končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Zaváraná cuketa ( ako uhorky) - perfekto :)POTREBNÉ PRÍSADY na 7dcl fľašu - 1 strúčik cesnaku, 1 chili paprička, cuketa. Na nálev na studeno 7dcl fľaša ( 1lyžička deka, 0,5dcl octu, 2 a pol lyžice kryštálového cukru, a dolejeme studenou vodou po okraj flaše) POSTUP PRÍPRAVY Cuketu si umyjeme a aj so šupkou pokrájame na dlhe hrube pasiky ( tak ako zvyknete krajat uhorky ). Na spodok fľaše dame jeden strúčik cesnaku, poukladáme cuketu a nasypeme do fľaše 1 lyžičku deka, 2,5 lyžice cukru, a 0,5 dcl octu a dolejeme studenou vodou a navrh položíme chilli papričku. Sterelizujeme 5 minut. Je to výbornééé. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Michaela C. (michaela2107) ID 129046 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 5.7.2013, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kapustovo mrkvový šalát sladkokyslýPOTREBNÉ PRÍSADY 5kg hlavkovej kapusty, 1kg mrkvy, 1kg cibule, 1 nakladač (deko) POSTUP PRÍPRAVY Kapustu nakrájame, mrkvu postrúhame na hrubo a cibuľu na menšie plátky. Uvaríme sladkokyslý nálev podľa nakladača, scedíme ho a všetko spolu zamiešame. Necháme hodinku-dve postáť a plníme poháre, zvyšnú šťavu tiež porozdeľujeme do pohárov. Mne vyšlo 10pohárov. Sterilizujeme krátko, aby sa len viečka chytili. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Výborný kečup, náš rodinný receptPOTREBNÉ PRÍSADY 1/4kg jabĺk, 1/4kg cibule, 2kg rajčín, 1 bobkový list, 1/2 KL ml. korenia, 1 KL ml. papriky, 3ks nové korenie, 3ks hrebíček, trošku muškátového orieška, 1 a 1/2dl octu, kúsok škoricovej kôry, 150g cukru, 1 PL soli, 2 feferónky (alebo sušené chilli papričky, ale môže sa aj vynechať, ak nechcete mať pikantný), 1 paprika, najlepšie červená, ale už som dávala aj zelenú, keď som inú nemala POSTUP PRÍPRAVY Tento recept varím minimálne 30 rokov, dostali sme ho od maminej kolegyne a tak by som ho chcela ponúknuť aj vám na vyskúšanie. Moji synovia kupovaný ani nechcú, a aj keď je s ním dosť roboty, rada im ho uvarím, hoci sama kečup nemusím... Postup viď nižšie... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 7.9.2017, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zaváraná cvikla ála KvetinkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 10 kg predvarenej nastrúhanej cvikly, 1 kg cukru, 0,80 - 1 l octu (podľa chuti, či chceme kyslejšiu), 1 celý balíček rasce, 1 PL anýzu, 1 PL feniklu, 10 gulôčiek celého čierneho korenia, 1 feferónka (tiež podľa chuti) 3-4 PL soli, cca 2 litre vody, 1 prípravok proti plesni POSTUP PRÍPRAVY Predvarenú cvilku postrúhame na pásiky, alebo na iné "útvary" podľa ľubovôle. Vychladnutú cviklu zasypeme 1 kg cukru, prípravkom proti plesni, zalejeme octom, posolíme a dobre premiešame. Dáme si uvariť do 2 litrov vody všetky koreniny (rasca, fenikel, anýz, č.korenie, feferónka). Nálev v hrnci necháme cca 5 minút povrieť. Potom ho necháme trošku vychladnúť a precedíme do cvikly. Tak nebudeme musieť pri jedení dávať pozor, či neprehryzneme korenie, ja osobne to neznášam. Cviklu s nálevom dobre premiešame, necháme "užrať", ja som to dala na noc do chladničky. Potom plníme do pohárov a sterilizujeme cca 1 hodinu. Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Alena D. (AlaNR) ID 166636 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
omáčka Sweet & Sour unclePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg cibuľa 1 kg paprika 1 kg mäsité paradajky 1kg cukinka 2 dl olej 1 dl ocot 5 dkg soľ 10 dkg cukor kryštál ,zázvor 1/2 l kečup 500 ml paradajkový pretlak šampiňóny sterilizované kukurica sterilizovaná kompót ananásový 2 -3 strúčiky cesnak 1 -2ks ,mala feferónka 7 dl uhorky sladkokyslé POSTUP PRÍPRAVY ukladám si to sem!mne je jedno či to tu uz je,nie je,kto ako robí,je ich milion druhov ,ja si ukladám tento! sterilizujeme 20 minút pri 90°C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 3.8.2012, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Skvelá čalamáda bez sterilizovaniaPOTREBNÉ PRÍSADY Túto čalamádu som robila len uplynulý víkend, ale už teraz viem, že dlho nevydrží, pretože hoci ja nie som na takéto chute, túto kapustovú čalamádu zjem ako nič. Pripomína mi chuťovo kapustový šalátik a ten veľmi ľúbim. Čo budete potrebovať: 2,5kg hlávku kapusty, 1kg papriky, 0,5kg cibule, 0,5kg mrkvy, 15dg kryšt. cukru, 500ml octu, 1dl oleja, 1 deko POSTUP PRÍPRAVY Kapustu, mrkvu, cibuľu a papriku očistite a nastrúhajte na rezance. Spravte si zálievku z cukru, octu a deka (to preosejte cez sitko, horčičné semiačko nedávajte) , premiešajte a vlejte do zmesi zeleniny. Dobre premiešajte, nech sa zeleninka prepojí a nechajte 24 hodín stáť. Potom už len naložte do fliaš aj s vodou, uzavrite a odložte do chladu. Nemusíte sterilizovať. Zaváranina vydrží veľmi dlho, teda za podmienky že ju skôr nezjete :-) Vyšlo mi cca 15 malých fľaštičiek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 19.11.2015, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KVASÁKY v kameninovom súdku ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY Chren * kôpor * listy hrozna * feferónka * cesnak * / množstvá pridávať podľa chuti / .................. Uhorky , väčšie napichať , menšie / do 4 cm / len poukladať / na pichanie doporučujem ako náradie šidlo, ihlica na mäso a pod. / POSTUP PRÍPRAVY NÁLEV : 5 l vody zovrieť, rozpustiť 2 balíky ZELKO / DEKO / + 2 PL soli............... Vlažným nálevom uhorky v kameninovej nádobe zaliať. ..........7 - 14 dní nechať kvasiť a potom do pivnice alebo chladnej miestnosti uložiť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 1.8.2014, 16:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
cviklovy sirupPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kilo a pol cvikle, 4litre vody , 3kg cukru krištal,1potravinova kyselina 1 prichut jahodova POSTUP PRÍPRAVY cviklu olupeme a na drobno nakrajame alebo narajbeme a dame varit asi tak na hodinu aby sa dobre vyvarila ,potom ju scedime cez drobne sitko alebo cez nejaku nanričku aby bola čista voda dame do nej 3kg cukru 1potr kyselinu a prichut aku kto ma mavaju aj malin. ja som ju kupila v potravinach dame ešte zovriet a plnime do fliaš alebo do poharov ešte dame flaše na chvilu zasterilizujem tak 5min. je to vyborny a zdravy napoj hela ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) helena m. (helenka57) ID 36632 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 2.1.2021, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Nakladaná zelenina bez sterilizovania - alebo bezodná fľaša :-)POTREBNÉ PRÍSADY Minulý rok môj muž dostal od jednej pani plnú fľašu rôznej nakladanej zeleninky, ktorú bolo možno po odjedení kedykoľvek doplniť. Tak mu to zachutilo, že som tento rok spravila aj ja tento jednoduchý recept a už sa muž teší ako začne pomaličky z tejto nakladanej zeleninky odjedať :-) Tento recept je na 3 5-litrové sklenené fľaše. Budete potrebovať: 4 litre vody, 1 liter octu, 65dg cukru, 13dg soli, 1PL celého čierneho korenia, 1ČL horčičného semena, 6 bobkových listov, 1ČL BORKÉN (kúpite v záhradkárskych potrebách), karfiol, cibuľa, zelené paradajky, cuketa, baranie rohy, paprika, jabĺčková paprika, fazuľové lusky... (akákoľvek zelenina okrem červených paradajok, červenej kapusty, cvikly. POSTUP PRÍPRAVY Pripravíte si nálev zo všetkých korenín a tekutín (nevariť!!! ). Nálev odložte na 24 hodín do chladu, občas premiešajte. Na druhý deň si nálev rozlejte do 3 fliaš, resp. ak máte takú veľkú nádobu, že nemusíte, nechajte v jednej (napr. veľké vedro), zeleninu umyte a naukladajte do fliaš. Karfiol rozoberte na menšie ružičky, aj cuketu, paradajky a papriky nechajte vkuse. Už na druhý deň môžete zo zeleninky odjedať. Takýto nálev vám vydrží aj do zimy a stále môžete dopĺňať novú a novú zeleninku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (31) posledné: 23.8.2011, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kvasené uhorkyPOTREBNÉ PRÍSADY 8-13cm uhorky, soľ, 2 cibule nakrájané na štvrťky, 4-5 strúčikov cesnaku, kôpor, zelerová vňať, krajec bieleho chleba, vlažná voda POSTUP PRÍPRAVY Na dno zaváracej 4-litrovej fľaše vložíme čerstvý kôpor a zelerovú vňať. Uhorky umyjeme, konce zrežeme, pozdĺžne narežeme a poukladáme do fľaše. Medzi uhorky vložíme cibuľu a cesnak, zalejeme vlažnou osolenou vodou a prikryjeme krajcom bieleho chleba. Fľašu uzavrieme - napr. alobalom s dierkami - a umiestnime mimo priameho slnka. Necháme 3-4 dni dozrieť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Klaudia H. (Klaudia1711) ID 112679 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 30.7.2011, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,43 ďalšie >> |