končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 96 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
CHLIEB A DALAMANKY_TRI DRUHY MUKY_SO ZEMIAKOM*****POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladká múka špeciál,30 dg celozrnná špeciál stredná,20 dg rážna múka celozrnná,2 pl soľ,1 čl cukor,1 kocka droždie,1 pl rasca,3 stredné zemiaky,voda podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky pokrájame na drobné kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka.Múku preosejeme,pridáme soľ,rascu,cukor a droždie.Uvarené zemiaky pretrieme cez sitko a do múky vlejeme aj vodu,v ktorej sme ich varili.Najprv premiešame vareškou,potom poriadne vypracujeme rukou.Necháme 2-3 hodiny kysnúť,občas do cesta šťuchneme,aby padlo a znova vykyslo.Na dosku vsypeme hladkú múku,cesto na ňu vyklopíme a opatrne obalíme v múke.Preložíme do tvaru obálky,15 minút kysne.Opakujeme 3 krát.Na plech dáme pečiaci papier a cesto ,ktoré sme upravili do tvaru chleba,naň položíme.Teraz ho necháme 30 minút kľudne bublinkovať.Rúru si vyhrejeme,plech dáme na spodnú mriežku a pečieme pri 200 st.asi 15 minút,potom teplotu znížime na 170 st. a dopekáme.V priebehu pečenia si plech vytiahneme a bochník potrieme osolenou vodou.Upečený chlieb vyberieme na mriežku,potrieme slanou vodou a prikryjeme mokrou čistou utierkou,ktorú sme vyžmýkali.Necháme vychladnúť. Vodu pridávame do cesta podľa potreby,nesmie byť riedke.Zemiaky chlebík zvláčňujú,ale cesto ich pridaním redne,preto múku pridáme aj pri skladaní,aby sa nám nelepilo na dosku. Nie je to žiadna alchýmia,vedieť upiecť dobrý chlebík,len sa odvážte,ide to aj bez pekárničky. Prajem vám veľa úspechov pri pečení a uvidíte,že vaši doma to patrične ocenia,ani kúsok neskončí v koši. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (30) posledné: 6.9.2010, 18:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zašnurovaný citrónový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Na kvások: 6 PL teplej vody, 1 ČL cukru, 1 1/2 ČL instantného droždia, 1/4 pohára polohrubej múky Na cesto: pripravený kvások + 6 PL kyslej smotany alebo jogurtu, 1/4 pohára zmäknutého masla, 1 vajíčko, 1/4 pohára cukru, 1 ČL soli, 1 ČL vanilkového extraktu, 2 1/2 polohrubej múky, Na plnku: 1/3 pohára čerstvého krémoveho syra (100 g), 2 PL cukru, 2 PL kyslej smotany, 1 ČL citrónovej šťavy, 2 PL polohrubej múky, 1/4 pohára lemon curd (citrónový krém) Na potretie: 1 vajíčko, lyžica vody a hrubý cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Tento úžasný koláč ma padol do oka na mojom obľúbenom food blogu. Nedal mi spávať, jeho zaujímavý vzhľad ma dostal a povedala som si, že ho musím vyskúšať. To som ešte netušila, že nielen vzhľad ale aj chuť je neskutočná!! Je to jednoducho delikátna mňamka! Tu je originál recept s obrazovym postupom, ak by ste mali zaujem o original ,-) http://smittenkitchen.com/2010/05/braided-lemon-bread/ Ja som do plnku použila kupovaný lemon curd, ale kto sa k nemu nemá ako dostať, nech si ho pripraví podľa tohto receptu od Adriky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23263 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (56) posledné: 11.6.2013, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Daktyla - grécky chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g hladkej múky T-650, 75 g celozrnnej múky (stredná-špeciál), 75 g hladkej kukuričnej múky, 1 zarovnaná lyžička soli, 225 ml vody, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica tekutého medu, 1 lyžica mlieka***kvások: 1 dl teplej vody, ½ kocky droždia (alebo 2 lyžičky sušeného), 1 lyžička cukru*** na potretie mlieko a na posypanie sezamové semienka POSTUP PRÍPRAVY Tradičný grécky domáci chlebík, ktorý sa pred jedením láme na malé kúsky. Jednotlivé diely cesta som ešte potrela olivovým olejom - dajú sa takto ľahšie od seba oddeliť. Upravila som si len množstvo vody a skrátila čas kysnutia na plechu - pri prvom pokuse sa mi cesto zlialo a upiekol sa ako klasický chlebík. Síce nižší, ale nám to vôbec nevadilo. Cesto som miesila ručne, ale môžete si ho pripraviť aj v domácej pekárničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (33) posledné: 21.6.2010, 18:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Ošatkový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 350 ml vody, 1 PL octu, 1 PL olivového oleja, 1 ČL cukru, 1,5 ČL soli, 100 g ražnej múky ( vyrážková alebo celozrnná, prípadne pšenično-ražná zmes z Kauflandu ), 450 g T650, 24 g čerstvých kvasníc POSTUP PRÍPRAVY Do DP vložíme suroviny, zapneme program CESTO a necháme vymiesiť aj vykysnúť. Po zapípaní si cesto preložíme na pomúčenú dosku, opatrne vyformujeme bochník a vložíme do múkou vysypanej ošatky, kde necháme cesto ešte vykysnúť ... pokiaľ nie je cesto povrch ošatky. Potom cesto veľmi opatrne vyklopíme na plech s papierom na pečenie alebo ak má niekto nepriľnavý plech, tak bez papiera ... pečieme najprv 10 min. pri 270 st., ( alebo 250 st., kto má takúto max.teplotu ) potom stíšime na 180 st. a dopekáme. Ja posledných asi 5-10 min. znova pridám na 270 ... dokopy pečiem 1 hodinu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 25.4.2010, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Francúzsky chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 2 1/4 šalky teplej vody,1 PL cukru,1 droždie ,1 PL soli,2 PL oleja,6 šalok hl.muky,rasca POSTUP PRÍPRAVY Príprava je trošku zdĺhavejšia ale stojí za to ..Vodu zmiešame s droždím a cukrom,rozmiešame kym sa droždie a cukor neroztopí.Vylejeme do pekarničky ,pridame sol,olej a polovicu muky.Nechame premiešat par minut a pridame zvyšnu muku.Premiešame a vypneme.Nechame 10 minut odpočívat.Znovu na par sekund premiešame a vypneme .Cesto nechame takto oddychovat pat krat.Potom cesto rozdelíme na dve časti,každu na pomučenej doske roztiahneme rukami na obdĺžnik a zrolujeme ako bagetu,spoj zlepíme a povalame po muke.Preložime na plech a nechame kysnut asi pol hodinku.Pečieme na 220 st asi 20 minut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 17.1.2012, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zemiakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 2 stredné v šupke uvarené zemiaky, 1,5 čl soli , 1 čl mletej rasce , 1 pl oleja 1 pl octu, 300 ml vody , 500g múky (ja dávam 400g hladkej, 100g celozrnnej) 1,5 čl sušeného droždia POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky postrúhame, pridáme soľ, rascu, ocot, olej, zalejeme vodou a pridáme múku a droždie. Pečieme na programe 1, cca. 3 hodiny 20 minút, tmavá kôrka, 1 Kg (ja mám pekáreň Moulinex Home bread baguette).Piekla som ho prvý krát predvčerom a ešte dnes je super, ako čerstvý a chutí naozaj výborne, vyskúšajte.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) Katarína H. (Katkahor) ID 111598 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 12.4.2012, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Soft wrap bread (podobny ako arabský chlieb na plnenie,ale lepší :-))POTREBNÉ PRÍSADY 1 1/2 šalky polohr.muky,1 1/2 šalky hl.muky,1 1/4 šalky vriacej vody,1 uvareny a nastuhaný zemiak (menší),1 1/4 čl soli,2 PL oleja,1 čl inst.droždia POSTUP PRÍPRAVY Muky zmiešajte a 2 šalky nasypte do pekarničky,zalejte vriacou vodou a nechajte miesit do hladka.Vypnite a nechajte 20 min oddychovat.Vdruhej mise si zmiešame zemiak,muku,sol,drozdie a olej.Pridame do pekarničky a nechame miesit ešte asi 10 minut aby to bolo pekne makke a hladke.Nechame 1/2 hodinku kysnut.Rozdelime na 8 častí a na pomučenej podložke vyvalkame ,nie na príliš tenko-potom sa vam nevytvoria kapsy.Zakryjeme čistou utierkou a nechame 10-15 min.Rozpalime si teflonovu panvicu (ja som robila na stupni 5 elektr.sporak).Placky sa nesmu robit pomaly lebo budu tvrde,a vysušene ale ani rychlo lebo v strede budu surove.Tak asi 1 minutku z kazdej strany a pritlačajte nejakou placačkou.Mali by sa pekne nafuknut ako balon.Pečieme kym nebudu mat hnede škvrny.Hned ukladajte do igelitoveho sačka a uzatvorte.postupne pridajte aj všetky ostatne.Pekne sa tam sparia a zostanu makke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 26.7.2014, 15:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zemiakový chlieb z DPPOTREBNÉ PRÍSADY 210 ml vody, 1 1/2 ČL octu, 525 g múky T650, 160 g uvarených a popučených zemiakov, 2 ČL soli, 1 ČL cukru, 1 sáčok sušeného droždia Dr. Oetker ( 7g ) alebo 1/2 kocky čerstvých kvasníc, 1 ČL rasce ( ja som dala ľanové semienka, lebo moji neznášajú rascu ) POSTUP PRÍPRAVY Program RÝCHLY alebo základný OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Grahamový chlieb - vynikajúciPOTREBNÉ PRÍSADY 320 ml vody 2 lyžice oleja 1 lyžica octu 150 g grahamovej múky 100 g tmavej chlebovej múky 250 g svetlej chlebovej múky 1,5 lyžičky soli 1 lyžička cukru necelá 1/3 kocky droždia semienka, ja som dala slnečnicové 1 lyžička rasce POSTUP PRÍPRAVY Do pekárne dáme suroviny v poradí tekuté, potom sypké.... Vody dajte najprv 300 ml, potom v prípade potreby dolievať po lyžičkách, grahamová múka je trochu suchšia ako ostatné.... Semienka buď dať po pípnutí alebo ja dávam hneď s múkou. Program 3,10 hod, hmotnosť 900 g, mam Tesco pekareň, dávam na program c. 1.... Chlebík je vynikajúci OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Zuzana D. (avanka) ID 14337 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 4.1.2015, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb (nielen) pre začiatočníkovPOTREBNÉ PRÍSADY 3,5 šalky (2,5 decovej )hl.muky,1 1/2 šalky teplej vody,1 1/2 čl soli,3/4 čl droždia (inst.) alebo 1/2 kocky čerstveho,1 čl rasce POSTUP PRÍPRAVY Postup je veeelmi jednoduchy,takze kto začina piect chlebiky, tak pre neho idealny..Stručne by som napisala postup ako zmiesit,vykysnut a upiect.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (64) posledné: 18.3.2016, 9:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 96 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >> |