končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KINDER PINGUIPOTREBNÉ PRÍSADY PL = polievková lyžica Pišk. pláty : 6 vajec 6 PL kr. Cukru 6 PL teplej vody 6 PL hl. Múky 2 PL horkého kakaa 1 bal. pr. do pečiva Smotanový krém: 5 dl šľahačky (najlepšia na krémy je Rama na šľahanie-fialová krabica) 1 PL želatiny ( u nás je to jeden balíček cukrárenskej) 1 PL tekutého medu ½ káv. lyž. vanilkovej arómy (tekutá-v malých fľaškách) Čokoládový krém: 15 dkg vár. Čokolády 10 dkg Hery 1PL vody 2PL oleja Poleva: 20 dkg vár. Čokolády 10 dkg Hery 3PL oleja 1PL vody 1 PL pr. cukru POSTUP PRÍPRAVY Z prísad na cesto upečieme 2 pláty. Žĺtka s cukrom vymiešama do penista.Pomaly primiešame vodu a múku zmiešanú s pr. do pečiva. Pomaly primiešame kakao.(čím pomalšie vmiešavame kakao-tým je cesto tmavšie.—vlastná skúsenosť) Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme na vymastených plechoch (príp.mastný papier na peč.) pri 200°. Cesto sa rýchlo upečie -treba dávať pozor.!!!! Krém: Prísady na smotanový krém rozdeliť na 2 časti.Polovicu želatiny namočíme do cca3PL vody,necháme asi 5 min nabobtnať a pomaličky na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a pomaly pridáme roztopenú želatinu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku ,ktorú nanesieme upečený na plát cesta a vložíme na cca 30 min do chladničky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 22.1.2010, 22:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zemiakové venčekyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 až 550g polohr. múky, 42g čerstvého droždia (najradšej používam tie v modrom obale), soľ, mlieko, cukor, 200g (4-5 ks) uvarených a nastrúhaných zemiakov, 6 PL oleja, 2 PL nastrúhaného syra, 3 - 4 PL vody na potretie 1vajice + soľ rozšľahané na posypanie syr, sézamové semienka, mak, rasca... (osobne robím syrové, sézamové a makové) POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka tak 2 dcl, droždia, soli a 1 ČL cukru kryšt. si pripravíme kvások a necháme nakysnúť. Pre začiatočníkov píšem, že mlieko musí byť teplé, ani vriace, ani studené, inak sa nespravý dobrý kvások!!! V miske zmiešame na strúhadle (veľké oká) postrúhané zemiaky, múku, kvások, olej, dobrú štipku soli, vodu a nastrúhaný syr. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré prikryté necháme na teplom mieste 20 minúť kysnúť. Potom z cesta na pomúčenej doske urobíme šúlok. Tento krájame na malé diely asi 1 cm hrubé, z nich ušúlame dlhé tenké válčeky a po dva spletáme a stáčame do kruhu. Konce dobre pritlačíme aby sa venčeky netrhali. Ukladáme na plech na mastný papier na pečenie, potierame rozšľahaným vajíčkom a posýpame ľubovoľne podľa chuti, syrom, alebo sézamom... Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stup. dozlatista. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.12.2009, 8:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Domáca pizzaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto - 400g polohr. múky, vlažná voda asi 2 dcl + ČL kryšt. cukor + kvasnice, štipka soli, oregáno, vegeta, 2 PL olivového oleja Rajčinová omáčka - rajčinový pretlak 400g, 1 veľká cibuľa, hlávka cesnaku, kryšt. cukor, oregáno, bazalka, olivový olej 2 PL Obloha - saláma, šunka, kukurica, šapióny, syr.... POSTUP PRÍPRAVY Z vlažnej vody, cukru a kvasníc si urobíme kvások (skôr sa kvasnice rozpustia, nie ako pri kvásku z mliekom). Do muky pridáme sypké ingrediencie a premiešame, pridáme kvások a oliv. olej. Necháme kysnúť 20 min. Cesto by malo byť polotuhé, skôr redšie ako tuhšie. Kým nám cesto kysne urobíme si omáčku, na oliv. oleji si podusíme cibuľku do sklovita a pridáme roztlačený cesnak a ešte chvíľku dusíme, tak aby nám cesnak nezhorel, pridáme pretlak a po 1 polievkovej lyžici oregána, bazalky a cukru. Môžme osoliť podľa chuti, ja však omáčku nesolím. Na plech dáme trochu oleja na vymastenie a cesto na ňom olejovými rukami porozťahujeme. Dáme na 200 stupňoch predpiecť tak na 10 min. Potom na cesto dáme omáčku a oblohu podľa vlastnej chuti, ale bez syra a posypeme ešte oregánom, prípadne koreniacou zmesou na pizzu a dáme na ďalších 10 min. piecť. Nakoniec dáme syr a ešte pizzu zapečieme, tak aby sa syr roztiekol. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Morčacie prsia na hubáchPOTREBNÉ PRÍSADY 4 ks morčacích rezňov, 60 g údenej slaniny, 100 g čerstvých (sušených) húb, 100 ml bieleho vína, 1 PL kyslej lahôdkovej smotany, 1 cibuľa, 2 strúčky cesnaku, vývar z kostí, 1 PL paradajkového pretlaku, drvená rasca, mleté čierne korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme ml. čiernym korením a opražíme na nakrájanej rozškvarenej slanine. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, očistené nakrájané huby a rascu podľa chuti. Chvíľku ešte pražíme a potom podlejeme vývarom a udusíme domäkka. Nakoniec primiešame paradajkový pretlak spolu s vínom a ochutíme kyslou smotanou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |