. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Petra G. (Pat) ID 9688
.
mimibazar.sk/pat
Oblasť: Zvolen
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.12.2006
Naposledy: 1.5.2024 9:26
Aktualizácia: 1.5.2024 9:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 11
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 104
NÁVODY 14
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Knedľa trochu inak - parená spolu s kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto na knedľu: 400g polohrubej múky, 1 vajce, 1 dl oleja, kvások (2 dl mlieka, trošku cukru, 30g droždia). Biela kapusta ochutená podľa chuti - soľ, rasca, korenie, bobkový list, ocot, cukor, cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si kvások, ktorý pridáme do zvyšných surovín a vypracujeme klasicky cesto, ktoré necháme vykysnúť. Medzitým si udusíme kapustu - na tuku opražíme cibuľu (môžeme pridať aj kocky slaniny), do ktorej pridáme nakrájanú kapustu a ochutíme ako máme radi. Keď je polomäkká, pridáme k nej "knedle". Cesto vyvaľkáme na obdĺžnikový plát, prekrojíme na štyri dlhé pásy, môžeme potrieť masťou alebo olejom a každý pás zrolujeme. Poukladáme ich na kapustu, prikryjeme a necháme pariť 15-20 minút. Môžeme konzumovať aj samostatne, ale aj s pečeným mäsom, my k tomu máme radi pečené kuracie stehná na spôsob kačky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.10.2012, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapečené tortily



POTREBNÉ PRÍSADY

Tortily, na náplň - paprika, paradajky, cibuľa, fazuľa v paradajkovom náleve, prípadne akákoľvek zelenina, šampiňóny............ strúhaný syr, vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

pri obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.3.2015, 12:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Vegetariánska "smotana"



POTREBNÉ PRÍSADY

Olejnaté semená podľa vlastného výberu - kešu oriešky, mandle, tekvicové alebo slnečnicové semená...........

POSTUP PRÍPRAVY

Rozmixujeme v pomere 1:2 semiačka a vodu. Pridávame do receptov, kde je potrebná živočíšna smotana. Ak dáme väčší pomer vody, vyrobíme si takto náhradu mlieka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 20.7.2010, 10:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Posúchy



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg v šupke uvarených a pretlačených zemiakov, 600 g hladkej múky, 0,8 dl acidofilného mlieka, 2 vajcia, trochu soli, štipka sódy bicarbóny

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny spracujeme, vytvarujeme valček, ktorý pokrájame na kúsky, každý rozvaľkáme - robíme ich menšie ako a vyššie ako lokše a opekáme na suchej panvici. Hotové buď potrieme husacou masťou alebo ak máme radi sladké slivkovým lekvárom, tvarohom......

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.2.2010, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Halušky s kapustou trošku inak



POTREBNÉ PRÍSADY

Biela kapusta, polohrubá múka, soľ a cibuľa, tuk alebo práškový cukor (podľa toho, či ich chceme sladké alebo slané)

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu postrúhame na jemnom strúhadle (ako zemiaky na haruľu), posolíme a pridáme toľko múky, aby vzniklo cesto ako na halušky. Halušky "hádžeme" klasicky do vriacej vody a povaríme, kým nevyplávajú. Hotové dochutíme buď práškovým cukrom alebo na tuku, prípadne aj slanine opraženou na krúžky nakrájanou cibuľou. Táto príprava je rýchlejšia ako keď klasicky zvlášť dusíme kapustu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Guľky z pohánky v paradajkovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g pohánky, 2 vajcia, múka, koreniny podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes som robila guľky z mletého mäsa v paradajkovej omáčke, pre deti som ale vymyslela zdravšiu verziu. Ostatné suroviny aj postup je rovnaký ako v mojom recepte na guľky z mletého mäsa v paradajkách. Guľky z pohánky urobíme tak, že pohánku zalejeme studenou vodou a necháme postáť, ja som nechala dve hodiny. Precedíme, pridáme vajcia, ochutíme podľa chuti (cibuľa, cesnak, rasca, vegeta.... - v tomto prípade som to kvôli deťom ochutila mierne), spojíme strúhankou alebo múkou, ja som pridala len grahamovú. Vytvarujeme guľky, opečieme na oleji............... a ďalej recept pokrarčuje ako pôvodný, ale aj omáčku som ochutením prispôsobila deťom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.1.2009, 15:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Haruľa plnená syrom alebo bryndzou



POTREBNÉ PRÍSADY

Klasické haruľové cesto - nastrúhané zemiaky, 1-2 vajcia, hladká alebo polohrubá múka, cibuľa, cesnak vegeta, soľ, rasca, majoránka. Na plnenie plátky tvrdého syra alebo bryndza

POSTUP PRÍPRAVY

Z cesta rozotrieme na panvicu s olejom placky, na každú dáme plátok syra alebo posypeme bryndzou a prikryjeme vrstvou cesta. Pečieme z oboch strán dozlatista.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 7.5.2012, 17:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Ryža s červenou šošovicou a hríbami



POTREBNÉ PRÍSADY

Ryža, červená šošovica, sušené alebo čerstvé hríby, cibuľa, koreniny podľa chuti, biely jogurt, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si opražíme cibuľu (kto má rád,môže pridať aj kocky slaninky), na nej orestujeme hríby (ak sme použili sušené, tie vopred namočíme na 20 minút do vody), pridáme šošovicu, podlejeme vodou a podusíme asi 20 minút, kým zmäkne šošovica. Ochutíme vegetou, rascou a pridáme uvarenú ryžu. Na dresing si zamiešame do bieleho jogurtu petržlenovú vňať, soľ, korenie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.4.2008, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Wraps- tenká nízkoenergetická obilninová placka



POTREBNÉ PRÍSADY

150g celozrnnej múky, 150g polohrubej múky, 1ČL soli, 4PL oleja, 150 ml horúcej vody.

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme cesto a necháme ho stáť 20 minút. Postupne vyvaľkáme ako lokše a na panvici bez tuku opečieme z oboch strán. Môžeme plniť podľa chuti zeleninou, kurčaťom, rybou, tuniakom, šunkou...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.1.2008, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

"Chačapurna" alebo placky plnené syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

Droždie, 1/2 Hery, štipka cukru, soľ, 3 malé biele jogurty ,hladká alebo polohrubá múka a na plnenie akýkoľvek nastrúhaný syr.

POSTUP PRÍPRAVY

Droždie zmiešame s lyžicou kryštálového cukru, pridáme roztopenú Heru, jogurty, soľ a toľko múky, aby vzniklo hladké cesto. Necháme ho chvíľu kysnúť. Vezmeme kúsok cesta, vyvaľkáme z neho placku, do stredu dáme kopec syra, spojíme okraj akoby do mieška a opäť vyvyľkáme na placku, ktorú opečieme z oboch strán na suchej panvici.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 8.1.2014, 8:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu