. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Jednoduchý MAKOVNÍK (50) 21.4.2024, 10:55
Rýchla jednoduchá torta (3) 15.3.2024, 13:03
jednoduchý kurací perkelt (23) 16.2.2024, 23:10
Nepečená"ZEBRA" (32) 22.12.2023, 9:27
Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 65 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Vianočka - jednoduchá a hlavne fajnová



POTREBNÉ PRÍSADY

* 450g múka / 250g hl +200g poloh/ * 1/2 kocky droždia * 2 vajíčka * 200ml mlieko * 70g kr.cukor * 50g maslo * 1/2 ML soľ * 2 PL hrozienka - nepovinné * ......... Na potretie : * 1 vajíčko + 1 PL mlieko * 1/2 bal vanilka * maslo *

POSTUP PRÍPRAVY

- jedna z mojich obľúbených - krehulinká , makučká, nenáročná na prípravu a ingrediencie

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 361 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (239) posledné: 23.12.2021, 7:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vynikajúca vianočka z domácej pekárne



POTREBNÉ PRÍSADY

470 g hladkej múky, 8 lyžíč polievkových roztopeného masla alebo Hery (cca 60g), 5 PL oleja, 1/2 kocky čerstvých kvasníc (20g), 2 žĺtky, 2 dcl vlažného mlieka 80g kryštálového cukru, 1/2 lyžičky kávovej soli, kôra z 1 menšieho citróna, za hrsť hrozienok a mandľových lupienkov(spolu za hrsť alebo si dajte len hrozienka-kto ako rád), 1 čajovú lyžičku celého fenikla-toto ma naučila svokra, dovtedy som nikdy vianočku s feniklom nerobila a môžem povedať, že s feniklom je super.Aj keď ona robieva klasickú zapletanú vianočku a feniklom posype vrch a tuná ho nájdeme vďaka mieseniu aj vo vnútri. Môže byť aj troška rumu, ja som nedávala.

POSTUP PRÍPRAVY

Toto bol môj prvý recept z domácej pekárne a naozaj bola vianočka vynikajúca, môžem odporúčať. Recept som obkukala z českého mimi ID 4520 a troška ho upravila. Všetko nasúkajte do pekárničky , ja som dala všetko naraz a zapla program SWEET, sladký chlieb a stredne hnedá kôrka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 71 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (122) posledné: 10.11.2016, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

***ŠVAJČIARSKA VIANOČKA PO SLOVENSKY***



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 1kg hladkej múky(môže byť aj špeciál) 2 kocky čerstvého droždia, 4polievkové lyžice cukru, 2kávové lyžičky soli, 3 žĺtky, 100g rozpusteného masla, 500-550 ml mlieka, ....... plnka: 25polievkových lyžíc kr. cukru, 5kávových lyžíc škorice, 200g rozpusteného masla

POSTUP PRÍPRAVY

pozor milé dámy... ponúkam recept z mojej dielne... neokukaný, neopísaný... chutí podobne ako švajčiarsky závin v obchodoch, preto som si dovolila dať vianočke taký názov.. verím, že na jej chut si prídu nielen milovníci škorice ale aj tí ostatní...
táto vianočka je už súčasťou sobotných či nedeľných raňajok... hoc príprava vyzerá náročne... verím, že vás to neodradí.. a zvládnete ju hravo... pozostáva z 9 vrkočov... z toho-vrkoč zo 4 prameňov je naspodu, potom na tom je vrkoč z 3 prameňov a navrchu vrkoč z 2 prameňov...
pridávam svoj fotopostup.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 108 návštěvníkov)

Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (78) posledné: 4.12.2014, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vianočka s banánom a čokoládou



POTREBNÉ PRÍSADY

* 600g múka / 300g poloh. + 300g hl./ * 2 vajíčka * 200ml mlieko * 1 vanilkový cukor * 1/2 kocky droždie * 80g rozpustené maslo * 80g pr.cukor * 1 banán * 1/2 ML soľ * 50-60g čokoláda /nepovinné/ * ...

POSTUP PRÍPRAVY

- keď neviete čo s posledným banánom - upečte si vianočku - vonia banánovo a chutí výborne

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (84) posledné: 18.1.2015, 12:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Super vianočka pre mlsné jazýčky alias pravá francúzska brioška



POTREBNÉ PRÍSADY

Vianočka, ktorá zostane dlllllho mäkučká a vláčna.... Základný recept na vianočku som použila od Marta G. (Egreska) ID 53992 Ďakujem Martuška. Táto vianočka bola dobrá, ale len prvý deň po upečení, potom sa začala trúsiť a ostala suchá. Tak som ho trošku upravila a vyšla mi z toho super vláčna pravá francúzska brioška. A tu je nový recept: 200ml vlažného mlieka, 100g rozpusteného margarínu, pozor nie horúci (maslo, hera, palmarin...), 2 žĺtka, 90 g kryštál.cukru, pol ČL soli, 470g hladkej múky (na radu Estera L. (saxinka) ID 14692 som dala polovicu hladkej a polovicu polohrubej múky a bolo to oveľa lepšie), 1 sáčok sušených kvasníc (7g), hrozienka.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do DP a zapneme program sladký chlieb, alebo niečo podobné, čo máte. Po zapípaní, teda počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka. Ak dáte pravé maslo, brioška bude mať skvelú maslovú chuť, ako originál z Francúzska, mňaaaam.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 115 návštěvníkov)

Elena M. (Eyka) ID 32399 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (82) posledné: 25.9.2013, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Moja prvá vianočka v živote


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 lyžice oleja, zarovnaná lyžička soli, 10 dkg cukru, 1 vanilka, 6 dkg masla, 270 ml mlieka, 2 žĺtka, 10 dkg polohrubej múky, 26 dkg chlebovej múky, 30 dkg hladkej múky, 1/2 čerstvého droždia, na potretie 1 vajíčko. - mlieko zahriať, aj maslo, všetko som narvala do pekárničky a potom som rozdelila vykysnuté cesto na 6 častí, spravila šúľance, tri splietla, dala na papier na pečenie, trošku som roztlačila rukou, ďalšie tri tiež spletieš, a položíš na základ, dva konce som podohla, potrela rozšľahaným vajcom, a ja som na tri miesta pichla cez celé zhora po plech-dúfam píšem pochopiteľne, špajlu, aby sa to celé nezošmyklo. Dala som do rúry na 50 stupňov na polhodinu kysnúť a potom 160 stupňov pomaly pečieme.

POSTUP PRÍPRAVY

2 lyžice oleja, zarovnaná lyžička soli, 10 dkg cukru, 1 vanilka, 6 dkg masla, 270 ml mlieka, 2 žĺtka, 10 dkg polohrubej múky, 26 dkg chlebovej múky, 30 dkg hladkej múky, 1/2 čerstvého droždia, na potretie 1 vajíčko. - mlieko zahriať, aj maslo, všetko som narvala do pekárničky a potom som rozdelila vykysnuté cesto na 6 častí, spravila šúľance, tri splietla, dala na papier na pečenie, trošku som roztlačila rukou, ďalšie tri tiež spletieš, a položíš na základ, dva konce som podohla, potrela rozšľahaným vajcom, a ja som na tri miesta pichla cez celé zhora po plech-dúfam píšem pochopiteľne, špajlu, aby sa to celé nezošmyklo. Dala som do rúry na 50 stupňov na polhodinu kysnúť a potom 160 stupňov pomaly pečieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Anna J. (Aldo) ID 47989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (66) posledné: 3.4.2013, 23:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

200 ml vlažného mlieka,60 g rozpusteného masla alebo Hera ,2 lyžičky oleja,2 žltka,80 g cukru,20g čerstvých kvasnic,470 g hladkej muky,pol čajovej lyžičky soli,hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

do pekarničky sa vsetko pridava postupne tak ako je to napisane,,,hrozienka pridame po zapípaní DP,,pred koncom natreme rozšlahanym vajíčkom,,,a potom papáme mňam
je vynikajuca !!!
program som dala -sladky chlieb

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 69 návštěvníkov)

zaneta o. (zanka5) ID 15627 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (60) posledné: 15.3.2013, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Moja prva vianocka



POTREBNÉ PRÍSADY

45 dkg hladkej muky 1 1/2 PL oleja 1 cajova lyzicka soli taka rovna, nie kopcovita 75 g krystaloveho cukru 1 susene drozdie ( ine som nemala doma) 2,80 dcl vlazne mlieko 1 vajicko 1/2 vanilky

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekarnicky som naliala mlieko, dala vajicko, olej, na to muku, cukor, vanilku sol do laveho roha a drozdie do praveho a miesila pekarnicka. Ked mi vykyslo, dala na podlozku silikonovu a rozdelila na 7 casti rovnake od oka :)
na plech som dala papier na pecenie a vysulala som na podlozke 4 dlhe pasy, prelozila na plech a splietla zo 4 kusov vrkoc, potom som na podlozke splietla z 3 a polozila na ten co som mala na plechu, konce zahla zospodu a nechala 20 minut kysnut. Rozslahala zltok s troskou mlieka a potrela celu vianocku a dala do rury na 25 minut na 180 stupnov. Potom vybrala a pretrela osladenou vodou, aby sa krasne leskla. A to je cele tajomstvo mojej domacej vianocky, ktora vonala krasne a chutila kazdemu :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Anna B. (Andulka17) ID 70234 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 13.5.2020, 21:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Bochníčky. briošky, lupáky, vianočka..



POTREBNÉ PRÍSADY

To vsetko sa da pouzit z tohoto cesta.... 500g polohr. muka, 70g cukru kryst., 1/2 CL soli, 1 vajce, 1 zltok, 25g drozdia, 2,5 dcl mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko dame do pekarne na funkciu CESTO. * Po vykysnuti vyberieme na pomucenu dosku a rukami tvarujeme bochniky a davame na papierom vystlany plech. Potrieme zvysnym bielkom a posypeme cim chceme. Ak nechceme mat bochniky sladke, tak pridame menej cukru.
Ak nemame pekarnicku tak postup je podobny.
1. V miske zmiesame vlazne mlieko, drozdie a cukor. NEchame asi 10 min. kysnut. Vysypeme muku na dosku a v strede urobime jamku do ktorej vlejeme kvasok a zmiesame ostatne prisady. Dobre vymiesane cesto zakryjeme a dame na teple miesto vykysnut. DAlej podla textu za hviezdickou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

Majka S. (skyvka) ID 4227 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (50) posledné: 2.2.2013, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

VIANOČKA - "maxi", lacná, chutná..:-o)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky, 1 vajíčko, 1,5 dl oleja, pol vrecúška PDP, 3 PL cukru, pol kocky droždia, 2,5 dl vlažného mlieka, štipku soli, hrozienka, štipku mletého muškátového kvetu, citronová kôra alebo príchuť, navrch posekané mandle alebo orechy.

POSTUP PRÍPRAVY

Viem,že je tu veľa receptov na vianočku, viaceré som vyskúšala, sú výborné - ale pridávam aj vianočku,ktorú robím najčastejšie (snád aspon pre vašu inšpiráciu).
Takže: z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré NENECHÁME kysnúť, ale ho hned rozdelíme na tri časti, ktoré ušúľame a klasicky zapletieme do vianočky. Preložíme na plech, na ktorom je papier na pečenie, a potrieme olejom. Necháme kysnúť cca 30 minút. Potom potrieme vajíčkom, posypeme mandlami alebo orieškami a dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 180 stupňov na cca 40 minút - pekne do zlatohneda. Je lahodne mäkkučká, vláčna, mňam. Vyskúšajte!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

alena t. (ajat) ID 26909 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 12.11.2012, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 65 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu