. .. .. .. .. .. .
. .

Jabkovo-bazový džem z báječnej ženy - RECEPT 7926

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 19672 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Jabkovo-bazový džem z báječnej ženy


[ recept č. 7926 zo dňa  ]


Jabkovo-bazový džem  z báječnej ženy


POTREBNÉ PRÍSADY

600g zrelých plodov bazy čiernej , 400g jabĺk, 500g kryštálového cukru, 1čl škorice, 2-3 klinčeky , 1 balíček Gelfixu

POSTUP PRÍPRAVY

Strapce so zrelými bobuľami dôkladne umyjeme a oberieme. Pomôžeme si vidličkou. Bobule varíme vo väčšom hrnci 20 min, potom pridáme očistené na kocky nakrájané jablká, cukor klinčeky a škoricu. Varíme kým sa jablká nerozvaria a hmota nezhustne pridáme gelfix. Plníme do teplých pohárov. Dobre uzatvoríme necháme 3-4 hodiny otočené hore dnom, prípadne sterilizujeme 20 min pri 85 °C.
Môžeme variť aj z čistých bobúľ bazy



Pozor surové sú bobule sú pre deti jedovaté. Účinky jedu sa strácajú pri teplote nad 80 °C potom môžu ich papať aj drobci. Sú výborné na vypotenie a sú vynikajúce pri zápche.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

umytá čierna baza
pomocou vidličky oberieme
dáme variť do hrnca ja som varila 20 min
nakrájame jablka na kocky
pridáme jabĺčka
škoricu a klinčeky
cukor
hotový je keď sú jabĺčka mäkké
naplníme do fliaš zavrieme a prevrátime hore dnom


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Labužnícke kurča | Jabkovo-bazový džem z báječnej ženy | Šalát z červenej kapusty >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
NINA R. (ARABSKY KON) ID 102653 (9.7.2013, 17:13)
Waw,uz aj idem hladat bazu na okoli (mamca) (mamca) (mamca) (mamca)
ODPOVEDAŤ
zuzana b. (Langley) ID 128110 (3.8.2011, 12:26)
presne totok som hladala, dakujem moc (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (19.8.2010, 18:02)
woow, toto je ale super napad, uz to mam odlozene, tetnto rok sa nam neurodilo moc jahod, ceresne neboli vobec, a bazu mame vsade ako burinu, tak predsa bude dzemu na zimu (H) (H) (H) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (20.8.2010, 20:39)
a je aj zdravý :-)
ODPOVEDAŤ
Aneta M. (tupinka) ID 99609 (2.7.2010, 14:01)
Prosim Vas a aky Gelfix? Je ich viac druhov.Ten 1:1 alebo 2:1 alebo 3:1.Dakujem Aneta :-)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (2.7.2010, 14:42)
2:1 je to na kilo ovocia pol kila cukru
ODPOVEDAŤ
Aneta M. (tupinka) ID 99609 (19.8.2010, 15:45)
dakujem velmi pekne,vyskusam.papa
ODPOVEDAŤ
Helena J. (cuckaf) ID 63725 (11.8.2009, 17:08)
Na záhrade máme bázu a už teraz hľadám recepty. Len by ma zaujímalo, či môžem tento džem robiť aj v domácej pekárni. *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (11.8.2009, 18:59)
no to neviem ja som ho robila normálne v hrnci, ale po mojich skúsenostiach s pekárničkou možeš skúsiť, len ja by som jablká pridala neskôr aby sa nerovarili. (L)
ODPOVEDAŤ
Helena J. (cuckaf) ID 63725 (upravené 18.8.2009, 23:49)
Musím *-), lebo máme na záhrade dva velikánske stromy. Asi budem aj zavárať a vôbec netuším ako. Dakujem (L) (L) (L) .
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.10.2008, 8:09)
vyzerá senzačne a bazu mám rada, voľakedy mi ju mamka dávala na "krvinky" (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu