. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OMÁČKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 152 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >>

OMÁČKY

*♥*Omáčka chrenová (s údeným) alebo kôprová (s hovädzím)*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 6 PL oleja, 5 PL hladkej múky, 3/4 litra mlieka, 1 dl šľahačkovej smotany, ocot, cukor, soľ, chren alebo kôpor, voda na zredenie podľa potreby (alebo mlieko)

POSTUP PRÍPRAVY

Základ pre obidve omáčky robím rovnaký, rozdiel je iba v záverečnom finiši, kde kôprovku dochutíme čím? :))) Áno, správne kôprom. A chrenovku dochutíme chrenom... buď hotovým sterilizovaným alebo postrúhaným čerstvým... takáto býva najlepšia, ale večne nemá kto chren strúhať :-)

Do rozohriateho oleja dáme múku a urobíme zápražku bledohnedej farby. Robíme ju pomaly, aby nám neprihorela. Odstavíme a necháme chvíľu schladnúť (nie je to nutné, ale takto určite nezhrčavie). Studené mlieko vlejeme do zápražky a poriadne rozmiešame. Dáme znova na sporák a omáčku často miešame. Postupne, keď začína hustnúť, miešame stále a pridáme i smotanu. Osolíme a necháme ju trocha povrieť.
Odstavíme a dochutíme. Ak chceme chrenovú omáčku, pridáme postrúhaný chren a dochutíme octom a cukrom. Už nevaríme.
Ak chceme kôprovú omáčku, po odstavení do nej pridáme nasekaný čerstvý alebo mrazený kôpor, pridáme ocot a štipku cukru. Ale to už podľa chuti.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 30.1.2021, 15:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

*♥*Baklažánovo-šampiňónová omáčka*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredná cibuľa, 1 malý baklažán, 150 g šampiňónov, 2 - 3 strúčiky cesnaku, 50 g oravskej slaniny, 1/3 čL drvenej rasce, 1/2 čL mčk, 1/2 čL soli, 1/2 hovädz.bujónkocky, 1 PL octu, 1/3 čL prášk.cukru, petržlenová vňať, 2 PL oleja, 2 PL kyslej smotany, 2 PL šľahačkovej smotany, 1 hrnček mlieka, 3 čL hladkej múky **************************************************************************************************************Nemyslela som, že dnes budem niečo fotiť, lebo som išla variť iba obyčajnú šampiňónovú omáčku, ktorú mám už dávno v receptoch. Ale akosi som začala improvizovať a vznikla mi veľmi zaujímavá, pikantná omáčka. A pritom to nie je "ktoviečo" zložité. Ale poviem len, že môj muž aj tanier vylízal :-D

POSTUP PRÍPRAVY

Baklažán ošúpeme, pokrájame na kolieska, osolíme a necháme vypotiť cca 20 min. Potom ich osušíme servítkou a pokrájame na klátiky 1 x 2 cm, alebo ako chcete, z toho sa nestrieľa. Slaninu pokrájame nadrobno, hodíme ju do panvice s 2 PL oleja, opečieme ju a prihodíme pokrájanú cibuľu. Restujeme chvíľu a potom pridáme pokrájané šampiňóny spolu s baklažánom. Pridáme soľ, rascu, mčk, zase trocha porestujeme a podlejeme asi 1dl vody. Pridáme ešte pol kocky bujónu, prikryjeme a necháme asi 10 min. dusiť. Občas zamiešame. Pripravíme si zátrepku zo smotán, mlieka a múky, vyšľaháme ju, aby sme nemali hrudky a vlejeme do vriacej zeleniny. Povaríme pár minút a odstavíme. Do hotovej pridáme ocot, cukor, vňať a prelisovaný cesnak. Podávame najlepšie s cestovinou, ale dala sa použiť aj knedľa. Mne totiž zostala od včera.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 18.5.2012, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Kôprová omáčka s hovädzím mäskom a zemiačikmi



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 0,5 dl oleja, 2 PL hladká múka /kopcovitejšie/, cca 1 l mlieka, 200 g kyslá smotana, 2 ML sušený kôpor, 3 ML kryštálový cukor, 1/2 ML soli

POSTUP PRÍPRAVY

Viem, že tento receptík je pre maminky isto obyčajná klasika, ale ja na nu nikdy nedám dopustiť, a možno niekomu pomože pri varení . My ju máme najradšej s hovädzím maskom, proste neuveriteľne chutnučké jedlo.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 20.1.2020, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

sviečková na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

recept tu určite už niekde je, ale pridám aj svoj:-))))

POSTUP PRÍPRAVY

Hovädzie mäso trochu orestujeme na oleji, aby sa zatiahlo, pridáme pokrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler, bobkový list, pár zrniek čierneho korenia, soľ a udusíme domäkka (ja tradične v tlakovom hrnci). Mäkké mäso vyberieme a odložíme (nejzeme:-))))..., vyberieme aj bobkový list a ostatné suroviny riadne pomixujeme, prilejeme smotanu na varenie a trochu mlieka a ak treba tak omáčku trochu zahusíme múkou (ale veľakrát ani nie je treba, lebo tá zeleninová zmes je dosť hustá, záleží na tom ako veľmi ju zriedite). Ochutíme citrónovou šťavou, prípadne ešte dosolíme.
Príloha je mäsko a kendľa. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 82 návštěvníkov)

Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 1.1.2019, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

"Sexi" údené mäso v chrenovej omáčke podla Šárky s Valentínskou dekoráciou



POTREBNÉ PRÍSADY

obľúbené údené mäso - kuracie stehná, bravčové stehno, krkovička, rolka, koleno..., 1 cibuľa, 1smotana na šľahanie, 1 smotana na varenie, cca 1 pohár chrenu (ja pouzivam kupovany zavarany), lyžica horčice, soľ, vegeta, mlete biele korenie. Ako prílohu sme mali ryžu.

POSTUP PRÍPRAVY

Na tento receptik som narazila na jednej super stranke, ktoru Vam tymto davam do pozornosti:\r\nhttp://dolcevita.blog.cz/0803/uzene-s-krenem-jako-dukaz-lasky\r\nVerím, že sa autorka nenahnevá. :-) Na stránke je vtipný postup vďaka ktorému pochopíte, prečo "sexi"...\r\n\r\nReceptík je dokonalý v tom, že jeho príprava je až smiešne jednoduchá a výsledný efekt je trúfam si napísať DOKONALÝ! Ak má Vaša polovička rada údené mäsko a chren tak budete hviezdou kuchyne, sám od seba umyje riad a bude Vás nosiť na rukách... atď.! Nepreháňam...\r\nKeď tak kukám na svoje recepty vyzerá to, že nič iné ako údené nejeme... UPS! Ubezpečujem všetkých zdravo sa stravujúcich, že to tak skutočne len vyzerá! :-))\r\nTento receptík som sem musela pridať, pretože po ročnom snažení a rôznych kulinárskych špecialitách mi po navarení tejto oddchovky bolo povedané, že je to to najlepšie čo som doteraz uvarila. A keďže je dnes Valentína, ktorého síce nijako špeciálne neoslavujeme, rozhodla som sa z čistej lásky potešiť svojho polovičiaka aspoň obľúbeným jedlom...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Andrea B. (Godzillka) ID 34483 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 26.11.2012, 9:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

***Jemnúčka tekvica s koprom na kyslo s perkeltom***



POTREBNÉ PRÍSADY

Pozerala som uz v receptoch rozne navody na pripravu tekvice , tak dufam , ze sa nenahnnevata ,ak pridam ako ju robime me.Mozem povedat, ze sa nerozvari a je uplne jemnucka.Tekvica je velmi zdravá zelenina, ktora sa vlastne z 90% sklada z vody a neobsahuje takmer ziadne tuky. Namiesto tekvice sa moze pouzit aj baklazan,alebo nieco ine.

POSTUP PRÍPRAVY

***tekvicu /podla toho kto ma kolko rad/ja som dala 2,***1 sladká smotana***
***mlieko ******sol******cele cierne korenie******bob .list cca 3 ks******1 cela cibulka****** muka******ocot***
cukor***amozrejme hlavný bod kopor***


ideme na to:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

ERIKA P. (erzula26) ID 88881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 24.7.2011, 16:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

CHRENOVÁ OMÁČKA SO SYROM, alebo obed za 10 minút :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

chren vo fľaške, tvrdý syr neúdený asi 50g, smotana na varenie 250 ml, mlieko 1/2 l, soľ, olivový olej, solamyl na zahustenie 1 pol.lyžica zarovnaná, 3 dcl vody ************* knedľa+údené

