. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Nepečená"ZEBRA" (32) 22.12.2023, 9:27
Svadobné medovníčky (1) 17.7.2023, 19:55
SRNČÍ CHRBÁT- NEPEČENÝ (38) 21.12.2022, 13:13
Kokosový vrkoč (18) 21.12.2022, 13:11
Lotus cheescake /nepečený/ (1) 21.12.2022, 13:06
Americké cookies ORIGINÁL (120) 26.11.2022, 21:43
Kokosový kmeň (13) 14.8.2022, 12:12
ŠUHAJDY (9) 22.12.2021, 15:56
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 1.865 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,187 ďalšie >>

CUKROVINKY

Karamelové veterníky-úžasné, lepšie ako z cukrárne!



POTREBNÉ PRÍSADY

***CESTO***500ml vody, 160g rastl.tuku, 320 g pol.múky, 8 vajec, dve štipky soli***1.PLNKA***1,1litra mlieka, 3 zlaté klasy, cukor***2.PLNKA***6 PL kr.cukru, 2 šľahačkové smotany 33%***KARAMELOVÁ POLEVA***50g kr.cukru, 3-4 PL mlieka, 220g preosiatého pr.cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som dostala od Evičky K. (monitciara), s tým, že sú také fajné ako boli za socíku:o)))a konečne som ich vyskúšala.
Týmto Evke ďakujem za receptík.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 670 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (307) posledné: 26.11.2022, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

TIRAMISU jednohubky



POTREBNÉ PRÍSADY

480 g okrúhlych piškót * 250 ml presso kávy * 4 ČL tuzemáku *zopár kvapiek mandľovej arómy * 500 g syru Lučina * 4 PL preosiateho práškového cukru * 250 ml vyšľahanej šľahačky * 10 PL vaječného likéru * kakao na posypanie * špáradlá * (papierové košíčky)

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajúci variant Tiramisu na párty.
Je to naša najobľúbenejšia kombinácia ingrediencií na domáce Tiramisu. S Lučinou nám chutí viac ako s Mascarpone a ten vaječný likér ako náhrada vajec urobí svoje...
Na Tiramisu v tortovej forme stačí polovičné množstvo piškót, ale na tieto jednohubky ich treba aspoň 2 veľké balíky (po 240 g).
Ešte dodávam, že krému je viac, nespotrebujete ho všetok. Odhadom by stačili také 2/3. Ale ak ho urobíte z celej dávky, tak ochutnávači sa potešia. :-)
Ako na to? Stačí kliknúť na obrázkový postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 544 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (113) posledné: 2.1.2017, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Fondant



POTREBNÉ PRÍSADY

1 PL zelatiny, 1/4 pohara studenej vody, 1 CL lubovolnej esencie, 1/2 pohara medu (prip. kukuricneho sirupu), cca 900 g preosiateho praskoveho cukru - zalezi ako sa zmes spracovava, 1/2 CL stuzeneho tuku

POSTUP PRÍPRAVY

konecne slubeny recept na fondant tj. hmota na obalovanie toriet podobne ako falosny marcipan, alebo hmota z mashmallows, je tiez vhodny na modelovanie drobnejsich ozdob na torty....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 302 návštěvníkov)

Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (72) posledné: 26.4.2014, 9:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Americké cookies ORIGINÁL



POTREBNÉ PRÍSADY

300g masla (kuk obrázok aké som použila ja) * 1 šálka kryštál cukru * a šálka tmavého cukru * 2 vajíčka * 3 šálky mletých ovsených vločiek * 2 šálky polohrubej múky * mokka lyžička soli, sóda bikarbony a prášku do pečiva * kooopec čokolády (lentilky, zajačikovia, mikuláši - ČOKOĽVEK - alebo 200g mliečnej čoko a 100g horkej).

POSTUP PRÍPRAVY

Vitajte:) V prvom rade sa nezľaknite toho množstva cookies, dnes sme robili s kamoškou trojnásobnú dávku - vyšlo nám cez 300ks, ale normálne keď ich robíte väčšie a z jednej dávky, vyjde okolo 75ks a tie sa zjedia ani neviete ako...
V druhom rade chcem upozorniť, že toto nie je ani rýchly ani príliš jednoduchý recept, ale URČITE STOJÍ ZA TO!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 244 návštěvníkov)

Lýdia Podobná (LyPo) ID 6282 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (120) posledné: 26.11.2022, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Parížske rožky na 1*****



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 150g mletých orechov, 250g práškového cukru, 4 bielka/y:o), 1 kávová lyžica hladkej múky***krém: 1 šlahačka 33% (150 ml), 150g várovej čokolády, 200g masla alebo margarínu a za hrsť kryštálového cukru***poleva: 100-150g čokolády rozpustiť nad parou s Cerou

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto rožteky vrelo odporúúúúúúúčam sú perfektné

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 234 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (106) posledné: 12.4.2020, 14:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Modelovacia hmota z Marsmallow



POTREBNÉ PRÍSADY

1 bal. cukríkov Marsmallow, približne 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy, práškový cukor podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Recept nie je môj ani torta, našla som ho na stránkach www.privat.katherine.sk, čiže je celý aj s postupom prevzatý z tejto stránky. Veľmi sa mi páčil, preto som ho sem dala aj pre Vás.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 226 návštěvníkov)

Andrea H. (jessie.31) ID 18276 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (46) posledné: 26.6.2010, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Ježkovia Jožkovia z českého MMB



POTREBNÉ PRÍSADY

28 dkg Hery 12 dkg práškový cukor 45 dkg hladká múka 1 žltok citrónová kôra Ľubovoľná náplň: polovička vlašského orecha, lieskový orech, kúsok čokolády, mix orieškov a hrozienok v čokoláde... príp. ako ja kupované mlinké keksíky v horkej čokoláde, ktoré vyzerajú ako arašidy v čokoláde. Na poliatie - čokoládová poleva, struhany kokos

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík som našla na českom MMB. Fotečku svojho vytvoru mam v albume, no pre velky zaujem som sa rozhodla dať sem aj receptik. Tu je link na origina recept od Katerinky: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=10383

Kedze uz mam napecene, nemozem pridat obrazkovy postup, ale ked som to bez neho zvladla ja, tak by to mal zvladnut kazdy.
Postup je veľmi jednoduchý. Z prislusny surovin poriadne vypracujeme cesto, ktore dame min. na hodinku do chladnicky, aby sa nam s nim lepsie pracovalo. Moje odpocivalo cely den.
Z cesta potom robime gulicky cca vo velkosti vacsieho vlaskeho orecha, do gulicky zapracujeme nami zvolenu napln a vytvarujeme jezka (tvar slzy, kvapky...) Ja som sa snazila aj dvihnut trosk nufaciky, no pri peceni sa stratili. Pecieme pri teplote 175 az 180 stupnov cca 10-12 minut. Mam elektricku ruru, treba sledovat prvu varku a podla toho sa zariadit, aby ste nemali jezkov cernoskov.
Po vychladnuti namacame do cokoladovej polevy a namocenu cast hned obalime v struhanom kokose.
Nakoniec dorobime ocka a nufacik. :-))
Prajem prijemne pecenie!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 224 návštěvníkov)

Andrea B. (Godzillka) ID 34483 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (119) posledné: 4.3.2015, 9:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

mäkké medovníky



POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg palmarín, 15 dkg medu, 20 dkg prask. cukor, 1 dcl vody, 60 dkg hladkej muky, 2 cele vajcia, 2 cajove lyzicky sody bicarbody, mleta skorica, klinceky

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci roztopíme: 25 dkg palmarínu, 15 dkg medu, 20 dkg prášk. cukru a 1 dcl vody. Do vychladnutej masy (rovno do hrnca) pridáme: 60 dkg hladkej múky, 2 celé vajcia, 2 čajové lyžičky sódy bicarbódy, mletú škoricu, klinčeky. Vezmeme ručný mixér a všetko pekne zmiešame, na chvíľu dáme do chladničky (ja dávam na 1 hodinu). Plech na pečenie trošku natieram palmarínom alebo obyčajným maslom. Medovniky pečieme maximalne 10 minút (nie dlhšie, lebo budú tvrdé ! ) pri teplote 180 stupňov. Po upečené (rovno z rúry) HNEĎ potrieť rozšľahaným vajíčkom.
Medovníky sú mäkkučné a s cestom sa veľmi dobre pracuje.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 217 návštěvníkov)

Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (102) posledné: 11.4.2017, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Ľadovo - gaštanové košíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

GAŠTANOVÁ PLNKA - 1 gaštanové pyré (250g), 125g masla, 4PL nutely, *POLEVA č.1* - 6 ks čokolády ľadové gaštany, 1 stužený tuk - 100% (cera, lando), 1PL kakaa - alebo - *POLEVA č.2* - 6 ks čokolády ľadové gaštany, 100g várová čokoláda, 40g cera alebo kokosový tuk

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže milujem gaštanové pyré, musela som si z neho vymyslieť aj recept na košíčky, ktorý je veľmi jednoduchý, ale výborný.

Postup...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 212 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (209) posledné: 5.9.2017, 14:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Likérové špice - recept na požiadanie



POTREBNÉ PRÍSADY

Okruhle detske piskoty, 90 ml vody, 1 PL solamylu, 80 g krystaloveho cukru, 125 g cokolady na varenie (alebo Milky kto ma rad mliečnu), 125 g 100% stuzeneho tuku (napr. CERA) ***** NAPLN: vajecny, karamelovy alebo iny liker, prášková slahačka. ***** POLEVA: cokolada, CERA ***** Ideálne množstvo na odskúšanie, keď sa Vám zapáčia, odporúčam množstvá násobiť 3mi alebo 4mi.

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu so solamylom a cukrom uvaríme v hustú kašu, pridáme nalámanú čokoládu a po roztopení čokolády pridáme ešte nakrájaný stužený tuk. Miešame dovtedy, kým sa nám všetko nespojí. Túto masu necháme vychladnúť pri izbovej teplote do druhého dňa, preto si kašu varím večer. Na druhú deň túto zmes vyšľahám ručným šľahačom. Vznikne nám čokoládový krém, ktorý striekame pomocou špeciálnej špičky na špice na okrúhle piškóty. Dáme stuhnúť v zime na balkón a inokedy do chladničky. Keď nám vzniknuté súdky stuhnú plníme ich likérom vyšľahaným s práškovou šľahačkou( dám si do vyššej nádoby likér a postupne prisypem práškovú šľahačku, aby to bolo ako nie úplne vyšľahaná šľahačka) - nám istotu, že mi náplň nevytečie. Inak kto nechce nemusí použiť tento postup a naleje do súdkov len likér. Súdky s likérom uzatvorím čiapočkou z krému, dáme opäť stuhúť do chladničky a nakoniec si roztopíme čokoládu so stuženým tukom, ktorý si dáme do pohára na pitie. Stuhnutý špic uchopíme za piškótu a ponoríme do roztopenej čokolády. Dobre stuhnuý špic z chladničky a ponorený do čokolády by mal pomerne rýchlo zaschnúť. Len prosím neukladajte špice na tanier, budú sa ťažko odlepovať. Ja odporúčam mriežku alebo papier na pečenie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 209 návštěvníkov)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (64) posledné: 2.5.2015, 16:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.865 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,187 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu