. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Lenka Š. (lienok1) ID 98707
.
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.6.2009
Naposledy: 31.5.2022 12:42
Aktualizácia: 5.9.2011 10:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 38
RODINNÉ FOTOGRAFIE 36
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 19
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 19 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

POLIEVKY

rýchla mliečna hrášková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Moje deti milujú túto polievku a pravdu povediac, ja ju zbožňujem...takže potrebujeme: plechovku zeleného hrášku v slanom náleve-ja používam klasický z coop jednoty, soľ, vegetu, cesnak dľa chuti, mliečko, smotana na varenie alebo 33%, hl. a plhr.múka, voda...je to rýchlovka...vždy ma zachráni, keď celé dopoludnie strávim vybavovačkami v meste..:-)

POSTUP PRÍPRAVY

Obsah plechovky i s nálevom vlejeme do hrnca, prilejeme vriacu vodu z rýchlovarnej konvice, osolíme troška, troška vegety a dáme variť...keď je hrášok mäkký, pridáme do polievky halušky, ktoré robíme klasicky: hladká +polohrubá múka+soľ+studená voda=riedke cestíčko, a hádžeme halušky pomocou haluškárne rovno do polievky...povaríme, kým nie sú halušky akurát...pridáme roztlačený cesnak, necháme obehnúť klokočom a zahustíme hladkou múkou roztrepanou v mlieku/v smotane-v smotane je lepšie, je potom lahodnejšia...povaríme chvíľočku a hotovo!!!...je super, kto má rád mliečne polievky-pochutná si!!!...:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.12.2012, 8:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Plnená paprika v paradajkovej omáčke našej Kristínky



POTREBNÉ PRÍSADY

Naša malá miluje paradajkovú polievku i omáčku...troška som si to upravila podľa seba, ale keď je hotová, okamžite má prázdny tanier.... Potrebujeme: 0,5kg balenie mletého mäska (kupujem zmes br. a hov.),ryža(ja dávam guľatú-lepšie sa rozvarí a asi množstvo ako jeden varný sáčok ryže), pasírované paradajky (500g), paradajkový pretlak (140g), 3 papriky, 1-2vajcia, soľ, cukor, ml.škoricu, ml.čierne korenie, ml.rascu, tymián, grilovacie korenie alebo korenie do fašíriek, muškátový oriešok, hl.múku a olej

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý a to sa mi na tom páči....:-)
Ryžu si osmahneme na troške oleja, troška posolíme, zalejeme vriacou vodou (asi dva palce nad ryžu) a na miernom ohni varíme, až kým vodu nevidno...odstavím z plameňa a nechám pekne dôjsť-je potom úžasná...
Mleté mäsko zmiešame s uvarenou ryžou, ochutíme soľou, grilovacím korením, tymiánom, mletou rascou a štipkou ml.čierného korenia, pridáme rozšľahané vajce (aj dve) a vypracujeme super zmes...ňou naplníme vydlabané a umyté 3 papriky(paprík dávam len tri, lebo tie ľúbim len ja)
Z ostatnej zmesi urobíme guľky (asi 8-10ks), ktoré poukladáme na olejom potretý pekáčik alebo zapekaciu misu...guľky upečieme pomaly v rúre...asi pri 160 st., kým nie sú zlatavé...počas pečenia ich otočíme...neprikrývame pekáč...
Kým sa guľky pečú ,naplnené papriky uložíme do menšieho hrnca a zalejeme vriacou vodou, aby boli zakryté...vodu posolíme a varíme, kým vnútro nebude mäkké...tymián v náplni urobí v omáčke zázraky
Uvarenú papriku vyberieme z vody na tanier, vývar necháme schladiť.
V druhom hrnci si urobíme svetlú zásmažku z hladkej múky a oleja, zalejeme trochou studenej vody a dolejeme vývar z paprík...chvíľu povaríme a miešame, aby sa nezhrčkavela...
Pridáme paradajkové pyré alebo pasírované paradajky, paradajkový pretlak, mletú škoricu, cukor, troška korenia a rasce-všetko dávam podľa chuti, ja to stále ochutnávam...necháme povariť, kým sa chute nespoja a nakoniec už do odstavenej omáčky nastúhame máličko muškátového orieška...dodá tomu správny šmrnc...

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 4.12.2016, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

rožteky so syrovou kôrkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Z grilovačky nám ostala doma robená grilovacia omáčka: paradajkový pretlak, kečup, grilovacie korenie, čerstvá bazalka, tymián, oregano, olej, prelisovaný cesnak, med a trocha vody...v chladničke som objavila acidofilné mlieko tesne pred zárukou(200ml), zvyšok údeného syra a plátky eidamu...chcela som niečo vykúzliť na večeru, až ocko príde z práce domov...niečo, čo zasýti a ak zostane, bude i na raňajky...vykúzlila som rožteky so syrovou kôrkou...podarili sa super a pravdu povediac, na raňajky už neostanú...s dcérou sme jeden plech zjedli hneď po vychladnutí a ten druhý som musela zachrániť pre ocka...ešte šťastie, že syn je mimo...neviem,či by sa mu ušlo..:-)\r\n\r\n K tomu ešte múka hl. a plhr., droždie, soľ, roztopený tuk

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky (400g hladkej a 150g polohrubej), kvásku(200ml vlažného mlieka, 3/4 kocky kvasníc, 1kl cukru), 1 kl soli, 1 acidofilné mlieko(200ml-jogurtová veľkosť), 70g roztopeného tuku(klasický Lando) som zakvasila cesto...miesila som aspoň 5 minút, až sa cesto pekne odliepalo od misy a rúk...nechala som vykysnúť asi 3/4hodky...teda kým z neho nebol dvojnásobok...\r\nMedzitým som si plátky syra nakrájala na rezance asi 4cmm x 1,5cm...tak od oka\r\nVykysnuté cesto som rozdelila na 8 bochníkov, každý rozvaľkala na kruh, potrela ho grilovacou omáčkou a rozdelila na 4 časti...dokopy vyšlo teda 32ks rožtekov\r\n...každý vzniknutý trojuholníček som zvinula od širšej časti k vrcholu, troška ohla do tvaru U a dala na suchý plech...vyšli mi dva plechy\r\n...takto som pokračaovala s každým bochníkom cesta\r\n...rozohriala som rúru na 180 stupňov...možno troška menej \r\n...každý rožtek som pokryla rezancami zo syra-asi 5-6 ks na jeden rožtek...rožteky som predtým nepotierala ničím...môžu sa však potrieť pred obložením rozšľahaným vajcom, alebo len miekom, pootm poukladať syr\r\n...piekla som ich asi 15 min pri 175-180 stupňov...kým sa syr pekne nerozlial a cesto nezozlatilo...\r\n\r\n...toď vsjo...brú chuť...mňňňňam!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.5.2012, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kráľovský perník..."podľa seba"



POTREBNÉ PRÍSADY

Raz sme si s našim ockom v reštaurácii dali Kráľovský perník...ako dezertík...je to niečo ako Marlenka ale podľa nás oveľa lepšia mňamka...odvtedy iný múčnik ocko ani nechce...mysleli sme, že je na mieste pečený, ale smola-nebol....takže som nelenila, sadla za pc a na nete hľadala recepty...na počudovanie, recept na pravý Kráľovský perník nenájdete-výrobné tajomstvo...bola som nútená inprovizovať a myslím,že sa mi naozaj podarilo dať dokopy správny pomer surovín...výsledok sa veľmi-veľmi podobal tomu v reštaurácii...je to naozaj mňamka!!!...neoľutujete!!!! Cesto: 2 vajcia, 1 pohár krupicového cukru, 2 PL medu, 4 PL rumu/vodky, 2 čl PDP, 50g masla, 2-2,5 pohára hl.múky, 2 čl kakaa, 1 čl perníkového korenia Krém: 250g masla, 1 salko, 1 pochúťková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Vyberieme si väčšiu nádobu, vhodnú neskôr na vodný kúpeľ alebo nad paru....v nádobe najskôr vyšľaháme celé vajcia spolu s cukrom do peny....postupne vmiešame med, rum, roztopené maslo /nie horúce/.... nádobu postavíme nad paru a varíme, kým masa nezačne zväčšovať svoj objem...miešame...keď sa začne zväčšovať, pridáme do masy 1 PL múky a premiešame...zložíme z kúpeľa a necháme mierne vychladnúť za občasného miešania...pridáme ostatnú preosiatú múku zmiešanú s PDP, kakaom a korením...vypracujeme vláčne cesto vhodné na prácu s valčekom...ak sa cesto bude lepiť, treba pridať ešte múku...ja väčšinou ešte múku pridám...ale závisí to od kvality múky...
...vypracované cesto vložíme do sáčku a necháme v chlade odpočinúť...lepšie sa bude vaľkať...
...cesto si potom rozdelíme na 6 dielov...každý vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenučký-naozaj tenučký okrúhly plát veľkosti strednej okrúhlej tortovej formy...ja si plát najskôr vyvaľkám na hrubo na doske, potom ho preložím na pečiací papier a tam ho vyvaľkám natenúčko...takto vyvaľkaný kruh aj s papierom dám na plech a vložím do vyhriatej rúry a pečiem pár minút pri 170 stupňov...ja stále kontrolujem očami povrch...keď začne chytať bronz-vyberám z rúry...hneď vložím ďalší plát...
...takto upečieme všetkých 6 plátov
...upečené pláty aj s papierom ukladáme niekde na rovný povrch,aby sa pri chladnutí nezvlnili...potom papier odstraníme...po vychladnutí sú pláty tvrdé....

Kým pláty odpočívajú urobíme si plnku...
...maslo vyšľaháme do peny-samotné...postupne pridávame po lyžiciach Salko a šľaháme...môžme i tu pridať troška rumu pre chuť...rozdelíme si ju na 5 častí

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 11.3.2012, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

pizzové bochníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

prísady na 1 plech: 1/2kg hl.múky, 1/4l mlieka (polovicu mlieka môžme nahradiť vodou-ja to tak robím), 1/2 kocky droždia, 40g tuku, 1 vajce, 1 kl soli, 1 kl cukru, 1 varený nastrúhaný zemiak, na rezance nakrájané údené mäsko (robila som už aj so salámou, šunkou, párkou-čo doma bolo), nastrúhaný syr. Na potretie: olej, kečup, oregano, tymián(nemusí),pizzové korenie alebo gril

POSTUP PRÍPRAVY

Z vlažného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Múku preosejeme, posolíme, pridáme nastrúhaný varený zemiak, vajce, vychladnutý roztopený tuk, kvások. Vypracujeme vláčne cesto. Ak a lepí pridať múky, ak sa zdá hutné moc, pridať troška tekutiny. Cesto by sa malo odliepať od misy. Necháme vykysnúť 40 minút.
Po vykysnutí ho na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme väčšie kolieska (mne ich vydá asi 16 ks na plech). Tie poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme chvíľu oddychnúť. Potrieme salsou: kečup zmiešať s olejom a troška letnej vody, osoliť, oregano, koreniny...robím to v malej kompotovej miske také viac tekuté. Poukladať nakrájané mäsko a mierne pritlačiť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 175-180 stupňov. Pred dopečením posypeme syrom a dopečieme dozlatova....u nás sa po nich zľahne zem švihom ruky...ocinko ich miluje aj prihriate v mikrovlnke, keď ma nočnú...brúúúú chuť....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 25.7.2011, 0:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

narodeninová torta


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

...moja prvá poťahovaná...pre inšpiráciu...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (15) posledné: 8.12.2011, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

FANTASTICKÉ CESNAKOVÉ CHUŤOVKY



POTREBNÉ PRÍSADY

kocka droždia, cukor do kvásku, 100 ml mlieka, 500g uvarených a postrúhaných zemiakov, 150g plhr. múka, 150g hl. múka, rasca, 50g rastlinný tuk, soľ, 2 vajcia, cesnak, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Z droždia, mlieka, cukru urobíme kvások. Preosejeme a zmiešame obe múky, pridáme postrúhané zemiaky, rascu, soľ. V mikrovlnke roztopíme tuk, necháme ho mierne schladnúť, potom doň vmiešame vajcia. Túto zmes vlejeme k múkam a vypracujeme cesto. V prípade potreby pridávame múku alebo mliečko. Cesto je mierne lepivé ale to neva. Poprášime ho múkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1-1,5cm. Vykrajujeme malé kolieska-jednohubky. Kladieme na plech na papier. Necháme ešte chvíľu odpočinúť. Potrieme cesnakovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180-200 stupňov asi 20 minút.
Cesnakový olej: cesnak prepasírujeme a pridáme olej, soľ. Zohrejeme a necháme vychladnúť.
Mne vyšli z tejto dávky dva plné plechy. Sú bombové, pacharinkové, mekulinké pampúšiky ešte i druhý deň.
Kto cesnak moc nemusí, stačí ich potrieť len olejom, alebo rozšľahaným vajcom so soľou. Potom prípadne posypať rascou, sezamom, makom. I tie sú superáčne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

PREKLADANÉ ZEMIAKY



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, olej, korenie na americké zemiaky, cibuľa, vajcia uvarené na tvrdo, strúhaný tvrdý syr, tavený syr v črievku, párky, špekáčiky, klobáska, slaninka...čo nájdeme v chladničke, celé vajcia, smotana na varenie, rasca, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Ohňovzdornú misu s poklopom si vytrieme olejom. Očistené zemiaky nakrájame na kolieska a vrstvíme v mise. Navrstvíme prvú vrstvu a posypeme americkým korením...ja už nepoužívam soľ...ďalšia vrstva je plnka-na panvici speníme cibuľu, pridáme nakrájanú párku, klobásku, špekáčiky, slaninku atď. Orestujeme. Polovicu navrstvíme na zemky. Potom príde na rad vajce natvrdo, ktoré sme pokrájali. Znova vrstva zemiakov, americké korenie, plnka, vajce na tvrdo, tavený syr a posledná vrstva zemiakov, americké korenie. Prikryjeme a pečieme dozlatova. Pred dopečením si v smotane rozhabarkujeme vajce, pridáme troška soli, rasce, a strúhaný syr. Polejeme touto zmesou zemky a dopečieme. Je to niečo ako francuzáky...nám veľmi chutia...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

FAZUĽKOVÁ VEČERA



POTREBNÉ PRÍSADY

cibuľa, olej, párky, klobása, špekáčiky...salámové zvyšky z chladničky, plechovka fazuľky v paradajkovom náleve.

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľku...máme radi veľa cibule. Pridáme nakrájané párky, klobásku, zvyšky salámy...čo dala chladnička. Všetko pekne orestujeme. Nakoniec zalejeme fazuľkou z plechovky a ešte prehrejeme. Náš ocko si to zvykne ešte dochutiť cesnakovým korením...podávame s pečivom....je to fakt klasa...kto má rád pikantné, môže použiť fazuľku v čili omáčke...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.10.2010, 0:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

RÝCHLA ŠOŠOVICOVÁ POLIEVKA



POTREBNÉ PRÍSADY

šošovica, zemiaky, soľ, cukor, mleté korenie, vegeta, mlieko, smotana na varenie alebo šľahačka, hl. múka, ocot, párky.

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred namáčame šošovicu-ja dávam 1 pohár šošovice a vody tak 1 cm nad. Trocha posolíme a uvaríme. Vedľa si uvaríme v slanej vode nakrájané na kocky zemiaky. Tie aj s vodou pridáme do uvarenej šošovice. Pridáme 1 PL cukru, vegetu podľa chuti. Ja to stále ochutnávam. Nakoniec pridáme na kolieska pokrájané párky a povaríme. Z mlieka a hl. múky urobíme zátrepku a pridáme ju do polievky. Pridať šľahačku a nechať prejsť klokočom. Vedľa si zvaríme 1 PL octu s 1 PL vody a pridáme do polievky....u nás čočka padne za vlasť hneď ako sa zloží zo sporáku...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 19 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu