. .. .. .. .. .. .
. .

Môj recept na mäkké medovníčky / vhodne aj pre bezlepkovu dietu / * s fotopostupom - RECEPT 44141

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 18948 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 298 návštěvníkov)


Môj recept na mäkké medovníčky / vhodne aj pre bezlepkovu dietu / * s fotopostupom


[ recept č. 44141 zo dňa  ]


Môj recept na  mäkké medovníčky / vhodne aj pre bezlepkovu dietu /  * s fotopostupom


POTREBNÉ PRÍSADY

Kedže zaručených receptov na medovníčky stale mäkke je viac ako dosť, rozhodla som sa pridať aj ten svoj po včerajšom pokuse urobit medovničky podla velmi oblubeneho receptu z MMB ,ktore nakoniec sice velmi mäkke boli,ale asi nebolo počitane s tým,že medovniky vydržia aj na druhy den a dnes su žial tvrde ako kamene .Takže končim experimentovanie s cudzími receptami a prikladam svoj, s ktroým som roky spokojná a medovniky su mäkke aj o mesiac ,nielen ked sa vyberu z rúry . po mesiaci,čo mam recept na MMB som velmi poctena vašími reakciami a velmi ma teši,že ste v 99% s medovničkov nadšene a všetkým chutia - a hlavne,že su fakt mäkké :) ZARUCENE

POSTUP PRÍPRAVY

Na jednu velku dávku ( cez 10 plechov u mňa ) potrebujeme :

* 1 kg hladkej muky ( 00 extra špeci :) ALEBO pouzit bezlepkovumuku PROMIX PK z Novalimu
* 2 lyžičky sody bikarbony
* 1-2 lyžičky škorice ( kludne môžte pridať aj pernikove korenie )
* 1 smetol ( 250g) - Hera,Palmarin ...
* 300 g práškoveho cukru ( kto ma rad sladšie, môže cukru pridat trošku viac )
* 300g medu
* 2 dcl mlieka ( po vašich reakciach navrhujem liat postupne pomaly mlieko - niektorým stačilo 1dcl a medovničky boli super)
* 3 vajcia

+ veľký sáčok na uskladnenie perníčkov :)




*** kto chce len polovičnu davku,sak si všetko rozdeli na polovicu a ja som zvykla dat 2 mensie vajička na polovičnu davku )

POSTUP:
V hrnci roztopime smetol , med a cukor , ked to zavrie - odstavime. ja do toho hned vlejem 2 dcl mlieka a pomiešam , potom zmes vlejeme to do misky ,v ktorej sme si pomiešali muku ,škoricu a soda a do nie horucej zmesy dame 3 vajička . Vypracujeme cesto a dame odležat do chladu na 2 hodiny .

Ak je cesto velmi riedke ,dosypte muky podla potreby :) alebo dajte podla potreby a hustoty menej mliečka - niekomu staci 1 - 1,5 ml ,lebo sa zlaknu riedkeho cesta,ale cesto riedšie musi byt,stuhne v chladničke


Plech mastim olejom , cesto valkam do hrubky cca 0,5cm a ničim ho ja osobne nemastim , nemam rada leskle medovničky

Pečiem vo vyhriatej rure pri cca 160 - 180 st.C podla oka , aby sa nepripalili


Hotove medovniky skladujem vo velkom igelitovom sačku , kedže vam z toho vyjde okolo 9- 10 plechov

♥♥♥ pridavam fotopostup,kedy som medovniky robila presne podla receptu s 2 ml mlieka a 1kg muky

Nech Vám chutia , Denisa


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

slovenský medik od včelara a zvysok -co akcia dala :)
med + Hera + cukor miešame a nechame zovriet , po zovreni odstavime . Ja som do toho hned po zovreti a odstaveni dala aj mlieko ( a priznam sa,dala som cukor krystalovy a nič sa nestalo ,medovniky su rovnake ako s praskovym )
muka + soda + skorica a korenie pernikove spolu dobre premiešame
muka hladka 00 extra špecial :)
zmes ,ktora nam zovrela vlejeme do misky,kde sme pomiesali muku s koreninami
premiešame
ked nieje vyslovene horuca tak tam dame ešte 3 vajička a miesame ...
hotovo - cesto ma byt riedšie . Ja som schvalne dala 2 dcl mlieka,aby ste videli,že to nieje vela . ked to mame premiesane,odlozime do chladničky aspon na 2 hodiny ( v chladničke cesto stuhne a nebude riedke ) . moje lezalo asi 6 hodin,piekla som až večer
po odstati v chladničke cesto takto samo vypadlo z misky,nikde sa nelepilo, hned sme aj koštovali a bolo mňam ..
dokaz,ze pekne stuhlo - rozdelila som si ho na 4 casti a hned valkala,už som ho nijak nemiesila na doske ,muky som pouzila už iba minimum na pomucenie dosky
valkame na 0,5 cm a vykrajujeme ...
ukladame na poolejovany plech , ukladame,dame do rury ... pecieme pri 150 - 180 st .. sledujeme,neodchadzame od rury lebo je to rýchlofka :) ....
medovníčky 2015
2015
2015
a tu mame bezlepkove medovníčky potrete vajíckom od kamaratky Olinky , pri pečeni pomahal aj maly Marko :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Stuzkova | Môj recept na mäkké medovníčky / vhodne aj pre bezlepkovu dietu / * s fotopostupom | mini torticky na stuzkovu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 161 (zobrazuje sa 101-120)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Eva K. (evuschka11) ID 136993 (8.12.2011, 10:05)
Deniska, aj ja som dlho hľadala recept na medovníčky, ktoré by boli od začiatku mäkučké, a som veľmi rada, že som ho konečne našla, medovníčky sú už upečené, ostáva ozdobiť, a Vianoce môžu byť , super recept, určite si ho uložím ako najlepší, ďakujem (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (8.12.2011, 12:25)
dakujem,aj ked vidim,že sa najdu aj dost nevydarene medovniky,tak nevhápem že jedným vyjdu super a niektorým uplne na prd
ODPOVEDAŤ
Silvia P. (sisa.b) ID 54833 (9.12.2011, 23:48)
Deniska, nemusí Ťa to mrzieť, u nás sa zjedia aj také, veď chuťovo sú výborné. A tie vydarené aspoň prežijú do Vianoc :-) Bolo mi povedané, že to mohlo byť aj múkou... ale zas tú istú som použila aj na iný recept a tie sa vydarili. Ťažko povedať, kde je pes zakopaný.
Tak nech sa všetkým vydaria (Y)
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (8.12.2011, 8:01)
mrzi ma,že nie každeu vyjdu tak, ako vychadzaju mne a mnohým iným , ale ja za to žial nemožem ... mne sa tiež občas niečo nevydarí
ODPOVEDAŤ
Danka N. (DankaN) ID 10005, mimibazar.sk/dankan (7.12.2011, 22:38)
(Y) (Y) (Y) (Y) no dnes som ich robila a potom co som cesto vybrala z chladnicky , nebolo vobec lepkave, uplne super sa s nim pracovalo, aj pernicky v tvare (pernicek) (pernicek) (pernicek) sa mi krasne vypiekli, nabuduce asi pridam aj nejaký ten orech. A mlieka som dala len 1 deco....to koly tym negatívnejsim hodnoteniam co som tu citala. Ja som spokojna, super cestičko, budem ho robievat. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (bambulka 11) ID 181087 (7.12.2011, 8:54)
vyskúšala som minulý týždeň a sú super, keď boli čerstvé boli fakt mekulinké, potom trochu stuhli, ale aj o 3 dni boli mäkké (dlhšie nevydržali), určite ich budem robiť znovu. A na margo toho lepkavého cesta, aj moje bolo také keď som dala všetko dokopy, ale potom som ho vykydla na pomúčenú dosku a hneď sa dalo krásne vymiesiť do mäkkého cesta, potom na tie 2 hod.do chladničky a dali sa krásne vykrajovať. vďaka za recept (Y) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (9.12.2011, 8:07)
(Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia P. (sisa.b) ID 54833 (6.12.2011, 20:13)
Medovníčky pečiem 20 rokov, ale väčšiu hrôzu, než tieto, som ešte neupiekla :( Neviem, či to bolo tým, že cesto odpočívalo do ďalšieho dňa, ale sú fakt otrasné. Cesto ako žuvačka, medovníky sa scvrkli a vybehli do závratnej výšky.
Deti sklamané, musím ísť robiť iné...
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (8.12.2011, 7:59)
naozaj zvlašne,inym sa to nestalo
ODPOVEDAŤ
Martina M. (Nehetka) ID 15776 (6.12.2011, 19:10)
(Y) (Y) perníčky napečené (pernicek) (pernicek) parádička aj cesto sa nám vydarilo super sú velmi chutné deti stíhajú (zajic) ešte ozdobit ďakujeme a recept posúvame ďalej (banky) (andel) (kolednici) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
michaela č. (miníček) ID 64010 (6.12.2011, 18:54)
výýýborné,skúsila som nahradiť polovičnú dávku múky celozrnnou ražnou a sú výborné. (Y) (Y) (Y)Trocha som sa bála čo to spraví,ale super.Prišla som na to,že ked ich nechám viac pripiecť tak sú tvrdšie/asi logické/ *-)Tak ich nechávam len tak 10-12 minut.A tiež sa to cesto tvárilo tak žuvačkoidne ale ja som si myslela,že preto,lebo som tie riedke veci dala horúce do múky.....Ale nakoniec sa mi s ním celkom dobre pracovalo a medovníčky sú výýýborné. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Nina P. (Ninuliatkooo) ID 30909, mimibazar.sk/NinaPooova (6.12.2011, 14:43)
Maminky len taka informatívna otázka - je lepšie robiť medovnikove cesto dopredu? myslím tym, či je chutnejšie, ak odleží povedzme 3-4 dni, alebo je to úplne jedno? Doteraz som ich vždy robila krátko po zamiesení, ale myslím, že takto by mohli byť chutnejšie :^) dakujem (F)
ODPOVEDAŤ
Adrika K. (Adrikaa) ID 9829 (6.12.2011, 12:25)
Ja som vyskúšala receptík, medovníčky sú mäkké a pekne nafúknuté. (L)
Ale mala som jeden problém:
cesto sa mi naťahovalo ako žuvačka, nedalo sa mi dobre rozvaľkať a keď som vykrojila formičkou tak sa mi stiahlo, takže sú trošku scvkrnuté. Neviete prečo?
ODPOVEDAŤ
Silvia P. (sisa.b) ID 54833 (6.12.2011, 21:05)
Mne sa stalo presne to isté. Ešte nestihli prísť do trúby a už boli vykrojené medovníčky natiahnuté :( Zdobiť sa nebudú dať, aj keď chuťovo sú dobré a sú hneď mäkké. No musím ešte pre deti urobiť na zdobenie tie naše tvrdé...
ODPOVEDAŤ
Marcela N. (n-marcela) ID 54829, mimibazar.sk/n-marcela (6.12.2011, 10:55)
Ja som sa k nim dostala konecne az dnes,ale tiez ten problem uz len po vajickach som musela pridat navyse muku,lebo cesto bolo strasne riedke.tak som tam potom symbolicky pridala malinko mliecka a samozrejme muku tak snad sa mi podaria a bez tolkeho mlieka :´(
ODPOVEDAŤ
adriana l. (adya01) ID 101904 (5.12.2011, 21:17)
robim medovniky vobec prvykrat v zivote, vsetko podla receptu, ale je mozne aby sa to cesto pekne vypracovalo bez kvapky mlieka? Vsetky ostatne ingrediencie som dala podla receptu, ale mlieko nebolo treba. Rano sa chystame robit medovnicky, tak som zvedava ako sa podaria :-)) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
adriana l. (adya01) ID 101904 (6.12.2011, 14:29)
tak medovnicky su upecene, ozdobene....sama som na seba pysna ako sa na prvykrat vydarili :-) dakujem za receptik, urcite zopakujem...mozno aj tieto vianoce ked vidim ako rychlo sa minaju :-)
ODPOVEDAŤ
Lenka M. (LM21) ID 212545, mimibazar.sk/lm21 (5.12.2011, 17:40)
(Y)medovníčky sú úplne super (clamp) (clamp) (clamp),polovica je už fuč (zajic) (zajic) (zajic) (zajic),rýchlo som ich dala do pivnice (smich) (smich) (smich),aby niečo zostalo na Vianoce (banky) (P)
ODPOVEDAŤ
Jarmila K. (Jarka112) ID 51607 (upravené 5.12.2011, 18:35)
(Y)...medovnicky od soboty uz makknu a hlavne miznu / skoda ich bolo aj zdobit,lebo su vysoko jedle...... , (clamp) (clamp) (clamp), a do Vianoc nevydrzia :-p....takze buduci vikend peciem znova :-) :-) :-)......Deniska dakujem za super receptik (L) (L) (L)...kocky len tak pre zaujimavost: ako dlho ich peciete a pri kolkych stupnoch?
ODPOVEDAŤ
Zuzana G. (belinka21) ID 14991, mimibazar.sk/belinka21 (upravené 5.12.2011, 12:59)
ja ich tiez skúsam, ale cesto sa mi strašne lepilo, je také lepkavé, teraz sa chladí v chladničke, tak hádam to pomôže (pernicek) (pernicek)
aj pomohlo cesto je super, a medovníčky sú naozaj výborne a makučké
ODPOVEDAŤ
Kateřina K. (Kackake) ID 163278 (5.12.2011, 9:26)
I já jsem upekla perníčky přesně podle Vašeho receptu, ale zrovna měkkostí nevynikají..., ale nejsou úplně tvrdé :( Zkusím tedy jablíčko do dózy, snad pomůže :)
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (5.12.2011, 11:23)
no,to mi je tuto,mne sa mäkke zdaju
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (monny9) ID 99863 (5.12.2011, 7:48)
(Y) veru aj ja ďakujem, medovníčky sa vydarili, sú mäkkučké, voňavučké (dala som 1 KL mletej škorice, 2 KL perníkového korenia) cesto bola zo začiatku naozaj trochu redšie (dala som 1,5 dcl mliečka), ale po stuhnutí bolo všetko pekne spracovateľné :-) potierala som 1 vajíčkom kvôli lesku. Veľmi sa teším, ešte raz ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (Zuzana007) ID 447 (4.12.2011, 22:46)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=839604 (*) (*) (*)ďakujem za recept,,potierala som ich vajíčkom,zajtra idem ozdobovať |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína J. (katka97) ID 68159, mimibazar.sk/katka97 (4.12.2011, 21:54)
medovníííčky súúú úžasnééé (Y), vianoce môžu začať (vanoce)
ODPOVEDAŤ
Danka N. (DankaN) ID 10005, mimibazar.sk/dankan (4.12.2011, 19:02)
Tak z toho receptu bude hned po Mikuláši piect a vela vela :o))))) dakujem za receptik (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marcela N. (n-marcela) ID 54829, mimibazar.sk/n-marcela (4.12.2011, 17:44)
ja sa chcem pustť do nich zajtra a chcem sa opytat kolko sa ma cesto chladit v chladnicke a ked chcem aby boli pekne leskle mam ich potriet celym vajickom pred pecenim?
ODPOVEDAŤ
Celkom: 161 (zobrazuje sa 101-120)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu