. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

. () ID
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.1.1970
Naposledy: 1.1.1970 1:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE
RODINNÉ FOTOGRAFIE
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY
RECEPTY
NÁVODY
BLOGY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

TORTY

JAHODOVA TORTA



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: • 200 g hladkej múky • pol ČL kypriaceho prášku • 100 g masla • 50 g práškového cukru • 2 ČL vanilínového cukru • 1 vajce • 1 PL kyslej smotany Na krém: • 250 g jemného nízkotučného tvarohu • 375 ml smotany na šľahanie • 80 g práškového cukru • 2 ČL vanilínového cukru • 5 zarovnaných ČL želatíny • 2 PL rumu Na plnku: • 500 g jahôd • 100 g jahodového džemu • 1 PL rumu • 2 balíčky červeného tortového želé • 50 g mandľových lupienkov • šľahačku na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Preosiatu múku s kypriacim práškom zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Prid¬á-me pokrájané studené maslo, vajce, kyslú smotanu a na doske vypracujeme hladké cesto, kto¬ré vložíme do mikroténového vrecúška a na ho¬di¬nu odložíme odpočinúť do chladu. Veľký ob-dĺžnikový plech vyložíme papierom na pečenie.
2. Rúru vyhrejeme na 175/155 °C. Odpočinuté cesto rozdelíme na dve časti, každú časť rozvaľ¬káme a podľa veľkosti tortovej formy vykrojíme dva kruhy. Prenesieme ich na pripravený plech, popicháme vidličkou a postupne upečieme (v teplovzdušnej rúre ich môžeme upiecť naraz na dvoch plechoch). Vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút. Upečené pláty necháme vy¬chladnúť.
3. Pripravíme krém: Želatínu zalejeme 5 lyžicami vody a necháme napučať. Potom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme rum a premiešame. Tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom a polovicou práškového cukru. Smotanu vyšľaháme dotuha so zvyšným cukrom, opatrne pridáme k vymiešanému tvarohu a premiešame. Nakoniec vmiešame rozpustenú želatínu.
4. V kastróliku mierne zahrejeme džem, odstavíme a vmiešame doň lyžicu rumu. Vychladnuté pláty spojíme teplým jahodovým džemom a vložíme do tortovej formy. Boky formy vyložíme papierom na pečenie. Pláty zalejeme tvarohovým krémom a dáme na hodinu do chladničky stuhnúť. Na stuhnutý krém poukladáme polovice jahôd – zopár si odložíme na ozdobenie. Podľa návodu na obale pripravíme tortové želé a zalejeme ním jahody. Tortu odložíme na 1 až 2 hodiny do chladničky.
5. Stuhnutú tortu vyberieme z formy a boky obalíme mandľovými lupienkami. Pred podávaním tortu ozdobíme šľahačkou a zvyšnými jahodami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.6.2009, 21:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

RIBEZLOVY LINECKY KOLACIK



POTREBNÉ PRÍSADY

• 300 g hladkej múky • 70 g práškového cukru • 180 g rastlinného tuku • 2 žĺtky • 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry • 30 g práškového cukru na posypanie Na sneh: • 4 bielky • 100 g jemného kryštálového cukru • 70 g práškového cukru • 300 g ríbezlí

POSTUP PRÍPRAVY

1. Ríbezle umyjeme, osušíme a od¬stopkujeme. Preosiatu múku zmiešame s cukrom, pridáme pokrájaný studený tuk, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru a vypracujeme hladké cesto. Vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladu na hodinu odpočinúť. Rúru vyhrejeme na 180/160 °C.
2. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, pomocou valčeka prenesieme na plech, popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 12 minút.
3. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého vmiešame pripravené ríbezle. Na predpečené cesto rozotrieme bielkový sneh s ríbezľami, posypeme práškovým cukrom a vložíme späť do rúry. Teplotu znížime asi na 150/130 °C a pečieme ešte 20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ŠTAVNATE REZY



POTREBNÉ PRÍSADY

• Na cesto: • 5 vajec • 140 g práškového cukru • 1 balíček vanilínového cukru • 140 g polohrubej múky • 1 ČL kypriaceho prášku • 1/2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry Na plnku: • 400 ml smotany na šľahanie • 400 ml hustej kyslej smotany • 1 mandarínkový kompót (410 g) • 1 jahodový kompót (410 g) • 2 PL práškového cukru • 1 balíček vanilínového cukru Na želé: • 2 balíčky Zlatého klasu • šťavu z kompótov • 2 PL kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vajcia rozklepneme do misky a vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom dopenista. Postupne po lyžiciach pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom. Ochutíme citrónovou kôrou a zľahka premiešame. Cesto nalejeme na plech s vyšším okrajom, vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 až 25 minút pri teplote 160 až 170 °C.
2. Pripravíme plnku: Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne ju zmiešame s kyslou smotanou a práškovým a vanilínovým cukrom. Vmiešame scedené odkvapkané kompótové ovocie – šťavu si odložíme na neskôr. Plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto a odložíme do chladu.
3. Medzitým si pripravíme ovocné želé: Kompótovú šťavu dolejeme vodou do objemu 800 ml, vmiešame Zlatý klas a cukor. Na miernom ohni za stáleho miešania povaríme, až vznikne hladký krém. Želé necháme trochu vychladnúť a nalejeme na plnku. Rezy dáme stuhnúť do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

LINECKE KOLACIKY



POTREBNÉ PRÍSADY

• 300 g hladkej múky • 100 g práškového cukru • 2 ČL vanilínového cukru • 200 g rastlinného tuku • 2 žĺtky • 200 g marhuľového džemu • práškový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Múku zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme na malé kúsky pokrájaný studený tuk, žĺtky a rýchlo spracujeme na hladké cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladu na dve hodiny odpočinúť.
2. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, vykrojíme polovicu plných koliesok s priemerom asi 4 cm a polovicu koliesok s vykrojeným stredom uložíme na suchý plech a pečieme 12 minút pri teplote 180 °C.
3. Vychladnuté kolieska spojíme s džemom a posypeme práškovým cukrom. Na vykrojenie stredu môžeme použiť malé vykrajovačky. Ak vykrojíme stred hviezdičkou, kolieska spojíme marhuľovým džemom, ak srdiečkom, tak ríbezľovým džemom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BANANOVY KOLACIK



POTREBNÉ PRÍSADY

• Cesto: • 50 g masla • 150 g práškového cukru • 4 vajcia • 20 g tmavej strúhanej čokolády • 2 PL mlieka • 1 – 2 PL kakaa • 80 g preosiatej strúhanky • 130 g polohrubej múky • ½ balíčka kypriaceho prášku • marhuľový džem na potretie Na plnku: • 400 ml mlieka • 70 g hladkej múky • 100 g masla • 100 g prᚬkového cukru • po 30 g nastrúhanej tmavej a bielej čokolády • 3 banány + 1 na ozdobenie • 3 plátky želatíny Na ozdobenie: • 500 ml smotany na šľahanie • 2 balíčky stužovača šľahačky • strúhanú čokoládu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vajcia rozklepneme a bielky oddelíme od žĺtkov. V miske vymiešame zmäknuté maslo, práškový cukor a žĺtky. Pridáme postrúhanú čokoládu, mlieko, kakao a strúhanku. Zľahka primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a z bielkov vyšľahaný sneh. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180/160 °C pečieme zhruba 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
2. Do mlieka zamiešame múku, uvaríme hus¬tú kašu, ktorú necháme za občasného premiešania vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú kašu a spolu vyšľaháme.
3. Banány ošúpeme, pokrájame na kocky a vmiešame do maslo¬vého krému. Nakoniec pridáme po¬strú¬hanú čokoládu a želatínu, vo¬pred pripravenú podľa návodu na obale.
4. Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú podložku a odstránime papier. Na cesto natrieme najprv marhuľový džem, potom rovnomerne rozotrieme plnku.
5. Dobre vychladenú smotanu zmie¬šame so stužovačom a vyšľa¬há¬me dotuha. Šľahačku rozotrieme na plnku a koláč odložíme na pár hodín do chladu. Potom koláč po¬krájame na kocky a posypeme strúhanou čokoládou. Ozdobíme ko¬lieskami banánov a lístkami mäty.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

VAREŠKOVY ZAKUSOK



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: • 350 g polohrubej múky • 1 balíček kypriaceho prášku • 200 g kryštálového cukru • 120 g stuženého pokrmového tuku • 2 vajcia • 2 lyžice oleja • 150 až 200 ml mlieka • tuk na vymastenie a múku na vysypanie plechu • štipku soli Na polevu: • 180 g masla • 4 PL rumu • 3 PL horúcej vody • 300 g práškového cukru • 40 g kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

1. K preosiatej múke s kyp¬riacim práškom pridáme cu¬kor, soľ, rozpustený tuk, vajcia, olej a mlieko. Všetko spolu v mis¬ke zmiešame. Vypracujeme hustejšie cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
2. Cesto vložíme do pred¬hriatej rúry a pri teplote 180 °C pečieme 25 až 30 mi¬nút. Po upečení druhým koncom varešky urobíme po celom ceste jamky.
3. Pripravíme polevu: V rajnici rozpustíme maslo, pridáme rum a vodu a primiešame cukor s kakaom. Za stáleho miešania pomaly varíme, kým nevznikne hladká poleva. Polevu necháme mierne vychladnúť, potom rovnomerne nalejeme na upečené cesto a tým naplníme aj všetky jamky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (5) posledné: 7.7.2009, 11:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Smotanovo jogurtova torta



POTREBNÉ PRÍSADY

• 600 – 800 ml kyslej smotany • 400 ml bieleho jogurtu • 200 g práškového cukru • 1 balíček vanilínového cukru • asi 500 – 750 g čerstvého ovocia (vhodné je mäkšie ovocie, napríklad jahody, maliny alebo na kolieska nakrájané banány, kivi) alebo jeden veľký pohár kompótového ovocia • 3 balíčky okrúhlych piškót

POSTUP PRÍPRAVY

• 600 – 800 ml kyslej smotany
• 400 ml bieleho jogurtu
• 200 g práškového cukru
• 1 balíček vanilínového cukru
• asi 500 – 750 g čerstvého ovocia (vhodné je mäkšie ovocie, napríklad jahody, maliny alebo na kolieska nakrájané banány, kivi) alebo jeden veľký pohár kompótového ovocia
• 3 balíčky okrúhlych piškót
1. Kyslú smotanu zmiešame s jogurtom, cukrom a vanilínovým cukrom. Vymiešame na hladký krém. Ovocie umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Ak použijeme ovocie z kompótu, necháme ho odkvapkať na sitku a ak je to potrebné, nakrájame na menšie kúsky.
2. Tortovú formu vyložíme potravinárskou fóliou, aby sa hotová torta ľahšie vyberala. Dno aj okraje tortovej formy vyložíme piškótami tak, aby bolo celé dno zakryté. Na piškóty poukladáme polovicu ovocia a vylejeme naň polovicu smotanového krému. Celý postup znova zopakujeme: poukladáme druhú vrstvu piškót a na ne uložíme zvyšné ovocie. Nezabudnime piškótami vyložiť aj bočné steny tortovej formy. Zalejeme zvyškom smotanového krému, prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme, najlepšie cez noc, stuhnúť do chladničky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.6.2009, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu