
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Katarina E. (kitky) ID 3016 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) MOJE NAJLEPŠIE MEDOVNÍČKY[ recept č. 51270 zo dňa 1.12.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg hladka muka special, 1 ks HERA , 1 kg praskovy cukor, 1/2 kg medu , 2 kavove lyzicky soda bicarbona, 1 balicek mletej skorice, 8 - 10 celych vajec, 8 ks hrebicek roztlceny , 1 lyzica kavovinovej zmesy CARO / ina kavovina / rozpustena v 2 1/2 deci vody POSTUP PRÍPRAVY Tieto medovnicky robim uz velmi vela rokov :-) za cely ten cas som vyskusala popri nich aj rozne ine recepty ale ani jedny neboli chutovo tak dobre ako tieto. Dufam, ze budu chutit aj vam. Vsetky suroviny spracujeme vecer a na druhy den vykrajujeme obvyklym sposobom. Potrieme rozslahanym vajickom pred vlozenim do truby a hned po vytiahnuti z truby este raz. Budu krasne leskle ! Cela davka vyjde na cca 16 plechov :-) Ale stoji to za to ! |
![]() | Jana S. (jansam) ID 243759 (21.11.2013, 17:24) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarina E. (kitky) ID 3016, mimibazar.sk/kitky (26.11.2013, 18:02) |
![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina E. (kitky) ID 3016, mimibazar.sk/kitky (upravené 26.11.2013, 18:01) |
este chcem dodat, ze nesmu byt velmi upecene, ked sa dotknete medovnicka musi byt makksi a pruzit, oni este na plechu dojdu. ak ich dlho peciete nezmaknu taktiez ked su velmi na tenko vyvalkane budu tvrde |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (2.12.2012, 12:53) |
waw no aj ja vyskušam a su mäkké hned alebo....dakujem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarina E. (kitky) ID 3016, mimibazar.sk/kitky (upravené 4.12.2015, 18:31) |
su makke hned , ja ich mavam v plechovej krabici , tam zostanu take akurat , nesmu sa robit velmi tenke potom viac stvrdnu. pre mna su ale chutovo neprekonatelne, ta kavovinova zmes im da dobru chut. nech sa podaria ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Monika P. (Nomik83) ID 171508, mimibazar.sk/nomik83 (2.12.2012, 9:10) |
Ahoj Katka, ja robim medovnicky asi druhy ci treti rok, ale ani raz sa mi nepodarili.. ![]() ![]() ![]() Tento rok by som uz rada urobila konecne perniky, ktore budu stat za to a nevyjde cela ta robota navnivoc.. Myslim ze skusim tento tvoj recept.. len 16 plechov je pre nas strasne moc, takze sa chystam vsetky ingrediencie zpolovicnit.. Len sa chcem este spytat, ze ci teda je to ok, ked dam vsetkeho polovicu a ze na kolko stupnov a ako dlho sa medovnicky asi pecu.. A tiez ich potom treba davat s jablckom do nadobky oddychnut? Vdaka za odpovede.. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarina E. (kitky) ID 3016, mimibazar.sk/kitky (2.12.2012, 22:10) |
Peciem ich v teplovzdusnej na 180 stupnoch. cca 7-8 minut, samozrejme treba sledovat ked su zlatiste hned vybrat, potriez znovu vajickom. skus z polovicnej davky, s cestom sa vynikajuco pracuje. makkost - tvrdost odpovedala som vyssie. Nech sa vydaria ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |