
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Radka K. (kuna) ID 9468 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | RIBEZLOVY LINECKY KOLACIK[ recept č. 15385 zo dňa 18.6.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY • 300 g hladkej múky • 70 g práškového cukru • 180 g rastlinného tuku • 2 žĺtky • 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry • 30 g práškového cukru na posypanie Na sneh: • 4 bielky • 100 g jemného kryštálového cukru • 70 g práškového cukru • 300 g ríbezlí POSTUP PRÍPRAVY 1. Ríbezle umyjeme, osušíme a od¬stopkujeme. Preosiatu múku zmiešame s cukrom, pridáme pokrájaný studený tuk, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru a vypracujeme hladké cesto. Vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladu na hodinu odpočinúť. Rúru vyhrejeme na 180/160 °C. 2. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, pomocou valčeka prenesieme na plech, popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 12 minút. 3. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého vmiešame pripravené ríbezle. Na predpečené cesto rozotrieme bielkový sneh s ríbezľami, posypeme práškovým cukrom a vložíme späť do rúry. Teplotu znížime asi na 150/130 °C a pečieme ešte 20 minút. |