. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYBY A DARY MORA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 393 (zobrazuje sa 341-350)<< predošlé 1,.,30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ďalšie >>

RYBY A DARY MORA

Losos v provensálskej marináde



POTREBNÉ PRÍSADY

podkovičky lososa * provensálske korenie * horčica * maslo * čierne korenie * soľ * 2 strúčiky cesnaku * olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný recept, toto určite môžete! :-) Ak nemáte lososa, kľudne ho vymeňte za inú rybku, poprípade rybie filé. Dievčence, skoro všetky jedlá, ktoré robím na Vianoce, majú jednoduchú prípravu, to ste si určite všimli. Nič zložité nerobím, tiež si vééééľmi rada oddýchnem s celou rodinkou pri Mrázikovi a Perinbabke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 2.6.2012, 9:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Losos na šafráne s riccotovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

lososové podkovičky * riccota * červená cibuľa * šľahačková smotana * soľ * šafrán * citrón * mleté biele korenie * olivový olej * príloha: zemiaky * čerstvá zelenina

POSTUP PRÍPRAVY

Výýýýborná papa nielen na Vianoce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Dusený losos so smotanovou omáčkou a šampiňónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

losos * citrón * soľ * maslo * šľahačková a kyslá smotana * čerstvé šampiňóny * cibuľa * petržlenová vňať * mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Lahôdka za všetky prachy!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 22.8.2009, 11:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Sushi



POTREBNÉ PRÍSADY

Ryža, morské riasy NORI, Wasabi, ryžový ocot s cukrom podľa chuti, sojová omáčka, vajíčka, ryba, avokádo, uhorka, paprika, pomazankové maslo(nie je nevyhnutné :-) ) ....
Bambusové podložky, ostrý nôž, paličky na jedenie...

POSTUP PRÍPRAVY

...viď sľubovaný obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Daniela C. (Dancúľ) ID 8958 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (47) posledné: 27.11.2012, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Pečené pstruhy



POTREBNÉ PRÍSADY

2 pstruhy, 4 kolieska citrónu, petržlenová vňať, cesnak, korenie na ryby, maslo, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené, vypitvané a umyté pstruhy z vnútra posypeme korením na ryby. Do vnútra vložíme asi 3 plátky masla, 2 plátky citróna a veľa petržlenovej vňate. Poukladáme na olejom vymastený plech. Zvonku posypeme pstruhy korením na ryby na to poukladáme plátky masla. Do pekáča pridáme rozpučený cesnak a všetko pokvapkáme olivovým olejom a zasypeme petržlenovou vňaťou. Dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 25 minút na 180°C. Podávame s dusenou zeleninou a zemiakmi.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

PANGAS SIAMSKÝ v bešamelovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

na 6 porcií - 10 zemiakov, 6 filetov Pangas siamský, 25 dkg plesňový syr niva alebo roquefort, 25 dkg brokolice, bešamelová omáčka - 12,5 dkg masla, 4 lyž. polievkové hladkej múky, 0,5 l mlieka, pol kávovej lyžičky muškátováho orecha - mletého, biele korenie, soľ, vegeta, 3 polievkové lyžice olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Lahodná biela ryba bez kostí

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Peťa N. (nosaktoto) ID 12929 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.11.2008, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

sušI



POTREBNÉ PRÍSADY

Ryža suši

115 g ryže., 0,25 l vody., 4 PL práškového cukru., 4 PL slabého vínneho octu., 2 KL soli., 1 – 2 PL jemne postrúhaného ďumbiera., 1- 2 PL jemne pretlačeného cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu umyte, zalejte vodu, prikryte dobre priliehajúcou pokrievkou a nechajte zovrieť na prudkom ohni. Potom plameň stíšte a varte ju ešte asi 10 – 15 minút, kým neabsorbuje všetku vodu. Medzitým v pohári premiešajte prísady a vmiešajte ich do teplej ryže. Ryžu nechajte pri izbovej teplote vychladnúť. R ROLADA SUSHI-priprava je jednoduchá a dá sa rýchlo naučiť. Na stôl si dáte igelitovú fóliu, na ňu položíte plát morskej riasy a pokvapkáte ho vodou, aby zmäkol. Ryžu rozťľapkáte na plát, pričom na dvoch dlhších stranách necháte voľný okraj (si 2,5 cm). Pásiky očistenej zeleniny alebo marinovanej ryby pokladiete po dĺžke do stredu ryže, všetko opatrne po dĺžke zrolujete; pomáhajte si pritom igelitovou fóliou. Roládu postláčajte a nakrájajte na kúsky široké 2,5 cm. Suši podávajte so sójovou omáčkou a s pastou wasabi alebo z ďumbiera. viac na http://www.mojerecepty.sk/susi-japonska-specialita.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

františek r. (trisestri) ID 30284 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Pangas po mojom :-)))



POTREBNÉ PRÍSADY

1balik /650g/filiet z pangasia-vietnamskeho sumčeka,2dl mlieka, sol,3 male vajcia, struhanka, 1,5 PL kecupu, 1pl horcice, 1pl masla, 2,5dl horucej vody, cibula,olej

POSTUP PRÍPRAVY

Filátka rozmrazime namočené v osolenom mlieku/cca 2h/, dáme okvápať a rozrežeme každý na 3 časti-lepsie sa s tym pracuje a sú to take akurátne porcie. Obalime najskor v strúhanke, potom v osolených
rozšprudlovanych vajíčkach a opečieme z jednej a z druhej strany na oleji /nemusia tam plávat, stači 3-5mm/.
Šprcneme trochu oleja do zapekacej misy, na to šupneme cibuľu nakrájanú na ako chcete:-) ja som na slíže, na ňu poukladáme opečené rybky. Do 2,5 dl vody mrskneme 1pl horčice, 1,5pl kečupu a lyžicu masla-dobre premiešame a vylejeme na rybu, trochu to prikryjeme alobalom-nemusite napevno a šup s tym do rúry -30min na 200°C
Vyborná je k tomu klasika-zem.kaša a nejaký čerstvý šalátik...uhorkový, čin.kapusta..ála "co dům dal"
Musím sa vám priznať..nemohla som prísť tejto rybe na chuť. Toto mi včera poradila kamoška na bravčové masko ....ale myslím že bravčovina sa na pangasa nechytáááá.
SUPER šťavnaté, decká dnes futrovali odušu:-)))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 207 návštěvníkov)

Zdena Č. (Zdenči) ID 1132 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (76) posledné: 1.6.2014, 22:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Zapečené filé na smotane a syre



POTREBNÉ PRÍSADY

Filé,250 ml smotany na varenie,tavený syr v črievku,citr.šťava,soľ,bylinková soľ-alebo aj iné korenie,strúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

Je to jednoduchý recept na prípravu filé či inej ryby a u nás doma je veľmi obľúbený,tak možno zachutí aj vám. Výsledné vlastné foto dodám nabudúce,pretože sa zjedlo tak rýchlo,že som nestihla odfotiť :-))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Monika B. (hranolka2) ID 9337 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.3.2011, 9:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Losos po grécky



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto robievam mojmu manželovi k narodeninám. Je to už akási tradícia, tak skúste (o:
Potrebujeme: filet z lososa, alebo inej morskej ryby (losos je najlepší), soľ, 1 dcl oleja, 1 cibuľa, 150 g čerstvých šampiňónov, 100 g zelených olív, 1 dcl červeného vína, 100 g paradajkového pretlaku, mleté čierne korenie, 1 PL cukru, citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena. Vyberieme a vo výpeku opražíme posekanú cibuľu a hríby. Zalejeme vínom, pridáme na plátky posekané olivy a krátko povaríme. Dochutíme cukrom. Do omáčky vložíme ryby a prehrejeme. Podávame so zemiakmi. Je to parádička.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lenka D. (laugaricio) ID 11298 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.1.2008, 8:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 393 (zobrazuje sa 341-350)<< predošlé 1,.,30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu