. .. .. .. .. .. .
. .

MOJE NAJLEPŠIE MEDOVNÍČKY - RECEPT 51270

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 3016 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)


MOJE NAJLEPŠIE MEDOVNÍČKY


[ recept č. 51270 zo dňa  ]


MOJE NAJLEPŠIE MEDOVNÍČKY


POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg hladka muka special, 1 ks HERA , 1 kg praskovy cukor, 1/2 kg medu , 2 kavove lyzicky soda bicarbona, 1 balicek mletej skorice, 8 - 10 celych vajec, 8 ks hrebicek roztlceny , 1 lyzica kavovinovej zmesy CARO / ina kavovina / rozpustena v 2 1/2 deci vody

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto medovnicky robim uz velmi vela rokov :-) za cely ten cas som vyskusala popri nich aj rozne ine recepty ale ani jedny neboli chutovo tak dobre ako tieto.
Dufam, ze budu chutit aj vam.
Vsetky suroviny spracujeme vecer a na druhy den vykrajujeme obvyklym sposobom.
Potrieme rozslahanym vajickom pred vlozenim do truby a hned po vytiahnuti z truby este raz.
Budu krasne leskle !
Cela davka vyjde na cca 16 plechov :-) Ale stoji to za to !
<< Rytiersky hrad | MOJE NAJLEPŠIE MEDOVNÍČKY | Minnie pre krstniatko >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (jansam) ID 243759 (21.11.2013, 17:24)
(clamp) (santa)
ODPOVEDAŤ
Katarina E. (kitky) ID 3016, mimibazar.sk/kitky (26.11.2013, 18:02)
(L)
ODPOVEDAŤ
Katarina E. (kitky) ID 3016, mimibazar.sk/kitky (upravené 26.11.2013, 18:01)
este chcem dodat, ze nesmu byt velmi upecene, ked sa dotknete medovnicka musi byt makksi a pruzit, oni este na plechu dojdu.
ak ich dlho peciete nezmaknu
taktiez ked su velmi na tenko vyvalkane budu tvrde
ODPOVEDAŤ
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (2.12.2012, 12:53)
waw no aj ja vyskušam a su mäkké hned alebo....dakujem (vanoce) (vanoce) (vanoce) (vanoce) (vanoce)
ODPOVEDAŤ
Katarina E. (kitky) ID 3016, mimibazar.sk/kitky (upravené 4.12.2015, 18:31)
su makke hned , ja ich mavam v plechovej krabici , tam zostanu take akurat , nesmu sa robit velmi tenke potom viac stvrdnu.
pre mna su ale chutovo neprekonatelne, ta kavovinova zmes im da dobru chut.
nech sa podaria (L)
ODPOVEDAŤ
Monika P. (Nomik83) ID 171508, mimibazar.sk/nomik83 (2.12.2012, 9:10)
Ahoj Katka, ja robim medovnicky asi druhy ci treti rok, ale ani raz sa mi nepodarili.. (N) :-S Totalne tvrde podkovy, a to som ich robila presne podla toho navodu na balicku Zmes na perniky a potom ich odlozila s polkou jablcka do kovovej nadoby.. :-@
Tento rok by som uz rada urobila konecne perniky, ktore budu stat za to a nevyjde cela ta robota navnivoc.. Myslim ze skusim tento tvoj recept.. len 16 plechov je pre nas strasne moc, takze sa chystam vsetky ingrediencie zpolovicnit.. Len sa chcem este spytat, ze ci teda je to ok, ked dam vsetkeho polovicu a ze na kolko stupnov a ako dlho sa medovnicky asi pecu.. A tiez ich potom treba davat s jablckom do nadobky oddychnut? Vdaka za odpovede.. :-$
ODPOVEDAŤ
Katarina E. (kitky) ID 3016, mimibazar.sk/kitky (2.12.2012, 22:10)
Peciem ich v teplovzdusnej na 180 stupnoch. cca 7-8 minut, samozrejme treba sledovat ked su zlatiste hned vybrat, potriez znovu vajickom.
skus z polovicnej davky, s cestom sa vynikajuco pracuje.
makkost - tvrdost odpovedala som vyssie.
Nech sa vydaria (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu