelerový šalátPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 sterilizovaný zeler( v kauflande v sladkokyslom náleve), 1 konzerva ananásu, 1 konzerva kukurice, 20-30 dkg tvrdého syru, 4 natvrdo uvarené vajcia, 20-30 dkg šunky, 1 tatárska omáčka POSTUP PRÍPRAVY Všetko nakrájame , premiešame a necháme v chlade odstáť. Šalátik mám od kolegynky Martušky je mňam OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 15.10.2012, 11:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Karamelová voda na rezance (cestoviny, šúľance)POTREBNÉ PRÍSADY Na karamelovú vodu: 100 g cukru, 2 dl teplej vody, 1 vanilkový cukor, štipka škorice, citrónová kôra, rezance (šúľance), POSTUP PRÍPRAVY Cukor upálime na karamel dohneda, zalejeme teplou vodou, pridáme vanilkový cukor, škoricu, postrúhanú citrónovú kôru, a všetko spolu uvaríme. Rezance (cestoviny, šúľance) uvaríme precedíme. Posypeme mletým makom alebo nasekanými orechmi a polejeme karamelovou vodou. je to rýchly recept a pomerne lacný OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Slaninový koláč so slnečnicovými semienkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g polohrubej múky, 50 g celozrnej múky , 50 g slnečnicových semienok , 200 ml mlieka , 30 g droždia, 1 ČL cukru , 1/2 ČL soli , 1 vajce , 50 ml oleja , tuk na vymastenie plechu , 200 g prerastenej slaniny , celú rascu a soľ na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Recept je z časopisu "DOBRÉ JEDLO" Zo 100 ml vlažného mlieka, 1 PL polohrubej múky, droždia a cukru pripravíme kvások. Polohrubú múku zmiešame s celozrnou a osolíme. Pridáme olej, vajce rozmiešané vo zvyšnom mlieku a nakysnutý kvások. Vypracujeme cesto, do ktorého nakoniec pridáme slnečnicové semienka a premiesime. Cesto necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť. Nakysnuté cesto preložíme na vymastený plech. Potrieme ho olejom a rukou roztlačíme po celom plechu. Cesto obložíme slaninou pokrájanou na malé kúsky, posypeme rascou a soľou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 25 minút pri teplote 200 °C. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 1.3.2012, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Javorové slimáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Listové cesto, javorový sirup, orechy , trošku škorice POSTUP PRÍPRAVY Cesto rozvaľkáme, trošku potrieme javorovým sirupom, posypeme nasekanými orechmi a škoricou. Cesto stočíme a nakrájame na 0,5-1 cm kolieska. Kolieska poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme. Pri pečení každé koliesko otočíme. Hotové polejeme javorovým sirupom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínomPOTREBNÉ PRÍSADY 600g jelenieho (srnčieho) stehna, 2 PL oleja, kúsok zeleru, petržlenu a mrkvy, korenie na divinu, 3 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká borievok, 1 bobkový list, 1 dl červeného vína, brusnice, soľ, ½ kocky bujónu POSTUP PRÍPRAVY Stehno opláchneme, očistíme od blán, pokoreníme korením na divinu, posolíme. Na tuku opražíme mäso z každej strany a potom ho dáme do tlakového hrnca. Pridáme koreňovu zeleninou, koreniny, bobkový list, bujón, víno a podlejeme asi 2,5 dcl vody a dusíme 30-35 min. Mäkké mäso vyberieme dáme do pekáča. Šťavu aj so zeleninou rozmixujeme pridáme brusnice, povaríme . Šťavu nalejeme na mäso a dáme ho zapiecť. Podávame so zemiakovými knedličkami alebo knedľou, prípadne zemiakmi. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 21.12.2014, 19:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládové chrumkavé koláčiky od Nigelly LawsonPOTREBNÉ PRÍSADY 4 čokoládové tyčinky Mars alebo Milky way 1 malé maslo 2,5 pohára chrumkavých cornflakes malé košíčky POSTUP PRÍPRAVY Zlomíme tyčinky na kúsky a hodíme ich do hrnca, pridáme maslo a pomaly roztopíme na malom ohni, stále miešame. Keď je všetko roztopené( najdlhšie sa roztápa nugátová vrstva), pridáme cornflakes a zamiešame s čokoládou pokiaľ cornflakes nie sú pekne obalené v čokoláde. Lyžičkou naplníme košíčky a dáme do chladničky najmenej na jednu hodinu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 30.8.2014, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zavárané orechy – spôsob uskladnenia vylúpaných orechovPOTREBNÉ PRÍSADY vylúpané, vyschnuté vlašské orechy POSTUP PRÍPRAVY Orechy dáme do čistých suchých fliaš. Zavíčkujeme a sterilizujeme v pare 20 min. Vyberieme a prevrátime aby riadne chytilo víčko. Takto orechy nezostarnú, nezhorknú nezožltnú a vydržia celú zimu. Takto isto sa dajú zavariť aj sušené huby OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 2.1.2021, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Husacia pečeň po dolniackyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g husacej ( kačacej iná nie je vhodná ) pečene, husacia masť, 1 cibuľka, mleté čierne korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Umytú pečeň vcelku opečieme na husacej masti zo všetkých strán. pozor je to za chvíľočku hotové. Keď je hotová, okoreníme ju a osolíme. Podávame s lokšami, alebo s chlebom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (14) posledné: 17.1.2013, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Šalát z červenej kapustyPOTREBNÉ PRÍSADY ½ hlávky červenej kapusty ( alebo fľašku zaváranej, vtedy nepridávame ocot), 1 červenú, zelenú a žltú papriku, 1 cibuľka, 250 g údeného vareného mäsa, zálievka: 150 g majonézy, 150 g kyslej smotany, 1/8 l octu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté korenie, 1 čl drvenej rasce POSTUP PRÍPRAVY Kapustu nadrobno nastrúhame a krátko blanšírujeme v osolenej vode, vyberieme a necháme dobre odkvapkať a dáme do misy. Papriky očistíme a nakrájame na tenké pásiky, cibuľku nadrobno nakrájame a údené varené tiež na pásiky. Všetko pridáme ku kapuste a premiešame. V inej miske pripravíme zálievku zo všetkých surovín cesnak roztlačíme. Nakoniec nalejeme na šalát dobre premiešame. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 10.12.2011, 23:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jabkovo-bazový džem z báječnej ženyPOTREBNÉ PRÍSADY 600g zrelých plodov bazy čiernej , 400g jabĺk, 500g kryštálového cukru, 1čl škorice, 2-3 klinčeky , 1 balíček Gelfixu POSTUP PRÍPRAVY Strapce so zrelými bobuľami dôkladne umyjeme a oberieme. Pomôžeme si vidličkou. Bobule varíme vo väčšom hrnci 20 min, potom pridáme očistené na kocky nakrájané jablká, cukor klinčeky a škoricu. Varíme kým sa jablká nerozvaria a hmota nezhustne pridáme gelfix. Plníme do teplých pohárov. Dobre uzatvoríme necháme 3-4 hodiny otočené hore dnom, prípadne sterilizujeme 20 min pri 85 °C. Môžeme variť aj z čistých bobúľ bazy Pozor surové sú bobule sú pre deti jedovaté. Účinky jedu sa strácajú pri teplote nad 80 °C potom môžu ich papať aj drobci. Sú výborné na vypotenie a sú vynikajúce pri zápche. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 9.7.2013, 17:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 78 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |