. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Sisa M. (muckom) ID 2617
.
mimibazar.sk/muckom
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.2.2006
Naposledy: 14.5.2023 8:10
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 58
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 8
NÁVODY 2
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

MÚČNIKY, POHÁRE

Šachovnicový - tvarohový koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na cesto: *2 vajcia *vanilkový cukor * šálka kryštálového cukru * 0,5 hrnčeka oleja * 1 biely smotanový jogurt * 1 šálka mlieka mierne zohrej v mikrovlnke * 2 šálky polohrubej múky * 1 prášok do pečiva* Môžete ešte nastrúhať citrónovú kôru, bude lepšie chutiť a aj voňať. TVAROH: * 1 tvaroh /250 g/ * 3 PL práškového cukru *1 vajce * 1 PL oleja, *1 lyžica Zlatého klasu (možno vynechať)

POSTUP PRÍPRAVY

Na cesto najskôr vymiešame cukor - kryštálový aj vanilkový so žĺtkami, potom si v osobitnej miske vymiešaj poriadne tuhý sneh. Sneh treba dať na chvílku do chladničky a do vymiešaného cukru so žĺtok primiešaj múku a všetky ostatné prísady. Sneh zamiešajte až neskor ale nie mixérom, len úplne ľahúčko vareškou a len jedným smerom. /tak budete mať koláčik krásne vysoký a nadýchaný/ . Rozdeľte ceto na dve časti. Bledú časť vylej do pekáča, ktorý si vytrela smetólom a vysypala múkou a do druhej časti daj 1 PL kakaa a tiež zľahka premiešaj už len vareškou. Nedajte viac, lebo kakao je "ťažké" a padlo by vám cesto nadol. Toto hnedé cesto potom šachovnicovo naukladaj lyžičkou na to biele a do voľných medzierok lyžičkou naukladaj tvaroh. Daj do rúry a peč približne tak na 160-170 stupňoch - približne 40-50 min. to uvidíte podľa farby. Po upečení a vychladnutí posyp práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Biela poleva na medovníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

Práškový cukor podľa potreby ,troška citronovej šťavy, 1 vaječný bielok,

POSTUP PRÍPRAVY

Práškový cukor môžeme preosiať , vaječný bielok precedíme cez sítko a pridáme trocha citrónovej šťavy, vymiešame dozhustnutia. ( keď sa dá citronova šťava je poleva bielšia a lepšie drží )
Cukru dáme toľko, aby poleva po vymiešaní bola hladká a lesklá, a len pomaly stekala po stenách nádoby v ktorej miešame polevu . Na medovníky ju môžeme nanášať tenučkým štetcom, alebo vrecúškom prepichnutým ihlou ( dajú sa aj kúpiť také vrecúška v domácich potrebách - stojí to cca 10,-sk ) . Doozdobovať môžete aj farebnými gulôčkami :-) rôznych tvarov - je to na Vašej fantázii.
Necháme poriadne preschnúť cca 1 deň .

Ak chcete aby vám poleva nepukala treba to miešať vareškou :-) nie mixérom :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Chutné medovníčky od našej strarkéj :-) mäkučké a hlavne chutnučkééééé



POTREBNÉ PRÍSADY

1 časť : - 3 vajíčka - 20 dg práš. cukru - 15 dg medu - 10 dg tuku - 1 alebo 2 pol. lyžice kakaa ( keď niekto nelúbi kakao nemusí sa pridávať ) °°°°°°°° 2 časť : - 60 dg hladkej múky, - 1 malá lyžička soda bicarbona - 1 malá lyžička kypriaceho prášku do perníka - 2 až 3 mallé lyžičky škorice mletej - 2 až 3 velké pol. lyžice medovníkového korenia

POSTUP PRÍPRAVY

postup je nasledovný : 1 časť v prísadách spolu poriadne vyšlaháme, postupne primiešame ostatné ingrediencie časť 2 a vymiesime cesto a dáme ho do chladu na 12 až 24 hodín odstáť.
Pred vykrajovaním a následným pečením vyberieme z chladničky cca 2 až 3 hodím dopredu
Cesto vyvalkáme na cca 4 - 5 mm a vykrajujeme rozne tvary.
Pečieme na papiery na pečenie pri teplate cca 200 až 220 C asi 8 až 10 min.
Keď pečiete niečo väčšie napr. perníkovú chalúpku tak treba piecť cca pri teplote 180 C asi 15 až 20 min.

Po upečení ich potieram rozšlahaným žľtkom a 1 malou lyž. instantnej kávy - treba to ale potrieť hneď po vybratí z trúby kým sú ešte teplé - výsledok je úžasný ( pozri aj moju polevu na perníčky ktorou sa super ozdobujú )

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 185 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (187) posledné: 17.12.2022, 9:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Super recept od - Monika B. (MonikaB.) ID 23657



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracieho mäska , 1 kyslá smotana, 6 lyžíc polohrubej múky, 2 vajíčka , zemiaky - maslo a mlieko na zemiakovú kašu, kvapka oleja :-)

POSTUP PRÍPRAVY

* 500 g kuracieho mäska - narezať na rezančeky
* 1 kyslá smotana, 6 lyžíc polohrubej múky, 2 vajíčka - spolu vyšľahať a posoliť
* Pridať do tejto zmesi porkájané mäsko a odložiť do chladničky.
* Pripraviť zemiakovú kašu
* Zmes z chladničky vybrať vytvoriť zo zmesi rezničky a piecť na veľmi malom množstve oleja

Rýchle, diétne, mňam.
Ja dávam na pol kila mäska dvojitú dávku ingrediencií.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 25.11.2008, 12:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Perky .... lekvárovéééé .... ako od babičky :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g. hrubej múky, jedno vajce, 200ml vody, soľ., Plnka : slivkový lekvár, Posýpka : strúhanka, masť alebo olej, práškový cukor podľa chuti.

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, vody, vajca a zo soli vypracujeme cesto, ktoré rozvalkáme na pomúčenej doske a necháme chvíľu odstáť. Rozvalkané cesto nakrájame na štvorce, Do stredu štvorca dáme slivkový lekvár, naplnený štvorec preložíme do šatôčky a konce dobre pritlačíme. Uvaríme vo vriacej vode. Po uvarení a odkvapkaní potrieme rozpusteným maslom a obalíme v posýpke.
Posýpka: Strúhanku a masť - olej premiešame a pomaly opekáme. Po opečení keď je hrniec mimo ohňa pridáme 2-3 Pl. praš. cukru, podľa chuti a zamiešame.
Je to výýýborné. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 28.2.2020, 12:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou ( mňáááááám - super dobréééé )



POTREBNÉ PRÍSADY

500g Kuracích pŕs, 300g čestrvých šampiňónov ( môžu byť aj sterilizované ), 3 - 5 strúčikov cesnaku, 250 ml. smotany na varenie, 1 PL hl. múky na zahustenie, soľ, mleté čier. korenie, 1 ČL vegety na ochutenie, bazalku ( sušenú alebo mrazenú ), olej na opekanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté maso nakrájame na rezance, pridáme nakrájané šampiňóny, soľ, mleté čier. korenie a vegetu ( podľa chuti ). Zmes premiešame a dáme smažiť na malé množstvo rozohriateho oleja. Podlejeme asi 100ml vody a dusíme do makka. Keď je maso makké, pridáme roztlačený cesnak, a bazalku ( podľa chuti ). Zmes zahustíme smotanou s hladkou múkou. Podávame s cestovinou alebo ryžou. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 13.7.2017, 12:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Arabské kura ( rýchle a véééééľmi chutné )



POTREBNÉ PRÍSADY

300 - 400g kuracích pŕs, 1 cibuľa, 3-4 strúčiky cesnaku, oregáno alebo bazalka, 1 kyslá smotna, 1PL horčice, soľ, 2 rožky ( alebo uveranú ryžu )

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji do zlatista opražíme cibuľu, pridáme strúčik cesnaku pokrájaný na kolieska, kuracie maso pokrájané na kocky alebo slížiky. Osolíme a chvíľu podusíme vo vlastnej šťave. Potom pridáme kyslú smotanu, horčicu, dobre zamiešame a pridáme oregáno alebo bazalku podľa chuti. Podusíme ešte cca 5 minút. Na záver ešte pridáme zvyšné rozotreté strúčiky cesnaku a zamiešame. Podávame s opečenými rožkovými kolieskami alebo s ryžou a šalátom z čerstvej zeleniny.
Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.5.2008, 15:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Perníkové kocky ( hrnčekový koláčik )



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia, 1 PL kakaa, 2 hrnčeky mlieka, 1 hrnček hladkej múky, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 a 1/2 hrnčeka kriš. cukru, 1/2 balíčka perníkového korenia, 1 balíček kypriaceho prášku do perníka, tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu, 1 balíček hotovej bielej polevy, 1 PL posekaných mandlí

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 170 stupňov C, hlboký plech vymastíme tukom a vysypeme hrub. múkou, Zo všetkých surovín okrem kypriaceho prášku vyšľaháme šlahačom cesto /aspoň 3 min./ a na záver jemne všľaháme aj kypriaci prášok. Cesto vylejeme na plech, vložíme do rúry a pomaly pečieme približne 20 až 25 minút. Upečený perník pokvapkáme roztopenou bielou polevou a posypeme manľami.
Je to veľmi dobrý koláč. Dobrú chuť:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu