. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYBY A DARY MORA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 356 (zobrazuje sa 331-340)<< predošlé 1,.,29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ďalšie >>

RYBY A DARY MORA

Vynikajúca domáca treska v majonéze *****



POTREBNÉ PRÍSADY

rybie filé 800-1000 g * 2 veľké cibule * 3 dcl octu * 2 mrkvy * 3-4 PL horčice * 5 ks veľkých bobkových listov * soľ * celé čierne korenie * mleté čierne korenie * veľká majonéza *

POSTUP PRÍPRAVY

Základom úspechu tejto najsamsuperbomba špica domácej tresky je vydržať a zotrvať pri zatvorenej chladničke aspoň 24 hodín, minimálne toľko času potrebuje treska na odležanie!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 152 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (43) posledné: 18.5.2020, 20:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Treska !!!!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg tresky,korenie na ryby,maslo,vňať ( petržlenovú,alebo zelerovú )

POSTUP PRÍPRAVY

Tresku umyjeme trocha môžme posoliť ,ale pozor,lebo v koreninách sa nachádza soľ. Ja som kúpila korenie na ryby bez glutamanu,kvôli malému.Položíme na plech ,posypeme ju rybacím korením a poukladáme na ňu plátky obyčajného masla.Pridáme vňať.Vložíme do trúby a pečeme.Nezakrývame. Polievame maslom z plechu.Pečieme asi tak cca.20min.K tomu zemiačky uvarené s masielkom.Mňňňňammmm.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika G. (monika81) ID 12428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Rybie filé na kari korení zapečené v alobale



POTREBNÉ PRÍSADY

rybie filé * jedna malá kocka masla * kari korenie * cibuľa * soľ * horčica * biele mleté korenie * alobal * PRÍLOHA: zemiaková kaša

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduché a mňam.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 13.4.2008, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Pstruh na masle.



POTREBNÉ PRÍSADY

Pstruhy (1ks na osobu), korenie na ryby, soľ, mletá rasca, maslo, zemiaky. Na oblohu šalát.

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené pstruhy z obidvoch strán posypeme korením na ryby, rascou a podľa chuti dosolíme. Poukladáme na plech, navrch ešte na každého pstruha položíme pár plátkov masla. Pečieme pri 200°C asi 10-15 minút do zlatista. Môžeme podávať s varenými alebo pečenými zemiakmi. Ako prílohu šalát.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Ivana J. (Ambra) ID 12842 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 21.10.2011, 21:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Mušle (a iné morské príšerky) na zelenine



POTREBNÉ PRÍSADY

250g vylúpaných mušlí, za hrsť kreviet –možu aj nemusia byť, prípadne možme použiť morský koktail, ktorý bežne dostať kúpiť v obchodoch, 2 mrkvy, pór, ja som dala aj mungo klíčky-avšak originál recept je bez nich, olej, sójová omáčka, soľ na dochutenie, kečup, solamyl, vývar, 2 strúčiky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Mušle a iné príšerky prepláchneme poriadne pod tečúcou vodou, na oleji orestujeme mrkvu, ktorú sme očistili a nakrájali na prúžky, pridáme „dary mora“ a pretlačený cesnak a ešte chvíľku restujeme, pridáme cca 2 pol.lyžice kečupu, trochu sójovej omáčky, zalejeme vývarom alebo čistou vodou a necháme dusiť chvíľočku, aby bola mrkva mäkká. Samotné mušle vôbec nepotrebujú dlhú tepelnú úpravu.Pred koncom pridáme klíčky, a pór nakrájaný na kocky-nemal by zmäknúť, ale pekne chrumkať pod zubami. Dochutíme soľou, príp. sójovou omáčkou podľa chuti a zahustíme solamylom. Podávame s pečivom alebo ryžou.Je to naozaj veľmi chutný, zdravý a navyše rýchly recept na obed.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Pstruh na masielku



POTREBNÉ PRÍSADY

Pstruh dúhový, maslo , múka, citrón, soľ, petržlenová vňať-nemusí byť to len pre chuť, a zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme si najprv variť zemiačky do osolenej vody a pridáme petržlénovú vňať, kym sa zemiaky varia spravíme si nasledujúcim postupom pstrúžika.Viď obrázkový postup.
Je to veľmi chutné a rýchle jedeníčko dobrú chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Daniela M. (Danuska55) ID 2483 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.4.2007, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Rezance z krabích tyčiniek so zeleninou-bleskovka:)



POTREBNÉ PRÍSADY

balíček krabích tyčiniek-zeleninová alebo bylinková alebo obyčajná soľ-citrón-sójová omáčka/najlepšie prírodne fermentovaná SHOYU/-olivový olej-cibuľa-cesnak-mrazená zelenina/najlepšie zmes s fazuľovými strukmi, paprikou,karfiolom-jednoduho čo najfarebnejšia, nech to má šmrnc:)

POSTUP PRÍPRAVY

Krabie tyčinky povaríme v osolenej vode s trochou citróna približne 2 minúty a potom ich hneď šupneme na sitko, necháme vychladnúť. Po vychladnutí jednotlivé tyčinky "rozstrapkáme" na rezance, ide to mimochodom veľmi ľahúčko a s radosťou nám určite pri tejto zaujímavej činnosti pomôžu naše ratolesti:) Keď máme rezancov plnú misu, zalejeme ich sójovou omáčkou a necháme odpočívať. Zatiaľ si na olivovom oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak, popražíme, pridáme mrazenú zeleninua sprudka opekáme približne 3-4 ? /nestopla som si to/ minútky, aby nám zeleninka ostala pekne krehká, chrumkavá a nestratila farbu. Potom už len pridáme rezance, prehrejeme, dochutíme soľou a naservírujeme na tanier. Ozdobíme nasekanou vňaťou /ja som použila mladú cibuľku/ a hotovo. Naozaj je to jednoduché, veľmi rýchle a zaujímavé aj chuťovo aj na pohľad:).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Lucia P. (lupali) ID 9166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 3.5.2009, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Slany kolac s tuniakom a porkom



POTREBNÉ PRÍSADY

180 g tuniaka, 150 g listkoveho cesta, 1 porik, 1 paradajka, 2 strucky cesnaku, 2 vajicka, 120 ml smotany kyslej, 40 g syru cedar (popripade iny tvrdy syr) sol a korenie

POSTUP PRÍPRAVY

nic zlozite - vid nizsie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 4.2.2008, 19:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Krevetovo-syrová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balíček koktejlových kreviet (250 g), 4 strúčiky cesnaku, 1 menšia cibuľa, 1 balíček trojuholníkového syra, biele korenie, kyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájame najemno, speníme na oleji, pridáme roztlačené strúčiky cesnaku a osmažíme skoro dozlatova. Pridáme krevetky, pridáme trojuholníky syra, necháme roztopiť, ochutíme bielym korením a nakoniec vmiešame kyslú smotanu (1kelímok). Už ďalej nevaríme. Podávame s cestovinami. Počas varenia nesolíme, v prípade potreby prisolíme keď už to je hotové!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Katarína R. (KatkaR) ID 4479 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Morská šťuka pod syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

4 filety z morskej šťuky, 70 g eidamu, 2 lyžice horčice, 1 lyžica worcesterovej omáčky, 1 lyžica sójovej omáčky, soľ, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kúsky rybieho mäsa z oboch strán jemne osolíme. Horčicu zmiešame s worcesterovou a sójovou omáčkou a vzniknutou marinádou filety natrieme. Necháme ich odležať asi hodinu. Kúsky ryby dáme piecť na panvicu do rozohriateho oleja a keď ich obrátime, hneď ich posypeme postrúhaným eidamom. Syr sa roztopí, kým sa spodná časť filiet vypraží. Podávame s uvarenými zemiakmi, tatárskou omáčkou a zeleninovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana C. (Naja) ID 3566 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 1.4.2007, 12:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 356 (zobrazuje sa 331-340)<< predošlé 1,.,29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu