. .. .. .. .. .. .
. .

pizzové bochníčky - RECEPT 41589

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

PIZZA

ID 98707 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


pizzové bochníčky


[ recept č. 41589 zo dňa  ]


pizzové bochníčky


POTREBNÉ PRÍSADY

prísady na 1 plech: 1/2kg hl.múky, 1/4l mlieka (polovicu mlieka môžme nahradiť vodou-ja to tak robím), 1/2 kocky droždia, 40g tuku, 1 vajce, 1 kl soli, 1 kl cukru, 1 varený nastrúhaný zemiak, na rezance nakrájané údené mäsko (robila som už aj so salámou, šunkou, párkou-čo doma bolo), nastrúhaný syr. Na potretie: olej, kečup, oregano, tymián(nemusí),pizzové korenie alebo gril

POSTUP PRÍPRAVY

Z vlažného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Múku preosejeme, posolíme, pridáme nastrúhaný varený zemiak, vajce, vychladnutý roztopený tuk, kvások. Vypracujeme vláčne cesto. Ak a lepí pridať múky, ak sa zdá hutné moc, pridať troška tekutiny. Cesto by sa malo odliepať od misy. Necháme vykysnúť 40 minút.
Po vykysnutí ho na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme väčšie kolieska (mne ich vydá asi 16 ks na plech). Tie poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme chvíľu oddychnúť. Potrieme salsou: kečup zmiešať s olejom a troška letnej vody, osoliť, oregano, koreniny...robím to v malej kompotovej miske také viac tekuté. Poukladať nakrájané mäsko a mierne pritlačiť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 175-180 stupňov. Pred dopečením posypeme syrom a dopečieme dozlatova....u nás sa po nich zľahne zem švihom ruky...ocinko ich miluje aj prihriate v mikrovlnke, keď ma nočnú...brúúúú chuť....
<< šalát KRECIWILK | pizzové bochníčky | Macko pu a kamaráti >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
eva n. (hildunka) ID 88511 (23.7.2011, 16:36)
Lenka, dnes som ich robila. To je fantastické cesto, Ja som ale dala 3/4 kocky droždia. Tak mi fantasticky nakysli a sú ohromne ľahulinké. Ja vždy dávam viac droždia a potom sú také nafúknuté, najmä rohlíky a nie sú také "ťažké" na váhu. Dík za recept. :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Lenka Š. (lienok1) ID 98707 (25.7.2011, 0:56)
...to ma teší... (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (21.7.2011, 20:43)
Lenka, tie musia byť výborné, niekedy vyskúšam! (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka Š. (lienok1) ID 98707 (22.7.2011, 11:57)
Sú naozaj skvelé, a zemiak v ceste udržuje vláčnosť, takže sú mäkké prípadne i na ráno ďalšieho dňa...akurát ich dnes idem ockovi zakvasiť na večer... :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu