. .. .. .. .. .. .
. .

ŠTAVNATE REZY - RECEPT 15384

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 9468 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


ŠTAVNATE REZY


[ recept č. 15384 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

• Na cesto: • 5 vajec • 140 g práškového cukru • 1 balíček vanilínového cukru • 140 g polohrubej múky • 1 ČL kypriaceho prášku • 1/2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry Na plnku: • 400 ml smotany na šľahanie • 400 ml hustej kyslej smotany • 1 mandarínkový kompót (410 g) • 1 jahodový kompót (410 g) • 2 PL práškového cukru • 1 balíček vanilínového cukru Na želé: • 2 balíčky Zlatého klasu • šťavu z kompótov • 2 PL kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vajcia rozklepneme do misky a vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom dopenista. Postupne po lyžiciach pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom. Ochutíme citrónovou kôrou a zľahka premiešame. Cesto nalejeme na plech s vyšším okrajom, vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 až 25 minút pri teplote 160 až 170 °C.
2. Pripravíme plnku: Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne ju zmiešame s kyslou smotanou a práškovým a vanilínovým cukrom. Vmiešame scedené odkvapkané kompótové ovocie – šťavu si odložíme na neskôr. Plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto a odložíme do chladu.
3. Medzitým si pripravíme ovocné želé: Kompótovú šťavu dolejeme vodou do objemu 800 ml, vmiešame Zlatý klas a cukor. Na miernom ohni za stáleho miešania povaríme, až vznikne hladký krém. Želé necháme trochu vychladnúť a nalejeme na plnku. Rezy dáme stuhnúť do chladničky.
<< LINECKE KOLACIKY | ŠTAVNATE REZY | RIBEZLOVY LINECKY KOLACIK >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu