. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Marcela M. (mulinka) ID 95644
.
Oblasť: Partizánske
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 11.5.2009
Naposledy: 27.12.2012 9:16
Aktualizácia: 14.12.2011 8:37
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 5
RODINNÉ FOTOGRAFIE 21
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

MÚČNIKY, POHÁRE

KINDER PINGUI



POTREBNÉ PRÍSADY

PL = polievková lyžica Pišk. pláty : 6 vajec 6 PL kr. Cukru 6 PL teplej vody 6 PL hl. Múky 2 PL horkého kakaa 1 bal. pr. do pečiva Smotanový krém: 5 dl šľahačky (najlepšia na krémy je Rama na šľahanie-fialová krabica) 1 PL želatiny ( u nás je to jeden balíček cukrárenskej) 1 PL tekutého medu ½ káv. lyž. vanilkovej arómy (tekutá-v malých fľaškách) Čokoládový krém: 15 dkg vár. Čokolády 10 dkg Hery 1PL vody 2PL oleja Poleva: 20 dkg vár. Čokolády 10 dkg Hery 3PL oleja 1PL vody 1 PL pr. cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Z prísad na cesto upečieme 2 pláty.
Žĺtka s cukrom vymiešama do penista.Pomaly primiešame vodu a múku zmiešanú s pr. do pečiva.
Pomaly primiešame kakao.(čím pomalšie vmiešavame kakao-tým je cesto tmavšie.—vlastná skúsenosť)

Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme na vymastených plechoch (príp.mastný papier na peč.) pri 200°. Cesto sa rýchlo upečie -treba dávať pozor.!!!!

Krém:
Prísady na smotanový krém rozdeliť na 2 časti.Polovicu želatiny namočíme do cca3PL vody,necháme asi 5 min nabobtnať a pomaličky na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a pomaly pridáme roztopenú želatinu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku ,ktorú nanesieme upečený na plát cesta a vložíme na cca 30 min do chladničky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.1.2010, 22:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zemiakové venčeky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 až 550g polohr. múky, 42g čerstvého droždia (najradšej používam tie v modrom obale), soľ, mlieko, cukor, 200g (4-5 ks) uvarených a nastrúhaných zemiakov, 6 PL oleja, 2 PL nastrúhaného syra, 3 - 4 PL vody na potretie 1vajice + soľ rozšľahané na posypanie syr, sézamové semienka, mak, rasca... (osobne robím syrové, sézamové a makové)

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka tak 2 dcl, droždia, soli a 1 ČL cukru kryšt. si pripravíme kvások a necháme nakysnúť. Pre začiatočníkov píšem, že mlieko musí byť teplé, ani vriace, ani studené, inak sa nespravý dobrý kvások!!!
V miske zmiešame na strúhadle (veľké oká) postrúhané zemiaky, múku, kvások, olej, dobrú štipku soli, vodu a nastrúhaný syr. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré prikryté necháme na teplom mieste 20 minúť kysnúť.
Potom z cesta na pomúčenej doske urobíme šúlok. Tento krájame na malé diely asi 1 cm hrubé, z nich ušúlame dlhé tenké válčeky a po dva spletáme a stáčame do kruhu. Konce dobre pritlačíme aby sa venčeky netrhali. Ukladáme na plech na mastný papier na pečenie, potierame rozšľahaným vajíčkom a posýpame ľubovoľne podľa chuti, syrom, alebo sézamom... Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stup. dozlatista.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.12.2009, 8:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Domáca pizza



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto - 400g polohr. múky, vlažná voda asi 2 dcl + ČL kryšt. cukor + kvasnice, štipka soli, oregáno, vegeta, 2 PL olivového oleja Rajčinová omáčka - rajčinový pretlak 400g, 1 veľká cibuľa, hlávka cesnaku, kryšt. cukor, oregáno, bazalka, olivový olej 2 PL Obloha - saláma, šunka, kukurica, šapióny, syr....

POSTUP PRÍPRAVY

Z vlažnej vody, cukru a kvasníc si urobíme kvások (skôr sa kvasnice rozpustia, nie ako pri kvásku z mliekom). Do muky pridáme sypké ingrediencie a premiešame, pridáme kvások a oliv. olej. Necháme kysnúť 20 min. Cesto by malo byť polotuhé, skôr redšie ako tuhšie.
Kým nám cesto kysne urobíme si omáčku, na oliv. oleji si podusíme cibuľku do sklovita a pridáme roztlačený cesnak a ešte chvíľku dusíme, tak aby nám cesnak nezhorel, pridáme pretlak a po 1 polievkovej lyžici oregána, bazalky a cukru. Môžme osoliť podľa chuti, ja však omáčku nesolím.
Na plech dáme trochu oleja na vymastenie a cesto na ňom olejovými rukami porozťahujeme. Dáme na 200 stupňoch predpiecť tak na 10 min. Potom na cesto dáme omáčku a oblohu podľa vlastnej chuti, ale bez syra a posypeme ešte oregánom, prípadne koreniacou zmesou na pizzu a dáme na ďalších 10 min. piecť. Nakoniec dáme syr a ešte pizzu zapečieme, tak aby sa syr roztiekol.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Morčacie prsia na hubách



POTREBNÉ PRÍSADY

4 ks morčacích rezňov, 60 g údenej slaniny, 100 g čerstvých (sušených) húb, 100 ml bieleho vína, 1 PL kyslej lahôdkovej smotany, 1 cibuľa, 2 strúčky cesnaku, vývar z kostí, 1 PL paradajkového pretlaku, drvená rasca, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme ml. čiernym korením a opražíme na nakrájanej rozškvarenej slanine. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, očistené nakrájané huby a rascu podľa chuti. Chvíľku ešte pražíme a potom podlejeme vývarom a udusíme domäkka. Nakoniec primiešame paradajkový pretlak spolu s vínom a ochutíme kyslou smotanou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu