. .. .. .. .. .. .
. .

Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom - RECEPT 10186

Martina M. (mmj) ID 19672
.
Oblasť: Liptovský Mikuláš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.8.2007
Naposledy: 7.12.2016 9:17
Aktualizácia: 13.5.2013 10:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 248
RODINNÉ FOTOGRAFIE 147
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 78
NÁVODY 7

ZVERINA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)


Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom


[ recept č. 10186 zo dňa  ]


Jelenie stehno  s brusnicami a červeným vínom


POTREBNÉ PRÍSADY

600g jelenieho (srnčieho) stehna, 2 PL oleja, kúsok zeleru, petržlenu a mrkvy, korenie na divinu, 3 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká borievok, 1 bobkový list, 1 dl červeného vína, brusnice, soľ, ½ kocky bujónu

POSTUP PRÍPRAVY

Stehno opláchneme, očistíme od blán, pokoreníme korením na divinu, posolíme. Na tuku opražíme mäso z každej strany a potom ho dáme do tlakového hrnca. Pridáme koreňovu zeleninou, koreniny, bobkový list, bujón, víno a podlejeme asi 2,5 dcl vody a dusíme 30-35 min. Mäkké mäso vyberieme dáme do pekáča. Šťavu aj so zeleninou rozmixujeme pridáme brusnice, povaríme . Šťavu nalejeme na mäso a dáme ho zapiecť. Podávame so zemiakovými knedličkami alebo knedľou, prípadne zemiakmi.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


mäso okoreníme korením na divinu


opečieme na rozpálenom oleji


dáme do tlakového hrnca pridáme zeleninu, koreniny, bobkový list


podlejeme vodou, pridáme víno, bujón a dáme dusiť


potom mäso vyberieme šťavu so zeleninou rozmixujeme


pridáme asi 2 čl brusníc a povaríme


dáme mäso do pekáča a zelejeme omáčkou a dáme do rúry zapiecť


po upečení môžeme do omáčky ešte zamiešať 1 čl masla bude mať lahodnejšiu chuť


unaríme zemiakové knedle ja robievam ako v nemecku vo vnútri s kockami toustu


podávame so zemiakovými knedličkami, kroketami a brusnicami



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Čokoládové chrumkavé koláčiky od Nigelly Lawson | Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom | Javorové slimáčiky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
JANA T. (RIT) ID 862 (21.12.2014, 19:35)
dnes som robila, skúšam stále niečo nové, keďže otec je poľovník, máme veľa diviny, bolo fakt vynikajúce, ďakujeme za tip.......
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Andela) ID 7275, mimibazar.sk/andela (4.11.2014, 15:37)
Výborné, ja som pridala ešte trochu smotany a nič som tým nepokazila, máme doma poľovníkov, takže budeme robiť častejšie, určite odporúčam vyskúšať
ODPOVEDAŤ
Eva B. (Eva B.) ID 7484, mimibazar.sk/evinaaa (2.1.2013, 14:42)
robila som receptík je fantasticky, len toho dusenia 30-35 min. sa mi zdalo malo, robila som dlhšie hodku ale aj tak to bolo málo asi zaleží od konkretneho maska..ale omáčka mnamy všetci sa oblizovali ja som podavala s kroketami a knedlou kupovanou
ODPOVEDAŤ
Eva B. (Eva B.) ID 7484, mimibazar.sk/evinaaa (31.12.2012, 15:36)
ako dlho to zapekate?
ODPOVEDAŤ
michaela č. (miníček) ID 64010 (20.11.2011, 22:49)
Dnes sme mali na obed-výýýýýborné,odporúčam vyskúšať.Knedlu sme ale mali klasickú,no nabudúce skúsim aj tieto zemiakové. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Angelika V. (Angelika V) ID 54283, mimibazar.sk/angelikav (10.9.2011, 16:29)
:-D
ODPOVEDAŤ
Jozo V. (jogy) ID 63727 (6.4.2011, 10:36)
úúúúžasný receptík (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic),všetkým veeeeľmi chutilo (Y) (Y) (Y) (Y),moje dieťatko by to jedlo od rána do večera ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) (K) S (K) U (K) P (K) E (K) R a (F) (F) (F) (F)Ď (F) A (F) K (F) U (F) J (F) E (F) M (F) (F) (F) (F) za receptík (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miroslava F. (mackopf) ID 5745 (22.1.2011, 15:44)
dnes som to urobila... bolo to vynikajuce... mnam (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (27.1.2011, 19:04)
som rada e chutilo (L)
ODPOVEDAŤ
Stanislava C. (stanusa) ID 17082, mimibazar.sk/stanusa (21.5.2010, 11:06)
Maťka a ako robíš tie zemiakové knedle???? Daj prosím nejaký návod. Dík Inak my divinu môžme asi na všetky spôsoby, ked je fajnovo pripravená tak je to skutočná delikatesa. (flower) (hello) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana N. (sheina1) ID 71534 (10.1.2010, 11:25)
(Y) (Y) (Y) ja to robim presne takisto, len dam viac vinka(aj tak to vyprcha a zostane lahodna chut) a do rozmixovanej zeleniny dam ovela viac brusnic, asi pol sklicka a tiez slahackovu smotanu a uz nezapekam. vznikne z toho taka jemne ruzova omacka so zaujimavou chutou. masko vlozim do omacky, tak na hodinku-dve, nech sa chute a vone zmiesaju. chuti to fakt delikatesne, robila som to naposledy na silvestra ako sviatocnu veceru a malo to uspech. dnes varim na obed znova. (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Dagmar N. (Daja99) ID 44938 (1.11.2009, 14:43)
Prave sme dojedli (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-)..toto jedlo je excelentné, super, výborné (clamp) (clamp) (Y) (D) (D) (D) (sampus) (sampus) (sampus) (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Dagmar N. (Daja99) ID 44938 (1.11.2009, 13:26)
Prave sa mi tento receptik dusi v tlakovom hrnci...dam vediet, ako to chuti ;-) ;-) :-$ :-) :-) :-) (hello) (smich) (hello) (smich)
ODPOVEDAŤ
Katka P. (Kajatka) ID 71419 (21.1.2009, 18:07)
Ahoj Maťka, tak teda gratulujem, vyzerá to super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)už aj si to tlačím a Juro st. sa bude určite oblizovať (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) kedy ideš vydať nejakú kuchársku knižku? majte sa krásne, pa (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu