
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Petra G. (Pat) ID 9688 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Guľky z pohánky v paradajkovej omáčke[ recept č. 8066 zo dňa 19.10.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 500 g pohánky, 2 vajcia, múka, koreniny podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Dnes som robila guľky z mletého mäsa v paradajkovej omáčke, pre deti som ale vymyslela zdravšiu verziu. Ostatné suroviny aj postup je rovnaký ako v mojom recepte na guľky z mletého mäsa v paradajkách. Guľky z pohánky urobíme tak, že pohánku zalejeme studenou vodou a necháme postáť, ja som nechala dve hodiny. Precedíme, pridáme vajcia, ochutíme podľa chuti (cibuľa, cesnak, rasca, vegeta.... - v tomto prípade som to kvôli deťom ochutila mierne), spojíme strúhankou alebo múkou, ja som pridala len grahamovú. Vytvarujeme guľky, opečieme na oleji............... a ďalej recept pokrarčuje ako pôvodný, ale aj omáčku som ochutením prispôsobila deťom. |
Zuzana Č. (ZuzulienkaC) ID 30772, mimibazar.sk/zuzulienkac (16.1.2009, 15:26) |
Peti, gulky je potrebne opiect na oleji? Nedaju sa toho radsej uvarit (rovno v parad.omacke)? Lebo asi dost oleja nasaju, ked v nom budu plavat.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (16.1.2009, 15:59) |
Určite sa nič nestane, keď sa uvaria priamo v omáčke, ale keď sa opečú na oleji, tak je istota, že sa nerozpadnú a sú chutnejšie. A olej ja používam len olivový, tenučkú vrstvičku. V tomto prípade sa nevyprážajú, pretože nejde o to, aby sa úplne tepelne spracovali, keďže sa ďalej dovaria v omáčke. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | katarina k. (katuliK14) ID 55409 (19.10.2008, 21:46) |
dakujem, milujem toto jedlo, ale nemám rada mäso...konečne nejaká náhrada ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (20.10.2008, 9:43) |
Tak len dúfam, že vám budú aj chutiť, pre mňa to bola plnohodnotná náhrada ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |