. .. .. .. .. .. .
. .

Zemiakové venčeky - RECEPT 21303

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 95644 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Zemiakové venčeky


[ recept č. 21303 zo dňa  ]


Zemiakové venčeky


POTREBNÉ PRÍSADY

500 až 550g polohr. múky, 42g čerstvého droždia (najradšej používam tie v modrom obale), soľ, mlieko, cukor, 200g (4-5 ks) uvarených a nastrúhaných zemiakov, 6 PL oleja, 2 PL nastrúhaného syra, 3 - 4 PL vody na potretie 1vajice + soľ rozšľahané na posypanie syr, sézamové semienka, mak, rasca... (osobne robím syrové, sézamové a makové)

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka tak 2 dcl, droždia, soli a 1 ČL cukru kryšt. si pripravíme kvások a necháme nakysnúť. Pre začiatočníkov píšem, že mlieko musí byť teplé, ani vriace, ani studené, inak sa nespravý dobrý kvások!!!
V miske zmiešame na strúhadle (veľké oká) postrúhané zemiaky, múku, kvások, olej, dobrú štipku soli, vodu a nastrúhaný syr. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré prikryté necháme na teplom mieste 20 minúť kysnúť.
Potom z cesta na pomúčenej doske urobíme šúlok. Tento krájame na malé diely asi 1 cm hrubé, z nich ušúlame dlhé tenké válčeky a po dva spletáme a stáčame do kruhu. Konce dobre pritlačíme aby sa venčeky netrhali. Ukladáme na plech na mastný papier na pečenie, potierame rozšľahaným vajíčkom a posýpame ľubovoľne podľa chuti, syrom, alebo sézamom... Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stup. dozlatista.
<< medovo orechový koláčik z lekvárom | Zemiakové venčeky | Pre moju Lásku >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.12.2009, 8:30)
zaujímavý receptík, musím vyskúšať (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marcela M. (mulinka) ID 95644 (15.12.2009, 8:57)
Ďakujem, u nás je veľmi obľúbený, a sú nenáročné na robotu a skvelé aj na druhý deň, stačí dať do mikrovlnky a sú ako čerstvé.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu