Sisa M. (muckom) ID 2617 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 185 návštěvníkov)
Chutné medovníčky od našej strarkéj :-) mäkučké a hlavne chutnučkééééé
[ recept č. 9003 zo dňa 28.11.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 časť : - 3 vajíčka
- 20 dg práš. cukru
- 15 dg medu
- 10 dg tuku
- 1 alebo 2 pol. lyžice kakaa ( keď niekto nelúbi kakao nemusí sa pridávať ) °°°°°°°°
2 časť : - 60 dg hladkej múky,
- 1 malá lyžička soda bicarbona
- 1 malá lyžička kypriaceho prášku do perníka
- 2 až 3 mallé lyžičky škorice mletej
- 2 až 3 velké pol. lyžice medovníkového korenia
POSTUP PRÍPRAVY
postup je nasledovný : 1 časť v prísadách spolu poriadne vyšlaháme, postupne primiešame ostatné ingrediencie časť 2 a vymiesime cesto a dáme ho do chladu na 12 až 24 hodín odstáť. Pred vykrajovaním a následným pečením vyberieme z chladničky cca 2 až 3 hodím dopredu Cesto vyvalkáme na cca 4 - 5 mm a vykrajujeme rozne tvary. Pečieme na papiery na pečenie pri teplate cca 200 až 220 C asi 8 až 10 min. Keď pečiete niečo väčšie napr. perníkovú chalúpku tak treba piecť cca pri teplote 180 C asi 15 až 20 min.
Po upečení ich potieram rozšlahaným žľtkom a 1 malou lyž. instantnej kávy - treba to ale potrieť hneď po vybratí z trúby kým sú ešte teplé - výsledok je úžasný ( pozri aj moju polevu na perníčky ktorou sa super ozdobujú )
My ich po zdobení dávame aj na stromček a nikdy nestvrdli , ani kým sme stromček odzdobili. Stále sa dali jesť :-) sú super ...... odporúčam |
Celkom: 84 (zobrazuje sa 81-84) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 |
. () ID 0 (28.11.2008, 22:14) |
ahoj Sisa chcem sa opytat,ci ich niecim potieras?Normalne si ma navnadila,asi ich zajtra zamiesim a v nedelu budem piect |
ODPOVEDAŤ | UPRAVIT KOMENTÁŘ |
| | Sisa M. (muckom) ID 2617 (upravené 29.11.2008, 10:17) |
Ahoj po upečení ich potieram rozšlahaným žľtkom a 1 malou lyž. instantnej kávy - treba to ale potrieť hneď po vybratí z trúby kým sú ešte teplé - výsledok je úžasný tak prajem príjemné pečenie |
ODPOVEDAŤ |
| | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (28.11.2008, 22:24) |
Ja som mala na plane zajtra , ale som prišerne unavena tak uvidim ,hadam tiež v nedelu ,ale mam viac receptov na medovničky |
ODPOVEDAŤ |
| | | Sisa M. (muckom) ID 2617 (29.11.2008, 10:17) |
Prajem príjemné pečenie Sisa a Hugo |
ODPOVEDAŤ |
vierka p. (veva1969) ID 69067 (28.11.2008, 21:56) |
ahoj ,neviem sa na ne vynadivat.ja sa tiez chystam piect no neviem ako dopadne zdobenie.su krasne |
ODPOVEDAŤ |
| | Sisa M. (muckom) ID 2617 (29.11.2008, 10:19) |
Vieročka nemysli si že som hneď ozdobovala ako profesionál ale nevadí je dôležité sa pri tom zabaviť veď o tom sú Vianoce a Vianočné pečenie Prajeme príjemné pečenie Sisa a Hugo |
ODPOVEDAŤ |
| Katarina B. (kaca868) ID 38364 (28.11.2008, 17:36) |
vyzeraju mňamkovo, treba ich piect nejaky cas pred vianocami aby zmäkli, alebo su mäkke hned? Aby som vedela, kedy sa do nich pustit. |
ODPOVEDAŤ |
| | Sisa M. (muckom) ID 2617 (28.11.2008, 17:58) |
Katka my ich pečieme už teraz ale nieje to potrebné lebo sú makučké hneď ako sa upečú , a stále sú makučké - a niektoré mám až do veľkej noci a stále sú mäkučké držia dobre ale lepšie je ich skladovať v plastovej alebo plechovej nádobe. Dávame ich aj na stromček a dajú sa jesť aj keď odzdobujeme stromček ( ak tam niečo ostane ) prajeme pekné sviatky Sisa a Hugo |
ODPOVEDAŤ |
| | | Katarina B. (kaca868) ID 38364 (29.11.2008, 9:20) |
D A K U J E M |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 84 (zobrazuje sa 81-84) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 |