. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

Katarína T. (studiokatja) ID 26305
.
mimibazar.sk/studiokatja
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2007
Naposledy: 26.4.2024 9:18 DNES
Aktualizácia: 25.4.2024 14:55 včera
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 91
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 127
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

DOMÁCE PEKÁRNE

SCHIACCIATA-TALIANSKY CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladkej pšeničnej múky, 10g čertsvých kvasníc, 5g soli, 10ml extra panenského olivového oleja, 750ml vlažnej vody. Na ozdobu sušené bylinky, morská soľ+chilli paričky, sušené hríby. /možno dať olivy, sušené trajčiny, ančovičky...atď/.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som si naštudovala a vyskúšala, Chlebík je výborný. Z cesta vydú tri kusy. Možno dať do mrazničky.
Čerstvý sa dá jesť aj sám. Ja milujem tieto chlebíku odrthnúť a kúsky namáčať do olivového oleja s troškou octa balsamiko.
Ingrediencie ručne, alebo v robote spracujeme na hladké cesto. Cesto sa lepí, tak to má byť.
Po vypracovaní necháme csto odpočívať 30 minút.
Potom ho rozdelíme na tri časti.
Z každej časti urobíme peceň valcového tvaru. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 15 minút odpočívať.
Potom prstami do cesta urobíme jamky.
Postriekame olivovým olejom a rozotrieme. Povrch posypeme pripravenými ingredienciami.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 28.7.2011, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

OSÚCH SO SMOTANOU



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky, 3dcl teplého mlieka, 70ml oleja, 30dkg kvasníc, 2PL kr.cukru, 1ČL soli. Na potretie: 300ml smotany, hrsť nasekaného kôpru, morská soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept pochádza z Modry. Osúch na sladko a slano je typický pre tento kraj.

Cesto si buď vypracujeme v rukách, alebo dáme do pekárničky.
V pekárničke dáme najprv mokré prísady, potom suché a do nich zahrnieme soľ.
Dáme program cesto.
Po vykysnutí cesto roztiahneme na vymastený plech.
V miske premiešame smotanu s kôprom a morskou soľou.
Rozotrieme po celom ceste.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (42) posledné: 14.1.2016, 9:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

MAKOVÉ LUPAČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

350ml vlažného mlieka, 140g zmäknutého masla, 2 žĺtka, 42g kvasníc-jedna kocka, 800g hladkej múky, 80g práškového cukru, 1ČL vanilkovej esencie, kôra z limetky /citrón/. Na potretie lupačiek bielko a na posypanie celý mak.

POSTUP PRÍPRAVY

Ospravedlňujem sa, že lupačky nie sú jeden ako druhý, ale čas tlačil :-)))) na chuti to však ani trošku neuberie :-))

Do pekárničky dáme mokré prísady, potom sypké prísady a dáme vypracovať cesto. Necháme vykysnúť.

Vykysnuté cesto si rozdelíme na 5 dielov.
Každý diel rozvalkáme do kruhu a rozdelíme na dieliky trojuholníkov.
Podľa toho aké veľké chceme lupačky mať, rozdelme cesto. Ja som robila na 8 dielov.
Každý trojuholník zvinieme od najširšej časti k špičke, trošku ho ohneme.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (46) posledné: 12.5.2016, 15:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

CHLEBOVÉ CELOZRNNÉ BAGETKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept je od Ivetky ID 11052 ako "Chebové slnečnicové bagetky". Ja som ho urobila inak, nakoľko som vychádzala z toho, čo som mala doma :-))) Takže: 480ml vlažnej vody, 5PL olivového oleja, 2PL octu balsamico, 3,5ČL morskej soli, 200g chlebovej ražnej múky-celozrnnej, 500g chlebovej pšeničnej celozrnnej, 2ČL cukru, 21g kvasníc. Na potretie vajíčko a na posyp slnečnicové semienka a sezamové semienka.

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky dáme tekuté ingrediencie, potom sypké ingrediencie. Do múky spravíme jamku, dáme soľ a zahrnieme.
Dáme vypracovať do pekárničky a necháme vykysnúť.
Ak nemáme pekárničku spravíme si cesto klasickým spôsobom.

Po vykysnutí rozdelíme cesto na 8 dielov vytvarujeme malé bagetky.
Na plech vystlatý papierom na pečenie poukladáme bagetky, necháme ešte trošku vykysnúť.
Potom rozľšahaným vajíčkom bagetky potrieme, narežeme a posypeme semienkami.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 20-25 minút.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 5.2.2013, 7:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

BAGETKY S DATLAMI



POTREBNÉ PRÍSADY

160ml vlažnej vody, 1ČL kr.cukru, 1/2 ČL soli, 50g žitnej múky, 230g pšeničnej múky hladkej, 12g kvasníc, trošku olivového oleja. Na ozdobu odkôstkované rozpolené datle. /trošku múky a vody bokom/ pre zahustenie, alebo zriedenie cesta.

POSTUP PRÍPRAVY

Do nádoby v pekárničke dáme vodu, cukor, olivový olej, dáme múku do ktorej urobíme dierku, dáme soľ, a zahrnieme múkou.
Necháme vypracovať cesto a vykysnúť.
Vykysnuté cesto vyberieme, na pulte rozdelíme na štyri časti, vytvarujeme bagetky.
Poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a ešte necháme cesto chvíľku pracovať.
Potrieme osolenou vodou urobíme zárezy, do ktorých vtlačíme polovičky datlí.

Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov cca 25 minút.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.9.2010, 8:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

CIABATTA S OLIVAMI



POTREBNÉ PRÍSADY

Hotová zmes na ciabatta /ja som kupovala v Hoferi v Rakúsku/, olivový olej, čierne olivy.

POSTUP PRÍPRAVY

Balenie je 1kg, Robila som z polovičnej dávky zmesi, čiže z 500g.
Do pekárničky som dala 3dcl vlažnej vody 1PL olivového oleja a 500g zmesi.
Dala som program cesto, nechala vypracovať a nakysnúť.
Cesto som po nakysnutí vybrala, urobila dva bochníky.
Z každého na doske urobím obdĺžnik posypem olivami / cca 15 čiernych olív pokrájaných na tenké pásiky./ a preložím.
Položím na plech vystlatý papierom /teraz som potrela vodou a posypala hrubozrnnou soľou/, inak len múka- a pečiem v rúre na 190 stupňov cca 25-30 minút.

II,varianta je nakrájať olivy na malé kúsky a prekladaním úplne zapracovať do cesta, potom urobiť obdĺžnik, preložiť a dať na plech.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.8.2010, 7:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

ŽEMLE/ROŽKY NA SLADKO



POTREBNÉ PRÍSADY

450ml vody, 100g masla, 50g medu, 3ČL kr.cukru, 1 jabĺčko-nakrajané na malé kúsky /cca 100g/, 30g čokoládových lupienkov, 30g na hrubo rozdrvených vlašských orechov, 2ČL soli, 530g hladkej múky, 200g celozrnnej múky, 21g čerstvých kvasníc.

POSTUP PRÍPRAVY

Ingrediencie vypracujeme, alebo dáme do pekárničky. Najprv mokré ingrediencie+ droždie, kúsky jabĺčka,orechy a lupienky, potom pridáme múky a pridáme soľ.
Necháme cesto vypracovať a vykysnúť, a vytvarujeme žemličky a rožteky.
Nepotierame, dáme piecť.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov cca 20-25 minút.

DOBRÚ CHUŤ !!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.7.2010, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

OŠKVARKOVÉ PEČIVO-ŽEMLIČKY,ROŽKY



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky, kocka droždia, 250ml vlažného mlieka, 1ČL soli, štipka korenia, 250g margarínu, 1 vajce, podľa chuti mletých oškvarkov ja som dala cca štvrť kila.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých ingrediencií vymiesime hladké cesto a necháme vykysnúť.
Alebo dáme do pekárničky.
Sledujeme cesto a poprípade pridáme múku, alebo mlieko.
Po vykysnutí formujeme žemličky a rožky.
Na plechu necháme ešte chvíľku pracovať.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom s mliekom a posypeme korenenou hrubou morskou soľou.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 20 minút do červenkasta.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.5.2010, 19:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

ŽEMLIČKY TANÁD



POTREBNÉ PRÍSADY

260ml vlažnej vody, 20ml oleja, 1PL medu, 21g čerstvých kvasníc, 350g polohrubej múky, 160g hladkej múky, 1ČL soli. Na ozdobenie: slnečnicové, alebo tekvicové semiačka.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny tak ako sú písané vložíme do pekárničky a dáme program cesto.
Po vykysnutí cesto vyberieme spracujeme a nakrájame na kúsky, z ktorých vytvarujeme žemličky.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme ešte chvíľku cesto "pracovať".
Nakrojíme žemličky do kríža, potrieme slanou vodou, a posypeme slnečnicovými semiačkami.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch cca 25 minút - záleží na rúre.

Dobrú chuť :-))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 1.3.2011, 11:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu