. .. .. .. .. .. .
. .

Husacia pečeň po dolniacky - RECEPT 7928

Martina M. (mmj) ID 19672
.
Oblasť: Liptovský Mikuláš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.8.2007
Naposledy: 7.12.2016 9:17
Aktualizácia: 13.5.2013 10:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 248
RODINNÉ FOTOGRAFIE 147
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 78
NÁVODY 7

KURACIE MÄSO A HYDINA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Husacia pečeň po dolniacky


[ recept č. 7928 zo dňa  ]


Husacia pečeň po dolniacky


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g husacej ( kačacej iná nie je vhodná ) pečene, husacia masť, 1 cibuľka, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Umytú pečeň vcelku opečieme na husacej masti zo všetkých strán. pozor je to za chvíľočku hotové. Keď je hotová, okoreníme ju a osolíme. Podávame s lokšami, alebo s chlebom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


husacie chrbty vypečieme aby sme získali krásnu voňavú masť pridáme cibuľku (nemusíme len môžeme pridať rovno husaciu masť)


masť z hrnci zohrejeme na vysokú teplotu (čas je 16:29 pre info ako rýchlo sa to urobí len je dôležitá tá vysoká teplota masti ináč by bola pečeň tvrdá) vložíme umyté osušené pečene v celku ( ja som použila kačaciu pečeň)


poobraciame zo všetkých strán čas 16:31


hotová čas: 16:33 skúška vyberieme 1 pečeň a pichneme do nej keď nevyteká krv je hotová


Hotovo. Je veľmi jemná. Podáva sa zaliate masťou a jeme s lokšami, alebo chlebom. Ak to nezjeme hneď sa dá skladovať zaliata v masti. Je to výborné aj studené. Inú pečeň ako husaciu a kačaciu neodporúčam.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Šalát z červenej kapusty | Husacia pečeň po dolniacky | Zavárané orechy – spôsob uskladnenia vylúpaných orechov >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Petra K. (Petra1570) ID 249238 (17.1.2013, 16:24)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea L. (rea) ID 2835, mimibazar.sk/rea (17.3.2010, 20:01)
(pl)pecienky kupene, lokse v mrazaku, zajtra bude supis obedik, dufa, ze sa vydari :-p
ODPOVEDAŤ
Jana M. (happy23) ID 49256 (17.11.2009, 11:56)
(Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (13.7.2009, 23:20)
Môžem sa spýtať? :-$ Tu sa jedná o pečeň z vykŕmenej husi či kačice alebo o takú bežnú? :-$
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (14.7.2009, 6:50)
Ahoj o taku obyčajnú :-)
ODPOVEDAŤ
marcela v. (ovcisko) ID 81446 (13.7.2009, 22:02)
Hmmmm.... urobila som si zajtra na obed do prace... som zvedava :P
ODPOVEDAŤ
Dáša H. (Bellinda) ID 81730 (11.2.2009, 20:06)
Tak toto milujem (zajic),robievala to moja starká,musím jej pripomenúť,aby to zase urobila.
Mňa odrádza surová pečeň,teda pohlad na ňu a spracovanie 8-|,ale keď je hotová(ak niekto oný urobí [A]),tak som |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Ivanka P. (Lucyferia) ID 81449 (9.2.2009, 20:15)
Podla tohto receptu som dost znicila bielu husaciu pecen za 700 Sk. Pecen sa nesmie piect takto bleskovo (4-5 minut), inac sa zvonku velmi specie a vnutri neni hotova. Spravny postup je, mast ma byt horuca asi tak, ako ked vyprazate rezne - cize bezne pomale vyprazanie (vobec nie taka vysoka teplota masti ako sa tu spomina). Pecen sa potom pecie a otaca asi 15-20 minutiek - treba kostovat pre istotu. Vyberieme z masti. A potom ked ju ponorite do husacieho slaneho vypeku s mastou a nechate nasiaknut chutami je to absolutne bozske. Pecen je stale velmi jemna a makka a rovnomerne vyprazena.
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (9.2.2009, 21:09)
Moja starká ju takto pripravovala roky a bola vždy výborná. Túto som pripravovala s mojou susedou, ktorá tiež pochádza z dolniakov, tým istým spôsobom. Neviem čo si mala za pečeň ja ju kupujem 500 g balenie za nieakých 89 Sk,-v tescu. Práve moja starká ma vždy upozorňovala že čím dlhšie sa pečie tým je tvrdšia a rozsýpa sa.
ODPOVEDAŤ
Ivanka P. (Lucyferia) ID 81449 (20.2.2009, 19:08)
Martinka, ako pisem, mne za tie 4 minuty stihla biela draha pecen zvonku zhoriet, zatial co vnutri nebola vobec urobena. Biela husacia pecen stoji okolo 800 -900 Sk. Ta lacna co kupujes v Tescu je asi tmava husacia pecen (co vyzera ako kuracia farbou). Schvalne som isla do restiky "u Zlatej Husi v Slovenskom Grobe" aby som si tuto specialitu dala a "vyspehovala". To co tam robia ako delikatesu je cerstva !!!biela!!! husacia pecen a je nalozena v masti a vypeku a je extremne jemnucka. Kusok tejto delikatesy stoji 800Sk, takze pochybujem, ze tato delikatesa o ktorej je rec, je lacna husacia pecen z Tesca, ktora sa zazracne zmeni na jemnu delikatesu.

Je pravda ze pecen cim dlhsie robime, tym je tvrdsia, ale zasa na druhej strane ju nesmieme spravit rychlo na brutalne vriacej masti ako sa to v recepte pise, ze zvonku zhori a vnutri neni hotova.

Ja len hovorim ze treba BIELU pecen prazit na normalne rozpalenej masti tak, ako ked robime rezne. A nie 4 minuty, ale trochu viac, ale treba kazdu chvilu skusat aby sme to s tym prazenim neprehnali.

Papa
ODPOVEDAŤ
Katarína O. (KatherineSK) ID 1403, mimibazar.sk/katherinesk (15.10.2008, 10:07)
Aj ja chcééém !!!
Milujem toto jedlo a som rada, že ho sem niekto dal, lebo mne sa nikdy nepodarí urobiť pečienku ako ju robila moja starká. :'(
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (15.10.2008, 10:17)
Neboj netreba sa toho báť, ale treba skúšať aby aj naše vnúčatá mohli o nás takto pekne písať. Ani ja sa na starkú nechytám. (L)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (15.10.2008, 9:25)
Martinka ježkove oči :-o :-o :-o to nesmieš takéto no proste nie hneď mi vyskočili sliny až po členky :-p :-p :-p :-p (zajic) (zajic) a teraz mám aj monitor uslintaný ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) toto robievala moja babka wau (Y) hmm ale toto si musím zohnať pečienky toto neprežijem a samozrejme,že husacie alebo kačacie to fakt z kuracích to nie je dobré dovolím si potvrdiť :-@ ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) (F) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (15.10.2008, 10:18)
(L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu