končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
RYBY A DARY MORA |
Peťa N. (nosaktoto) ID 12929 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) PANGAS SIAMSKÝ v bešamelovej omáčke[ recept č. 3663 zo dňa 20.1.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY na 6 porcií - 10 zemiakov, 6 filetov Pangas siamský, 25 dkg plesňový syr niva alebo roquefort, 25 dkg brokolice, bešamelová omáčka - 12,5 dkg masla, 4 lyž. polievkové hladkej múky, 0,5 l mlieka, pol kávovej lyžičky muškátováho orecha - mletého, biele korenie, soľ, vegeta, 3 polievkové lyžice olivového oleja POSTUP PRÍPRAVY Lahodná biela ryba bez kostí OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Uvarené zemiaky v šupke očistíme, nakrájame na kolieska a poukladáme do olivovým olejom potretej zapek.misy Na jemne osolené a ovegetované zemiaky položíme jemne nasoloné filety Pangasa Na tenké plátky nakrájame plesňový syr roquefort alebo nivu a poukladáme na filety Vo vriacej vode sparíme brokolicu a nakrájame na tenké plátky a poukladáme na syr - mierne posolíme Pripravíme si bešamelovú omáčku Maslo rozpustíme v panvici, pridáme hl. múku, mierne opražíme a zalejeme mliekom - miešame metličkou, aby nám nevznikli hrudky. Ked to má tú správnu hustotu vypneme plameň a posypeme mletým muškátovým orechom a bielym korením - premiešame Zalejeme pripravené jedlo a omáčku rozotrieme tak, aby sme zakryli celý povrch Vopred si predhrejeme rúru na 200 st C a vložíme piecť na 35 min. Keď je na bešameli jemne chrumkavá pripečená kôrka - vyberieme z rúry a môžeme podávať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (30.11.2008, 21:40) | |
Akurát som dopiekla túto chuťovku a je skvelá Je to naozaj úžasné jedlo, veľmi ľahké a proste supeeeer Po prvý krát som robila niečo z tejto rybičky a po prvý krát som dokonca robila aj bešamel. Všetko dopadlo na jedničku a zožala som veľký úspech. Ďakujem za tento receptík. | |
ODPOVEDAŤ |
Edita S. (edith) ID 7744, mimibazar.sk/edith (12.3.2008, 20:27) |
Tak toto určite vyskúšam niekedy na obed. Vyzeraá to mňammm |
ODPOVEDAŤ |
Renáta Č. (Cvrkotik) ID 6088, mimibazar.sk/cvrkotik (20.1.2008, 18:14) | |
Ahoj Peťa, kde kupujete túto rybku? | |
ODPOVEDAŤ |
Peťa N. (nosaktoto) ID 12929 (20.1.2008, 20:00) | |
v metre v nitre najlepšie je to robiť z čerstvej ryby - nie mrazenej | |
ODPOVEDAŤ |