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava je veľmi jednoduchá: mlieko nalejeme do hrnca, pridáme za lyžicu olivového oleja, pokrájaný syr na kúsky, chren asi pol fľašky (radšej potom viac, podľa chuti) smotanu, soľ podľa chuti, ja osobne len málo.
Privedieme do varu a potom tyčovým premixujeme, do hladka. Potom pridáme v šálke vody rozmiešanú 1 lyžicu solamylu a prevaríme ešte chvíľku na min. teplote, nakoniec pridáme kôpor (ak chcete)
Veľmi odporúčam, chuťovo výborná aj bez zápražky, ktorú ja osobne nemusím. Už dávno "nefičí" lebo to nieje zdravé a vhodné pre deti. Solamyl je diétna náhrada zápražky, ktorú vrelo odporúčam pre deti, keďže hladká múka sa lepí na črevá a nieje zdravá.
Ani manžel nespozná rozdiel medzi touto mojou a zapraženou omáčkou, to Vám ručím, mám to odskúšané, ten môj tiež vyrástol na zápražkách a moje diétne varenie si rýchlo obľúbil.
Prajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

KATARíNA T. (katka0210) ID 57775 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 18.1.2017, 11:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Omáčka zo zaváranej zelenej fazuľky, tzv. lúsková:-)))), alebo obed za 30 minút........



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredne veľká cibuľa, 7dcl pohár sterilizovanej zel. fazuľky, 3-4 väčšie zemiaky, 1 bobkový list, soľ, vegeta, štipka rasce, 2 kyslé smotany, 2-3 lyžice hladkej múky, 2 dcl mlieka, cukor, ocot, kôpor, 4 natvrdo uvarené vajíčka ....................a kto chce klobásku, alebo inú prílohu k tomu

POSTUP PRÍPRAVY

.... na oleji orestujeme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, a zelenú fazuľku, posolíme, pridáme 1 bobkový list, rascu, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Medzitým si rozmiešame múku so smotanou, zriedime mliekom, pridáme kôpor. Keď sú zemiaky mäkké, zahustíme polievku smotanovou zátrepkou, necháme prebublať a odstavíme. Dochutíme vegetou, cukrom a octom a nakoniec pridáme na kolieska nakrájané vajíčka (ako keď robíte chlebíčky) a kôpor. My sme si k tomu dali opečené kolieska klobásky ale dá sa čokoľvek iné alebo aj nič, chutí to výborne aj samotné. Papáme s čerstvým chlebíkom alebo rožtekom.

Takto to varieva moja mamina, a takto to varievala aj jej mamina:-))) a teraz aj ja :-)))))

Dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 23.2.2023, 11:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Kôprová omáčka s kuracinkou- nieco pre fajnšmekrov :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kuracie prsia ( cize 2 prsia-aj prave,aj lave), cibula, solcanka(vegeta), olej, cela rasca, ml.korenie, ml. paprika OMACKA: 500ml vody, 60g hladkej muky, 40g masla, vela cerstveho kôpru, 2dl mlieka, 1 kysla smotana, sol, cukor, vegeta, ocot

POSTUP PRÍPRAVY

Pre vacsinu z vas je asi koprova omacka klasika, ale ja som ju dnes varila 1.krat, a kedze Ivo povedal- TO JE NIECO tak som si povedala, ze budem kámoška, a ze vam prezradim svoju verziu omacky....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 30.9.2010, 22:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Čili sós á la brutallo totallo pikanterio



POTREBNÉ PRÍSADY

Dajme tomu, že budete potrebovať nejaké ostré chilli papriky a zopár rajčín * trocha olivového oleja * soľ * a fertig mariška * VHODNÉ pre: všetky azbestové a teflónové ústne dutiny a zažívacie trakty

POSTUP PRÍPRAVY

Čo môžete očakávať od kila krvavo červených a trávičkovozeleno zelených chilli papričiek pokrájaných aj s jadierkami v gumenných rukaviciach a rúškou na ústach a nose, dusenými na plné gule (pardón) asi hodinu, keď sa Vám bude po celom byte (pozn. pre Miriam – po celej 800m2 haciende) preháňať ostrý pach pálivej arómy až hrôza a nedokážete ani desiatimi hlbokými nádychmi z kyslíkovej bomby vyhnať zo svojich boľavých pľúc dusivú štipľavú vôňu Vašej budúcej sósky (prevzaté z anglického originálu „sauce“)?!? Tak taký je náš najnovší komôrkový prírastok v podobe dvoch malých pohárikov. Toto dochucovadlo používame do omáčok, gulášov, na mäso, manžel má rád túto omáčku v pohotovosti aj pri slepačej polievke. Nuž, ak ste vyznavačom abnormálne štipľavých gastrozáležitostí, pri ktorých Vám cícerkom tečie z nosa produkt nosových dutín a túžite poslať do nenávratna všetky svoje chuťové papiláriky na jazyku, tak tu je recept na chilli sós.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 4.9.2010, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 152 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu